• BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Yetimler Vakfı'ndan Gazze için yardım çağrısı

24 Kasım 2024, Pazar 02:44
24 Kasım 2024, Pazar 02:44
Yetimler Vakfı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik yardım çalışmaları yürüten Yetimler Vakfı, Gazzeli Müslümanlara destek olabilmek amacıyla daha önce ulaştırdığı yardımlardan sonra başlattıkları ikinci bir yardım kampanyası için hayırseverlere destek çağrısında bulun

İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik 7 Ekim 2023 günü sabahıyla artan saldırıları ve başlatılan soykırım karşısında Filistinli Müslümanlara ve direnişe destek olmak amacıyla daha önce 10 milyon TL'lik yardım kampanyası başlatan Yetimler Vakfı, gün geçtikçe artan mağduriyetlere binaen ikinci bir yardım kampanyası başlatarak hedefini 50 Milyon TL'ye yükseltti.

Yaklaşık iki ay önce başlatılan yardım kampanyasına destek için çağrıda bulunan Yetimler Vakfı Genel Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, yürütülen yardım çalışmalarının birer insani sorumluluk olduğunu hatırlatarak önemli mesajlar verdi.

"Müslüman kardeşlerimizi yalnız bırakmamalıyız"

İşgal rejiminin bir yılı aşkındır bölgede sürdürdüğü katliam ve soykırımlara dikkat çeken Ünsal, "Bilindiği üzere vahşi siyonist israil ve aveneleri orta doğuyu kan gölüne çevirdiler. İşgal rejimi, işbirlikçileriyle orta doğuda her gün yüzlerce Müslümanın kanını akıtıyor, evlerini başlarına yıkıyor, beldelerini işgal ediyor, ekin ve nesil bırakmaksızın katliamlarını sürdürüyor. Bu katliamların süresi bir yılı aştı ve bu süre içerisinde 50 belki de 60 bin Müslümanın kanını döktü, on binlercesini yaraladı ve neredeyse Gazze'yi yok ettiler. Gazze'yle kalmayıp Lübnan, Yemen, Irak, İran'a uzanıyor ve maalesef durmuyorlar." dedi.

Ünsal, "Elhamdülillah mücahid kardeşlerimiz de direniş gösteriyor. Bizlerde bu direniş gruplarına ve mücahidlere destek vermemiz gerekiyor. Nitekim dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerimiz desteklerini sunuyor ve sunmamız da gerekir. Çünkü onlar bilfiil cihad içerisindedirler, zalimlere karşı direniş gösteriyorlar. Bizler de dünyanın neresinde olursak olalım bu Müslüman kardeşlerimizi yalnız bırakmamalıyız." ifadelerini kullandı.

"Kampanyamızı büyütmemiz ve destek vermemiz lazım"

Başlatılan yardım kampanyasının içeriği hakkında bilgi aktaran Ünsal, şunları söyledi:

"Bu soykırım ve vahşetin ilk günlerinde Yetimler Vakfı olarak bir kampanya başlattık. Bunun miktarı 10 milyondu ve bunu kamuoyuyla paylaşmamızla beraber elhamdülillah kardeşlerimiz duyarlılık gösterdi ve kampanyayı başarılı bir şekilde tamamladık, yardımları Gazze'deki kardeşlerimize ulaştırdık. Tabi ki yardım çalışmalarımız durmadı. Müslüman kardeşlerimizin desteğini alarak 50 milyonluk bir kampanya başlattık ve bu kampanyamız şu an devam etmektedir. İki aydır başlattığımız bu kampanyaya hayırseverlerimiz destek veriyor ama görüldüğü üzere bu vahşet durmayacak. Ondan dolayı kampanyamızı büyütmemiz ve destek vermemiz lazım."

Kış aylarına girmekle beraber yaşam şartlarının zorlaştığını hatırlatan Ünsal, "Basından da gördüğümüz gibi büyük bir dram yaşanıyor. Oradaki kardeşlerimiz zaten yerlerinde edindi, çadırlarda yaşıyor ve hatta kimisinin çadırı dahi yok. Dolayısıyla bu kardeşlerimizin barınmadan giyim ve yiyeceğe kadar farklı kalemlerde ihtiyaçları olacaktır. Kardeşlerimizin yapacağı desteklerle inşallah her türlü yardımı sunacağız. Kampanyamız 50 milyonluk ve bunun içerisinde her türlü yardım var. İnşallah hayırseverlerimiz bu konuda duyarlı olacaklardır." şeklinde konuştu.

"Maddi imkanlarımızla oradaki kardeşlerimize destek vereceğiz"

İşgal rejimi ve soykırım destekçisi ülkelerin menşeili ürünlerine yönelik yapılması gereken boykot uygulamasının ehemmiyetine de değinen Ünsal, bu süreçte Gazze'ye yönelik yürütülebilecek her türlü yardım çalışmalarına destek verilmesi hususunda hayırsever bağışçılara çağrı yaptı.

Ünsal, "Boykot çok önemli ve Müslüman kardeşlerimizin bu konuda çok duyarlı olmaları gerekiyor. Çünkü boykot yapmazsak onları maddi anlamda beslemiş olacağız. İnşallah boykotumuzda direnişteki kardeşlerimize güç olacağız. Boykotun ehemmiyetini herkes biliyor. Yetimler Vakfı veya başka sivil toplum kuruluşlarının başlatmış oldukları kampanyalara kardeşlerimiz duyarlı olsun, katkı sunsun, çevrelerine duyursun. Şu an elimizden bunlar geliyor. Maddi imkanlarımızla oradaki kardeşlerimize destek vereceğiz. Dualarımızda onları unutmayalım. İnşallah Rabb-ul Alemin hayırlı bir kapı açar; Müslümanları muzaffer, zalimleri kahr-u perişan eyler." temennisinde bulundu. (İLKHA)

Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor