Tarih: 10.10.2024 11:12

Yetimler Vakfı'ndan Tanzanya'da bir Mevlid-i Nebi etkinliği daha

Facebook Twitter Linked-in

Yetimler Vakfı organizasyonuyla açık alanda gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliği, kadın-erkek, çocuk-yaşlı yüzlerce kişinin katılımıyla coşkuyla kutlandı.

İlki 14 Eylül tarihinde gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliğinin ikincisi yine Yetimler Vakfı'nın organizesiyle Mtoni bölgesinde yapıldı. Büyük bir katılımın sağlandığı etkinlikte, Kâinatın Efendisi Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifleri ilahiler eşliğinde karşılandı.

Hazreti Peygamber'e duyulan muhabbetin gün yüzüne çıktığı etkinlikte, sık sık salavatlar getirildi. Naat ve şiirlerin okunduğu programı organize eden Yetimler Vakfı'nın Tanzanya Temsilcisi Abdulvahap Kaplan, etkinlik öncesi Mevlid-i Nebi programı için bilgilendirmede bulundu.

Kaplan, "Tanzanya'dayız, yavaş yavaş artık Mevlid-i Nebi etkinliği için hazırlıklar başladı. Şimdi özellikle Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem'in doğumunun sene-i devriyesi olan 14 Eylül'de bizler burada çok güzel bir Mevlid etkinliği yapmıştık. Sonrasında buradaki medreseler, yetimhaneler yine güzel bir Mevlid etkinliği yapabileceklerini, bu konuda bizlerin de kendilerine yardımcı olmamız gerektiğini söylediler. Biz de bugün İnşallah-u Teâlâ Mtoni'deyiz. Mtoni bölgesinde 4-5 medresenin bir araya gelerek burada çok güzel bir Mevlid etkinliği yapmasına İnşallah şahit olacağız." dedi.

Tanzanya'da Hazreti Peygamber'in doğum günü resmî tatil ilan ediliyor

Tanzanya'nın dini ve demografik yapısı hakkında da kısa bilgilendirmede bulunan Kaplan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada nüfusun yüzde 50'si Müslümandır, yüzde 50'si Hristiyan'dır. Müslümanlar yüzde 50 olmalarına rağmen Tanzanya devleti gerçekten Müslümanları bu konuda önemsiyor. Ve Kutlu Doğum, birçok İslam ülkesinde belki resmî tatil değil ama Tanzanya'da her yıl Kutlu Doğum günü resmî tatil olarak ilan ediliyor. Burada resmî tatil günlerinde çok güzel etkinlikler yapılıyor. Biz de bugün bu etkinliklerden birine inşallah şahitlik edeceğiz. Tabi bizler her türlü desteğimizi sunuyoruz. Birazdan inşallah devasa bir Mevlid yemeğimiz olacak. Belki 1000'e yakın buradaki kardeşimize Yetimler Vakfı'nın çalışmaları kapsamında mevlid yemeği vereceğiz. Sponsorlarımız da var. Onlara da teşekkürlerimizi göndereceğiz inşallah. Şimdi yavaş yavaş mevlidimize başlıyoruz."

Konuşmalar, ilahiler, salavatlarla devam eden Mevlid-i Nebi etkinliklerinin Tanzanya'da 24 saat sürdüğünü belirten Kaplan, program arasında katılımcılara mevlid yemeğinin verileceğini aktardı.

Program arasında, hayırseverlerin sponsorluğunda hazırlanan Mevlid yemeği yüzlerce medrese öğrencisinin yanı sıra ailelerine de ikram edildi.

Kurban eti dağıtımları da aralıksız devam ediyor

Yetimler Vakfı Tanzanya Temsilciliği, her hafta farklı bir bölgede yoksullara kurban eti dağıtmaya devam ediyor.

Bu haftaki kurban eti dağıtım adresi Tanzanya'ya bağlı Vikunya bölgesi oldu.

Yapılan yardım çalışması hakkında bilgi veren Kaplan, "Yetimler Vakfı'nın çalışmaları kapsamında Tanzanya'nın eski başkenti Darüsselam'dayız. İnşallah-u Teala her gün bir yerlere rotamız bizi götürüyor. Bugün de Vikunya'ya geldik, Darüsselam'a yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta.

Yetimler Vakfı'nın çalışmaları kapsamında, onlarca kurban hazır, inşallah birazdan bu kurbanları kesip mağdur ve fakir ailelere dağıtacağız. Afrika ülkesindeyiz, Tanzanya'dayız. Gerçekten her bir ülkeyi dolaştığımızda diğer ülke için 'Orası iyiymiş' diyoruz. Buradaki ülkeler hakikaten mağduriyet anlamında, fakirlik anlamında gerçekten yıllardan beridir özellikle emperyalist ülkeler tarafından geri bırakılmış, mallarına el konulmuş, yer altı-yer üstü kaynakları tamamıyla kullanılmakta ve dolayısıyla doğal olarak halk geri kalmış, halk fakir kalmış. Bizler de yaklaşık 1 yıldır buradayız. Yetimler Vakfı'nın ve diğer kardeş kuruluşlarının çalışmaları kapsamında bizlere göndermiş oldukları vekaletler doğrultusunda gün var kurban kesiyoruz, gün var gıda yardımı yapıyoruz, gün var yemek veriyoruz, sıcak aş veriyoruz. İnşallah-u Teala çalışmalarımıza Şan-ı Yüce Rabbimizin inayetiyle, yardımıyla buradaki kardeşlerimize, buradaki mağdurlara, yetimlere ulaştırmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Sadaka ve Adak kurbanlıklarının kesim işlemlerinin ardından paketler halinde hazırlanan kurban etleri, alana gelen ailelere dağıtılırken, daha uzak bölgelerdeki evlere de bizzat temsilciler aracılığıyla etler ulaştırılarak mazlumların hayır dualarına vesile olundu. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —