• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,58% -0,89
  • GRAM ALTIN

    6606,37% -12,25
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Yılmaz’dan gençlere Ankara gezisi

14 Eylül 2024, Cumartesi 14:01
14 Eylül 2024, Cumartesi 14:01
Yılmaz’dan gençlere Ankara gezisi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yılmaz’dan gençlere Ankara gezisi

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep’teki üniversiteli gençlerin kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak ve Türkiye’nin tarihi mirasını yerinde görmelerini sağlamak amacıyla önemli bir projeye imza attı.
“Gazişehir’den Gazimeclis’e” adlı proje kapsamında, 18-25 yaş arasındaki üniversite öğrencileri, Başkan Umut Yılmaz’ın desteğiyle Ankara’ya gönderildi. Bu proje, gençlerin ülkenin tarihi ve siyasi merkezlerini yakından tanımalarına imkan tanıyarak, milli bilinç ve tarih şuurunun pekiştirilmesini amaçlıyor.
Gençler, Ankara’nın tarihi ve kültürel değerleriyle buluştu
Ankara’ya yapılan bu özel gezide gençler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalbinde unutulmaz bir deneyim yaşadılar. Gezi programı kapsamında ilk durak, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir oldu. Öğrenciler, burada Ata’ya saygılarını sunarak bağımsızlık mücadelesinin ruhunu derinden hissettiler. Anıtkabir Müzesi’nde sergilenen, Kurtuluş Savaşı’na ve Cumhuriyet’in kuruluşuna dair tarihi belgeler ve objeler, gençlere Türkiye’nin zorlu bağımsızlık yolculuğunu bir kez daha hatırlattı.
Bir sonraki durak ise Türkiye’nin siyasi hayatının merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu. Gençler, meclisi gezerek burada yapılan yasama çalışmalarını yerinde gözlemledi ve ülkenin yönetim sistemine dair bilgi edindi. Ayrıca TBMM’de yapılan özel sunumlar sayesinde gençler, Cumhuriyet’in kuruluş yıllarına dair detaylı bilgiler öğrenme fırsatı buldular.
Tarihi yerler, gençler üzerinde derin izler bıraktı
Gezinin en etkileyici duraklarından biri de 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Kurtuluş Savaşı Müzesi oldu. Bu tarihi mekânlarda gençler, Kurtuluş Savaşı’nın yönetildiği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı binayı ziyaret ederek o dönemin atmosferini yaşadılar. Milli Mücadele’nin zorlu şartları altında alınan kararlar, kazanılan zaferler ve halkın bağımsızlık mücadelesine verdiği destek, gençler üzerinde derin izler bıraktı.
Ankara’daki diğer önemli duraklardan biri de Ankara Kalesi oldu. Ankara’nın tarihi dokusunu gözler önüne seren bu kale, şehrin yüzyıllara dayanan tarihine tanıklık ediyor. Gençler, kaleyi gezerek şehrin kültürel zenginliklerine dair bilgi sahibi oldular.
Son olarak gençler, Atatürk’ün mirası olan ve Türkiye’nin tarım, hayvancılık ve sanayi alanındaki modernleşmesinin sembollerinden biri olarak görülen Atatürk Orman Çiftliği’ni ziyaret etti. Burada Atatürk’ün tarıma ve doğaya verdiği önemi bizzat görme fırsatı bulan gençler, Türkiye’nin bu alandaki dönüşümüne tanıklık ettiler.
Gençlerden tam not
Geziye katılan gençler ise bu fırsatı kendilerine sunan Başkan Umut Yılmaz’a teşekkür ederek, gezinin kendileri için unutulmaz bir deneyim olduğunu dile getirdiler. Anıtkabir’den TBMM’ye, Kurtuluş Savaşı Müzesi’nden Atatürk Orman Çiftliği’ne kadar Ankara’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmenin büyük bir ayrıcalık olduğunu belirten gençler, bu tür projelerin devam etmesini istediklerini ifade ettiler.
Gaziantep’ten Ankara’ya uzanan bu yolculuk, gençlere Türkiye’nin zengin tarihini, milli mücadelesini ve Atatürk’ün mirasını yerinde tanıma fırsatı sunarak, onların bilgi dağarcığını genişletti ve geleceğe yönelik farkındalıklarını artırdı.

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü yöneticisi Türkiye'ye getirildi

Meteoroloji'den sağanak, kar ve çığ tehlikesi uyarısı

Şam'ın PKK/SDG hamlesi: Yeni anlaşma Suriye'de dengeleri nasıl değiştirecek?

ABD'den, Gazze'de soykırım yapan siyonist rejime 6,5 milyar dolarlık yeni silah onayı

Prof. Dr. Sağir: Kürtler Müslüman bir halktır, kardeşlerinizi terk etmeyin

Umut Kervanı Aynelarap'ta sivil halka yardım dağıttı

ABD'den İran'a gözdağı, Tahran'dan sert mesaj: "Süresi olan tehditlere boyun eğmeyiz"

Ateşkes hiçe sayılıyor: Siyonist rejimin saldırısında 2 şehit

Hatay'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Atama kararları Resmi Gazete'de

Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi

Giresun'da feci kaza: 2 ölü

72 yaşında azmiyle hafızlık hayalini gerçekleştirdi

Siyonist rejim ateşkese rağmen Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Gaziantep’te 114 hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı

Fransa'dan 'ani tehdit' senaryolu askeri hava tatbikatı

Malatya’da torbacı operasyonu: 1 tutuklama

Bolu'da 3.1 büyüklüğünde deprem

Sosyal medya üzerinden satış vaadiyle dolandırıcılık yapan şüphelilere operasyon: 5 tutuklama

Rusya: Ukrayna'da 7 yerleşim yeri daha kontrolümüze geçti

Çiftçilere bugün 255,4 milyon liralık destekleme ödemesi yapılacak

Çanakkale'de iki oomobil çarpıştı: 5 yaralı

Vali Atilla Toros su taşkınlarıyla ilgili sahada incelemeler gerçekleştirdi

Milli Eğitim Akademisinde hazırlık eğitimine alınacak adaylar açıklandı

İngiltere ile ABD arasında Çin krizi

Kütahya'da 10,5 kilogram esrar ele geçirildi

DSÖ: Nipah virüsü yüzde 75 ölüm oranına sahip ve bu oran Covid-19'un 5 katı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü yöneticisi Türkiye'ye getirildi

Meteoroloji'den sağanak, kar ve çığ tehlikesi uyarısı

Şam'ın PKK/SDG hamlesi: Yeni anlaşma Suriye'de dengeleri nasıl değiştirecek?

ABD'den, Gazze'de soykırım yapan siyonist rejime 6,5 milyar dolarlık yeni silah onayı

Prof. Dr. Sağir: Kürtler Müslüman bir halktır, kardeşlerinizi terk etmeyin

Umut Kervanı Aynelarap'ta sivil halka yardım dağıttı

ABD'den İran'a gözdağı, Tahran'dan sert mesaj: "Süresi olan tehditlere boyun eğmeyiz"