• BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5965,27% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

Yılmaz’dan gençlere Ankara gezisi

14 Eylül 2024, Cumartesi 14:01
14 Eylül 2024, Cumartesi 14:01
Yılmaz’dan gençlere Ankara gezisi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yılmaz’dan gençlere Ankara gezisi

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep’teki üniversiteli gençlerin kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak ve Türkiye’nin tarihi mirasını yerinde görmelerini sağlamak amacıyla önemli bir projeye imza attı.
“Gazişehir’den Gazimeclis’e” adlı proje kapsamında, 18-25 yaş arasındaki üniversite öğrencileri, Başkan Umut Yılmaz’ın desteğiyle Ankara’ya gönderildi. Bu proje, gençlerin ülkenin tarihi ve siyasi merkezlerini yakından tanımalarına imkan tanıyarak, milli bilinç ve tarih şuurunun pekiştirilmesini amaçlıyor.
Gençler, Ankara’nın tarihi ve kültürel değerleriyle buluştu
Ankara’ya yapılan bu özel gezide gençler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalbinde unutulmaz bir deneyim yaşadılar. Gezi programı kapsamında ilk durak, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir oldu. Öğrenciler, burada Ata’ya saygılarını sunarak bağımsızlık mücadelesinin ruhunu derinden hissettiler. Anıtkabir Müzesi’nde sergilenen, Kurtuluş Savaşı’na ve Cumhuriyet’in kuruluşuna dair tarihi belgeler ve objeler, gençlere Türkiye’nin zorlu bağımsızlık yolculuğunu bir kez daha hatırlattı.
Bir sonraki durak ise Türkiye’nin siyasi hayatının merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu. Gençler, meclisi gezerek burada yapılan yasama çalışmalarını yerinde gözlemledi ve ülkenin yönetim sistemine dair bilgi edindi. Ayrıca TBMM’de yapılan özel sunumlar sayesinde gençler, Cumhuriyet’in kuruluş yıllarına dair detaylı bilgiler öğrenme fırsatı buldular.
Tarihi yerler, gençler üzerinde derin izler bıraktı
Gezinin en etkileyici duraklarından biri de 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Kurtuluş Savaşı Müzesi oldu. Bu tarihi mekânlarda gençler, Kurtuluş Savaşı’nın yönetildiği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı binayı ziyaret ederek o dönemin atmosferini yaşadılar. Milli Mücadele’nin zorlu şartları altında alınan kararlar, kazanılan zaferler ve halkın bağımsızlık mücadelesine verdiği destek, gençler üzerinde derin izler bıraktı.
Ankara’daki diğer önemli duraklardan biri de Ankara Kalesi oldu. Ankara’nın tarihi dokusunu gözler önüne seren bu kale, şehrin yüzyıllara dayanan tarihine tanıklık ediyor. Gençler, kaleyi gezerek şehrin kültürel zenginliklerine dair bilgi sahibi oldular.
Son olarak gençler, Atatürk’ün mirası olan ve Türkiye’nin tarım, hayvancılık ve sanayi alanındaki modernleşmesinin sembollerinden biri olarak görülen Atatürk Orman Çiftliği’ni ziyaret etti. Burada Atatürk’ün tarıma ve doğaya verdiği önemi bizzat görme fırsatı bulan gençler, Türkiye’nin bu alandaki dönüşümüne tanıklık ettiler.
Gençlerden tam not
Geziye katılan gençler ise bu fırsatı kendilerine sunan Başkan Umut Yılmaz’a teşekkür ederek, gezinin kendileri için unutulmaz bir deneyim olduğunu dile getirdiler. Anıtkabir’den TBMM’ye, Kurtuluş Savaşı Müzesi’nden Atatürk Orman Çiftliği’ne kadar Ankara’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmenin büyük bir ayrıcalık olduğunu belirten gençler, bu tür projelerin devam etmesini istediklerini ifade ettiler.
Gaziantep’ten Ankara’ya uzanan bu yolculuk, gençlere Türkiye’nin zengin tarihini, milli mücadelesini ve Atatürk’ün mirasını yerinde tanıma fırsatı sunarak, onların bilgi dağarcığını genişletti ve geleceğe yönelik farkındalıklarını artırdı.

Yolu kapalı olan köyde rahatsızlana 72 yaşındaki hasta hastaneye ulaştırıldı

Bolu ve Bartın’da motosiklet, scooter, motokuryelere trafik yasağı

BM'den işgal rejiminin UNRWA kararına tepki

Kars-Ardahan yolu yoğun kar nedeniyle tır trafiğine kapatıldı

Gaziantep'te buzlanma nedeniyle motokuryelere 1 günlük trafik yasağı

Meteorolojiden üç bölge için çığ uyarısı

Bursa’da kar nedeniyle eğitime ara verildi

Hakkari’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

ABD’den Tayvan’a 328 milyon dolarlık silah satışı

Yenihal’de çatının çökme anı güvenlik kameralarına yansıdı

Nijerya'da silahlı saldırı: 9 ölü, çok sayıda yaralı

Tufanbeyli’de eğitime 1 gün ara verildi

Muğla Fethiye'de 3,5 büyüklüğünde deprem

Mersin'de Çukurova Havalimanı'nda 4,5 kilo esrar ele geçirildi

Kastamonu’da çığ tehlikesi uyarısı

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 271’e yükseldi

Diyarbakır'da eğitime kar engeli

Batman’da karla mücadelede 105 ton tuz kullanıldı

Mardin’de eğitime bir gün daha ara verildi

Malatya'da açılan yollar, yoğun kar yağışı nedeniyle tekrar kapanıyor

İtalya'da yılbaşı kutlamalarında bir kişi öldü, 283 kişi yaralandı

Batman'da uçak seferleri iptal edildi

Erzurum ve Kars'ta kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Ankara’da yeni yılın ilk gününde kar manzaraları

Şehit Ebu Ubeyde ve diğer Kassam komutanları için Bursa’da gıyabi cenaze namazı kılındı

Bakan Fidan, Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Umerov ile görüştü

Gaziantep’te karla kaplı kırsal mahalle yollarında çalışmalar devam ediyor

Elazığ’da 85 köy yolu ulaşıma açıldı

Bolu’da eğitime “kar” arası

Van’da yolcu otobüsü ile kar temizleme aracı çarpıştı: 19 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yolu kapalı olan köyde rahatsızlana 72 yaşındaki hasta hastaneye ulaştırıldı

Bolu ve Bartın’da motosiklet, scooter, motokuryelere trafik yasağı

BM'den işgal rejiminin UNRWA kararına tepki

Kars-Ardahan yolu yoğun kar nedeniyle tır trafiğine kapatıldı

Gaziantep'te buzlanma nedeniyle motokuryelere 1 günlük trafik yasağı

Meteorolojiden üç bölge için çığ uyarısı

Bursa’da kar nedeniyle eğitime ara verildi