• BIST 100

    16041,75%1,46
  • DOLAR

    43,99% 0,09
  • EURO

    51,15% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7239,38% -0,24
  • Ç. ALTIN

    11873,13% -0,94

Yetimler Vakfı'ndan yetim çocuklara bisiklet ve oyuncak sürprizi

05 Mart 2026, Perşembe 16:35
05 Mart 2026, Perşembe 16:35
Yetimler Vakfı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yetimler Vakfı, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü münasebetiyle Ramazan Bayramı öncesi Diyarbakırlı onlarca yetim çocuğa bisiklet ve oyuncak hediye etti.

İhtiyaç sahibi yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik gıda, ayni ve nakdi yardım çalışmalarında bulunan Yetimler Vakfı, her sene olduğu gibi bu senede Ramazan Bayramı öncesinde Dünya Yetimler Gününde yetim çocukların sevinmelerine vesile oldu.

Diyarbakır’da daha önce tespit edilerek düzenli destek sağlanan yetim çocukları vakıf binasında ağırlayan vakıf yetkilileri, onlarca yetim çocuğa bisiklet ve çeşitli oyuncaklar hediye ederek bayram öncesi yüzleri güldürdü.

Söz konusu organizasyon ile ilgili konuşan etimler Vakfı Temsilcisi Yaşar Elbahadır, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü vesilesiyle yetim çocukların yüzünü güldürmeyi amaçladıklarını belirterek, hayırseverlerin destekleriyle çocuklara bisiklet ve çeşitli hediyeler takdim ettiklerini söyledi.

Sözlerine Bakara Suresinin 220'nci ayeti kerimesinde geçen "Sana yetimleri sorarlar… De ki: Onların durumlarını düzeltmek hayırlıdır." İfadeleriyle başlayan Elbahadır, " Peygamber Efendimiz de yetimlere sahip çıkmanın değerini şu sözleriyle bizlere hatırlatır, 'Ben ve yetimi himaye eden kimse cennette şöyle yan yana olacağız.' diyerek iki parmağını yan yana getirmiştir. Bugün bizler de bu müjdeye talip olabilmek, yetim yavrularımızın yüzünde bir tebessüm olabilmek için Dünya Yetimler Günü münasebetiyle bir araya geldik." dedi.

"Çocuklarımızın gözlerindeki sevinci görmek bizler için en büyük mutluluk"

Yetimler Vakfı olarak, hayırseverleri destekleriyle yetim çocuklara bisiklet ve çeşitli hediyeler takdim ettiklerini ifade eden Elbahadır, "İnanıyoruz ki bir yetimin kalbine dokunmak, sadece bir hediye vermek değil; onun hayatına umut, sevgi ve güven bırakmaktır. Bugün burada çocuklarımızın gözlerindeki sevinci görmek bizler için en büyük mutluluk. Küçük bir bisiklet, bir oyuncak ya da bir hediye… Belki çok büyük görünmeyebilir; fakat bir yetim çocuğun kalbinde unutulmaz bir hatıraya, tarifsiz bir sevince dönüşüyor." diye belirtti.

"Hayırseverlerimize gönülden teşekkür ediyoruz"

Yetimlerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Elbahadır, hayırseverlere de teşekkür ederek şunları kaydetti:

"Yetimler Vakfı olarak dünyanın birçok noktasında yetim kardeşlerimizin yanında olmaya, onların eğitimine, ihtiyaçlarına ve mutluluğuna katkı sağlamaya devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki yetimlere sahip çıkan bir toplum, merhametin ve bereketin hakim olduğu bir toplumdur. Bu güzel günde bizlere destek olan tüm hayırseverlerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Rabbimiz yapılan her iyiliği kabul eylesin, yetim yavrularımızın yüzündeki tebessümü daim kılsın. Rabbimiz bizleri yetimlerin duasını alan kullarından eylesin."  (İLKHA)

 

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı İbrahim ile görüştü

Karanfil: Mukabele geleneğiyle Kur’an ile meşgul olmak kalplerimizi temizler

Konya’da duyulan patlama seslerine ilişkin Valilikten açıklama

Peygamber Sevdalıları, İzmir'de İran'a saldırılara karşı basın açıklaması yapacak

Gaziantepli vatandaşlar ceza yememek için kuyruk oldu

Gaziantep'te tefecilik operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Malatya'da 11 milyon ton enkaz ayrıştırılacak

Malatya'da buğday tarlalarında hastalık denetimi

67 ilde uyuşturucu operasyonu: 638 şüpheliden 266’sı tutuklandı

Umut Kervanı ve Peygamber Sevdalıları'ndan ortak iftar programı

Türkiye’den Nahçıvan’a yönelik İHA saldırılarına kınama

İzmir’de ev sahibi-kiracı kavgası cinayetle bitti

İstanbul’un 1114’üncü aile sağlığı merkezi Silivri’de hizmete açıldı

Mardin’de AFAD gönüllülerine peç ve sertifika takdim edildi

Dünya Yetimler Günü'nde Tarsus Umut Kervan'ından anlamlı yardım

Altın savaşın ilk etkisinden sonra dengelendi

Bingöl Umut Kervanı, umut olmaya devam ediyor

Yetimler Vakfı'ndan yetim çocuklara bisiklet ve oyuncak sürprizi

İran İslam Cumhuriyeti'nden Azerbaycan'ı hedef almadık açıklaması

Yeşilay'ın kuruluş yıldönümünde ilk ders zili bağımsız bir gelecek için çaldı

Konya Selçuklu belediyesi personel alımı yapacak

Konya’da yeni evlenecek çiftlere kira desteği

Bakan Murat Kurum COP31 hazırlıkları kapsamında Rusya temsilcisiyle görüştü

Asırlık camide yaşlılara anlamlı ziyaret

Daire Başkanı Erhan Batman'da Kur'an kursunu ziyaret etti

Hürmüz krizi ve ticaret savaşları: Küresel ihracatta yeni rota mı?

Dünya Yetimler Günü'nde "Savaş ve Çocuk" raporu kamuoyuyla paylaşıldı

Geçtiğimiz gün öldürülen öğretmenin adı görev yaptığı okula verilecek

Diyarbakır esnafı Ramazan atmosferini hissettirmeye kararlı

Sınır illerinin güvenliği ele alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı İbrahim ile görüştü

Karanfil: Mukabele geleneğiyle Kur’an ile meşgul olmak kalplerimizi temizler

Konya’da duyulan patlama seslerine ilişkin Valilikten açıklama

Peygamber Sevdalıları, İzmir'de İran'a saldırılara karşı basın açıklaması yapacak

Gaziantepli vatandaşlar ceza yememek için kuyruk oldu

Gaziantep'te tefecilik operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Malatya'da 11 milyon ton enkaz ayrıştırılacak