• BIST 100

    10616,18%2,41
  • DOLAR

    40,39% -0,01
  • EURO

    47,30% 0,57
  • GRAM ALTIN

    4411,17% 1,41
  • Ç. ALTIN

    7000,80% 0,75

Yılın ilk MGK toplantısı sona erdi

22 Ocak 2025, Çarşamba 09:19
22 Ocak 2025, Çarşamba 09:19
Yılın ilk MGK toplantısı sona erdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi.

Yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

Saat 16.00’da başlayan toplantıda, hem ulusal güvenlik stratejileri hem de bölgesel ve küresel gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Toplantının ardından 7 maddelik bildiri yayınlandı.

1. Düzenli olarak beş yılda bir, ihtiyaç hâlinde ivedilikle güncellenen Millî Güvenlik Siyaseti Belgesi (MGSB); Türkiye’de, bölgede ve dünyada meydana gelen ve gelmesi muhtemel gelişmelerin değerlendirilmesiyle yenilenmiş ve kurulca uygun bulunmuştur.

MGSB-2020’nin yürürlükten kaldırılarak MGSB-2025’in yürürlüğe girmesi kararlaştırılmıştır.

2. 2024 yılında vuku bulan ve millî güvenliğimiz bakımından önem arz eden siyasi, askerî, iktisadi ve içtimai gelişmeler değerlendirilmiş; 2025 yılında karşı karşıya kalınabilecek meseleler ile bu çerçevede yürütülecek faaliyetler ve alınacak tedbirler müzakere edilmiştir.

3. PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla sürdürülen operasyonlar ile son dönemdeki uluslararası gelişmeler hakkında kurula bilgi sunulmuştur.

4. Suriye’deki yeni yönetimin; devletin egemenliğinin, üniter yapısının, toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin sağlanması ile ülkedeki tüm etnik, dinî ve mezhebî grupların temel hak ve hürriyetlerinin güvence altına alınması hususundaki iradesine, Suriye’nin yeniden inşasına, Suriye halkının huzur ve refaha kavuşmasına tam destek verileceği bir kez daha teyit edilmiştir.

5. PKK/KCK-PYD/YPG’nin Suriye’deki mevcut durumu ve muhtemel gelişmeleri herhangi bir şekilde istismar etmesine izin verilmeyeceği hatırlatılmış; bölgemizdeki dost ve kardeş halkların düşmanı olan tüm terör örgütlerinin her hâlükârda tasfiye edileceği vurgulanmıştır.

6. Gazze’de sağlanan ateşkesin kalıcı olması ve Filistin meselesinin adil bir şekilde çözümü için başlangıç teşkil etmesi gerektiğinin altı çizilmiş; insani yardımların Gazze halkına engelsiz, kesintisiz ve hızla ulaştırılmasının önemine dikkat çekilmiştir.

Bununla birlikte, İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayan mütecaviz eylemlerini Suriye topraklarına da sirayet ettirmesinin, bölgede istikrarın sağlanmasına yönelik gayretlerin önünde engel oluşturduğu ifade edilmiştir.

7. Türkiye’nin; Afrika, Orta Doğu ve Balkanlar başta olmak üzere dünyanın muhtelif bölgelerindeki ihtilafların çatışmaya dönüşmeden çözümünün sağlanması, süregelen çatışmaların ise sulh ile neticelenmesi istikametindeki faaliyetlerini yoğunlaştırarak küresel barış ve istikrarın tesisine azami katkıyı sunmaya devam edeceği belirtilmiştir. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: yılın ilk mgk toplantısı sona erdi

Sırbistan ile Kosova arasında yeni gerginlik!

Gazze'de acil ateşkes ve savaşın sonlandırılması için ortak bildiri

Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 27 yaralı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Turuncu Kod” tatbikatı gerçekleştirildi

Rusya-Ukrayna müzakereleri çarşamba günü İstanbul'da

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

Dünya Gıda Programı: Yardıma ulaşmaya çalışan sivillere yönelik şiddet kabul edilemez

Meteoroloji uyardı: Çöl sıcakları geliyor

Mardin’de hafif ticari araç uçurumdan yuvarlandı: 2 yaralı

Guterres: Gazze'de yardıma ulaşmaya çalışan sivillerin öldürülmesi son derece vahşice

Iğdır'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Direniş gruplarından Abbas’a Tepki: Ulusal Konsey kararı tek taraflı ve dışlayıcı

Malatya'da 3. İl Koordinasyon Kurulu ve İl İdare Şube Başkanları toplantısı yapıldı

Sakarya'da başlayan orman yangını Bilecik'e sıçradı

Siirt'te anız yangını: İtfaiye ekipleri müdahale ediyor

Direnişin üst düzey yetkilisi: Gazze’deki hainler ve çetelerin listesi elimizde, hepsi yargılanacak

Macaristan, Rusya ve Sırbistan arasında yeni petrol boru hattı hazırlığı

Gölet kurudu, balıklar telef oldu

Yüzlerce Bedevi aile, Süveyda'daki yerlerinden edildi

Gümüşhane'de trafik kazası: 4 yaralı

İşçi servisi ile LPG yüklü tanker çarpıştı: 35 yaralı

Gaziantep'te LGS birincileri bir araya geldi

Gazze’de açlıktan ölümleri kınayan OCHA Başkanı’na işgalden "vize" engeli

Gazze açlıktan ölüyor: 19 kişi daha açlıktan öldü

Rusya, Ukrayna'ya yüzlerce İHA ile saldırdı

Dışişleri Bakanı Fidan, Ürdünlü mevkidaşı ile görüştü

Şırnak’ta asayiş ve uyuşturucu operasyonları: 59 gözaltı

Çin’in dev projesi komşu ülkeleri alarma geçirdi

Olumlu düşün, sağlıklı beslen, beynini koru!

Gazze'de can kaybı 59 bin 29'a yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sırbistan ile Kosova arasında yeni gerginlik!

Gazze'de acil ateşkes ve savaşın sonlandırılması için ortak bildiri

Yolcu otobüsü şarampole devrildi: 27 yaralı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Turuncu Kod” tatbikatı gerçekleştirildi

Rusya-Ukrayna müzakereleri çarşamba günü İstanbul'da

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

Dünya Gıda Programı: Yardıma ulaşmaya çalışan sivillere yönelik şiddet kabul edilemez