• BIST 100

    10953,68%3,26
  • DOLAR

    41,94% -0,14
  • EURO

    48,82% -0,17
  • GRAM ALTIN

    5557,81% -0,27
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12

Yetimler Vakfı’ndan Afganistan'da kurban eti yardımı

09 Haziran 2025, Pazartesi 12:49
09 Haziran 2025, Pazartesi 12:49
Yetimler Vakfı’ndan Afganistan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Her yıl Kurban Bayramı'nda vekâletle yurt içi ve yurt dışında kurban kesim ve dağıtımı yapan Yetimler Vakfı, Afganistan’da da binlerce yetim ve ihtiyaç sahibi ailenin yüzünü güldürdü.

Kurban Bayramı süresince Afganistan'da; Kunduz, Celalabad, Hilmend, Kandahar, Paktika ve Gazni bölgelerinde kurban kesimi gerçekleştiren Yetimler Vakfı, bayramda yetimlerin sevincine ortak oldu.

Yıllardır Afganistan'da insani yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı, ülkenin farklı şehirlerinde yürüttüğü çalışmalarla çeşitli alanlarda ihtiyaç sahiplerine destek sağlamaya devam ediyor.

Bayram süresince Afganistan'daki yoksul, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak kurban etlerini ulaştıran Yetimler Vakfı, yetimlerin sofralarına bayram sevinci taşıdı.

Afganistan'da 6 farklı bölgede kesilen ve 15 vilayette soğuk zincir araçlarla dağıtılan kurban etleriyle yüzleri gülen yetimler, Türkiye'ye hayır dualarını gönderdi.

Yetimler Vakfı'nın Afganistan'daki kurban kesim ve dağıtım organizasyonuna, gönüllülerden Abdüsselam Demir ve Nezir Güneş de eşlik etti.

Yardım faaliyetlerine ilişkin konuşan Demir, "Afganistan'ın altı farklı kırsal bölgesinde kurbanlık hayvanların alımı, kesimi ve etlerin dağıtımı sürecinde büyük bir titizlik gösterdik. İki yaşını doldurmuş, kurbanlık vasıflarına sahip hayvanları özenle seçtik. Gönüllü ekiplerimiz, bağışçıların vekâletlerini alarak kurbanlıkları satın aldı. Ardından her bağışçının ismi tek tek okunarak kasaplara vekâlet verildi ve kurbanlar tekbirlerle kesildi. Kurban vekâletlerini Yetimler Vakfı'na vererek yetim ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren tüm bağışçılara yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Afganistan'da 40 yılı aşkın süredir devam eden savaşlara dikkat çeken Demir, "Afganistan, önce Sovyetler, ardından ABD ve NATO'nun zulmü altında yıllarca acı çekti. Bu ülke mazlum ve yetim insanlarla dolu. Biz de bu insanları gözetmek adına Yetimler Vakfı'nın aldığı vekâletlerle buraya geldik. Yüzlerce hayvanı hijyenik ortamlarda kestik, binlerce et paketi hazırladık. Bu paketleri yetimhanelere ve önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağız. Dağıtımlarda özellikle yetimler, yaşlılar, engelliler ve kronik hastalığı olanlara öncelik verilecek. Kurban bağışında bulunan herkesin ibadetinin kabul olmasını diliyorum." dedi.

Bölgede Yetimler Vakfı'nın yanı sıra Umut Kervanı, İHO EBRAR ve Yetim Eli vakıflarının da öncülük ettiği yardım çalışmalarına ilişkin bilgi veren Bahattin Temel, Afganistan'ın savaşlar, doğal afetler ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle büyük bir insani krizle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Temel, bu Kurban Bayramı'nda dört yardım kuruluşunun iş birliğiyle 350'nin üzerinde büyükbaş hayvanın kurban edildiğini aktardı.

Kurban kesimlerinin yapıldığı yerlerden biri olan Gazni vilayetine bağlı Melekdin kırsalında bulunan Aksa Eğitim Külliyesi'nin sorumlusu Mevlevi Saad, Türkiye'den 5 bin kilometre uzaktan gelerek kendilerine destek olan Yetimler Vakfı gönüllülerine Afgan halkı adına teşekkür etti.

