• BIST 100

    16050,09%-1,29
  • DOLAR

    44,34% 0,10
  • EURO

    51,45% -0,09
  • GRAM ALTIN

    6303,07% 0,42
  • Ç. ALTIN

    10740,95% -0,16

Yılmaz, Suriye’de görev yapan dekan ve müdürlerle toplantı yaptı

28 Ekim 2022, Cuma 15:15
28 Ekim 2022, Cuma 15:15
Yılmaz, Suriye’de görev yapan dekan ve müdürlerle toplantı yaptı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yılmaz, Suriye’de görev yapan dekan ve müdürlerle toplantı yaptı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi’ne (GAÜN) bağlı olan ve Suriye’deki güvenli bölgelerde bulunan fakülte ile meslek yüksek okullarının dekan ve müdürleri ile toplantı yaptı.
Bakan Yardımcısı Yılmaz, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Rektör Özaydın’ı makamında ziyaret etti. GAÜN Rektörlük makamında gerçekleşen ziyaretin ardından GAÜN’e bağlı olan ve Suriye’de güvenli bölgede yer alan fakülte ve meslek yüksekokulların dekan ve müdürlerle toplantı yapıldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, toplantıda Suriye’de güvenli bölgede bulunan GAÜN bağlı birimlerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, dekan ve müdürlerden detaylı bilgi aldı. Toplantıda bölgedeki faaliyetlerin iyileştirilmesine yönelik Milli Eğitim Bakanlığı ile GAÜN arasında yapılacak faaliyetler konuşuldu. Gaziantep Üniversitesinin bölgedeki faaliyetlerini takdirle karşıladıklarını söyleyen Yılmaz, Türkiye’nin Suriye kuzeyinde gerçekleştirdiği harekatlarla oluşturulan güvenli bölgede açılan fakülte ve meslek yüksekokullarının son derece önemli olduğunu söyledi. Nazif Yılmaz, “Türkiye’nin özgürleştirdiği güvenli bölgedeki eğitim faaliyetlerini tamamen GAÜN üzerinden yürümesi, GAÜN’ün yegâne koordinatör üniversite tayin edilmesi vatanımız ve milletimiz adına son derece önemli” şeklinde konuştu. Ziyaretten duyduğunu memnuniyetini dile getiren Rektör Özaydın ise “Milli Eğitim Bakanlığıyla sürdüreceğimiz işbirliği, Suriye’nin güvenli bölgesinde eğitim alan öğrencilerin Uluslararası Bakalorya diplomalarının denklik sorunun halledilmesi ayrıca Suriye’deki okullarımızda eğitim gören 4’üncü sınıf öğrencilerinin Milli Eğitim okullarında yapacakları stajlar bağlamından kolaylıklar gösterimleri ve bu konudaki sorunların hal olması noktasında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan beklentimiz yüksek” ifadelerini kullandı.
Toplantıya Bakan Yardımcısı Yılmaz, Rektör Özaydın’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık, Rektör Danışmanı ve Güvenli Bölgeden Sorumlu Koordinatör Prof. Dr. Eyyüp Tanrıverdi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Genel Sekreter Yardımcısı Nuh Okumuş, Suriye güvenli bölgede yer alan fakülte dekanları, meslek yüksekokullu müdürü yer aldı.
[gallery ids=',54530,54531,54532']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Malatya'da otomobil yayaya çarptı: 2 yaralı

Konya'da maddi hasarlı trafik kazası

İran ile Çin dışişleri bakanları görüştü

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki

Meteoroloji'den Ege Denizi için fırtına uyarısı

İranlı General Abdullahi: Sahadaki gerçekleri kavrayan Trump, bazı ülke liderlerine sığındı

Arakçi: Bölgesel istikrar halkların iradesine saygıyla mümkün

Diyarbakır barajlarında kontrollü su tahliyesi başlatıldı

Atasoy: Uyuşturucu politikaları insan hakları ve halk sağlığı temelinde şekillenmeli

Batman'da öğrenciler için "Bilim ve Teknoloji" semineri düzenlendi

Diyarbakır'da yoğun yağış yol çökmesine neden oldu

Prof. Dr. Işık: Tillo’da müthiş bir kültürel doku vardı ama yok ettik

Bağcılar’da tüp dolum tesisinde zehirlenme: 8 kişi hastaneye kaldırıldı

İletişim Başkanı Duran’dan Özel’e tepki: Mesnetsiz ithamlar toplumsal gerilimi besliyor

Adıyaman'da sanal devriye operasyonu: 6 şahıs yakalandı

Bahçeli: Asıl rejim değişikliği israilde olmalı

Müftü Yardımcısı Aktan: Şevval orucu büyük fazilet taşıyor

Bursa’da binlerce fidan toprakla buluştu

Şanlıurfa’da bozuk yollar tepkilere neden oldu

Yetimler Vakfı Gazze’de çocuklara bayram sevinci yaşattı

Şanlıurfa’da abi kardeş kavgası silahlı saldırıya dönüştü: Bir yaralı

ABD’de petrol rafinerisinde patlama: Bölge halkına evde kalın uyarısı

İDEV: Razaman Hoca'nın tahliye değil beraat etmesi gerekmektedir.

Ankara’da Mescid-i Aksa için yürüyüş çağrısı

Kabine toplandı

Antalya’da trafik denetimleri sıklaştı: 35 bin araca ceza

İran, Türkiye’ye doğal gaz akışını kesti

Kıyı tesislerine Yeşil Liman Sertifikası düzenlemesi yürürlüğe girdi

Diyarbakır’da 111 aranan şahıs yakalandı

Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonu: 61 şüpheliye işlem

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da otomobil yayaya çarptı: 2 yaralı

Konya'da maddi hasarlı trafik kazası

İran ile Çin dışişleri bakanları görüştü

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki

Meteoroloji'den Ege Denizi için fırtına uyarısı

İranlı General Abdullahi: Sahadaki gerçekleri kavrayan Trump, bazı ülke liderlerine sığındı

Arakçi: Bölgesel istikrar halkların iradesine saygıyla mümkün