Türkiye halkının desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini belirten Saad, bayramlarını kurban göndererek kutlayan ve dualarına ortak olan hayırseverlere de şükranlarını sundu.

51 büyükbaş hayvanın kesildiği kurban organizasyonunun ardından 50 dönüm üzerine kurulu eğitim külliyesini gezdiren Saad, burada 500'ü kız öğrenci olmak üzere, çoğu yetim ve yatılı 2 bin 800 öğrencinin hem dini hem fenni eğitim aldığını aktardı.

Yetimler Vakfı sayesinde bölgedeki yetim ve yoksul yüzlerce ailenin sevindiğini belirten Saad, "Afganistan özgürlüğüne kavuştuğu gibi inşallah Gazze'nin ve Filistin'in de özgürleştiği günleri birlikte görürüz. Binlerce kilometre uzaklıktan, Kabil'den 10 saate yakın mesafedeki bölgemize kadar zorlu bir yolculuk yaparak bizleri unutmayan Yetimler Vakfı'nın gönüllü ve görevlilerine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından "Soykırımcı siyonistlerin yargılanması" için imza kampanyası

Hindistan'da katliam gibi kaza: 25 kişi yanarak öldü

Ukrayna'da tren istasyonuna bombalı saldırı: 4 ölü, 12 yaralı

Seyhan; Acıya Mesai Konulmaz

Adana'da feci kaza: Motosiklet sürücüsü yanarak hayatını kaybetti

"Evlilikler sade olmalı" diyen çift, gençlere örnek oldu

RTÜK Başkanlığı'na Mehmet Daniş seçildi

Gıda ihracatının yıldızları Mersin'de ödüllendirildi

Gazze’de şüpheli cisimlerden uzak durulması uyarısı

Ağrı'da ki okullarda Gazze'ye yararına kermes düzenlendi

Ambulans talebi reddedilince eşini battaniyeye sarıp hastaneye taşıdı

Bazı büyükelçilikler ile dış temsilciliklere yeni atamalar

İşgalciler siyonistler Batı Şeria’da Filistinlilerin araçlarını yakıyor

Ankara'da imam hatip öğrencileri Gazze için kermeste el ele verdi

Bakan Işıkhan: 81 bin 279 engelli kadına "Engelli İş Koçluğu" hizmeti verildi

Eski tip ehliyetler için son fırsat: 31 Ekim'e dikkat!

Sosyal konut projesinin detayları belli oldu

Yayınlanan video ve fotoğraflar Filistinli esirlere yapılan kötü muameleleri belgeledi

Tarsus Umut Kervanı’ndan mağdur aileye beyaz eşya desteği

Adana’da toplu taşımaya zam: Yeni tarifeler bugünden geçerli

Mersin Müftüsü Yığman, müftülük yerleşkesindeki cami inşaatındaki çalışmaları inceledi

Şırnak’ta silahlı kavga: 2 yaralı

Rus savaş uçakları Litvanya hava sahasını ihlal etti

BM: Gazze’de kadınlar enkazların arasında, açlık içinde ve sağlıksız şartlarda doğum yapıyor

Battalgazi Belediyesi'nden taziye evlerine büyük yatırım

Siirtli öğrencilerden Gazze’ye anlamlı destek: Kermes gelirleri Filistin’e gönderilecek

Gaziantep Forum II, İslam dünyasının geleceğine yön verecek fikirlerle son buldu

Siirt’te yağışlar nedeniyle kent genelinde geçici su kesintisi uyarısı

Malatya'da 2025 Yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Bakan Tekin: İmam hatip okullarını bir marka haline getirmek zorundayız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından "Soykırımcı siyonistlerin yargılanması" için imza kampanyası

Hindistan'da katliam gibi kaza: 25 kişi yanarak öldü

Ukrayna'da tren istasyonuna bombalı saldırı: 4 ölü, 12 yaralı

Seyhan; Acıya Mesai Konulmaz

Adana'da feci kaza: Motosiklet sürücüsü yanarak hayatını kaybetti

"Evlilikler sade olmalı" diyen çift, gençlere örnek oldu

RTÜK Başkanlığı'na Mehmet Daniş seçildi