• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Yine yardım noktasında katliam: En az 50 şehit, yüzlerce yaralı

17 Haziran 2025, Salı 10:45
17 Haziran 2025, Salı 10:45
Yine yardım noktasında katliam: En az 50 şehit, yüzlerce yaralı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siyonist rejim, bir kez daha Gazze'nin güneyinde yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldı. Han Yunus ve Refah'ta düzenlenen saldırılarda en az 50 kişi şehit oldu, yüzlerce kişi yaralandı.

Siyonist işgalciler, Gazze'nin güneyinde insani yardım almak için sıraya giren Filistinlilere yönelik yeni bir katliam gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde Han Yunus ve Refah'taki yardım noktalarına açılan ateş sonucu onlarca kişi şehit oldu, yüzlerce sivil de yaralandı.

Tıbbi kaynaklardan edinilen bilgilere göre, işgal ordusunun Han Yunus'taki "tahliye kavşağı" olarak bilinen noktada insani yardım bekleyen sivilleri hedef alması sonucu en az 50 kişi şehit oldu. Aynı saatlerde, Refah'ın batısındaki "Küçük Kulübeler" bölgesinde yardım için bekleyen sivillere de ateş açıldı. Bu saldırıda da çok sayıda şehit ve yaralı olduğu bildirildi.

2 Mart 2025'ten bu yana tüm kara geçişlerini ve sınır kapılarını kapatan siyonist rejim, Gazze'ye gıda, ilaç ve yakıt girişini engelleyerek halkı açlıkla terbiye etmeye çalışıyor. Yardımların tek adresi haline gelen noktalarda ise haftalardır ölüm pususu kuruluyor.

Birleşmiş Milletler kaynaklarına göre, bu yardım dağıtım noktaları işgalciler tarafından kasten hedef alınarak siviller zorla göçe sürükleniyor. 27 Mayıs'tan bu yana sadece yardım noktalarında yaşanan saldırılarda en az 350 kişi şehit oldu, onlarcası da ağır yaralandı.

Özellikle Amerikan ve siyonist rejim menşeili "Gazze İnsani Yardım Vakfı" aracılığıyla dağıtılan yardımların yapıldığı bölgeler, uluslararası kuruluşlar tarafından meşruiyeti sorgulanan alanlar olarak kayda geçti. Bu yardım noktaları, halkın hem açlığa mahkûm edildiği hem de aşağılandığı ölüm tuzaklarına dönüşmüş durumda.

7 Ekim 2023'ten bu yana süren işgal saldırılarında siyonist rejim, 184 binden fazla Filistinliyi ya şehit etti ya da yaraladı. Bunların büyük kısmını çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. 11 bini aşkın kişi hâlâ enkaz altında kayıp. Gazze'deki toplu kıtlık koşulları ise çocuk ölümlerini her geçen gün artırıyor.

Uluslararası toplumun çağrılarını hiçe sayan siyonist rejim, Uluslararası Adalet Divanı'nın "soykırımı durdurun" kararlarına rağmen insanlığa karşı suç işlemeye devam ediyor. (İLKHA)

Malatya'da 21 bin 760 konut ve iş yeri için kura çekildi

Çin'den Japonya'ya seyahat uyarısı

Pakistan'da havai fişek fabrikasında patlama: 5 ölü, 7 yaralı

Cağaloğlu Kitapçılar Sokağı hizmete açıldı

Mersin'deki trafik kazasında ölü sayısı 4'e yükseldi

Macaristan: AB’nin Ukrayna'daki krizi tırmandırmaya yönelik adımlarını engelleyeceğiz

ABD'den Tayvan’a 330 milyon dolarlık silah satışı

Kar yağışı sonrası işçi servisi yola devrildi: 14 yaralıl

Güney Kore'de çöken santralin altında kalan 7 işçinin cesedi enkazdan çıkarıldı

İngiltere'de Claudia Fırtınası alarmı

Azerbaycan'da 456,8 kilogram eroin ele geçirildi

Şırnak'ta kayganlaşan yolda otomobil takla attı: 2 yaralı

Rusya, Zaporijya'da bir yerleşim biriminde daha kontrolü ele geçirdi

Hindistan'da polis karakolunda patlama: 9 ölü

Rusya'dan Ukrayna'ya hipersonik füze saldırısı

Şırnak'a yılın ilk karı düştü, Beytüşşebap'ın yüksek kesimleri beyaza büründü

Rusya'da trafik kazası: 7 ölü, 12 yaralı

Arjantin'de sanayi bölgesinde patlama: 20 yaralı

Hazım Kasım, Arap Birliği’nden Gazze’deki felaketle ilgili bir tavır ortaya koymasını istedi

Harabe evde yaşam mücadelesi veren aile yardım bekliyor

Endonezya'da heyelan: 6 ölü, 17 kayıp

Refüje çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Şırnak'ta baltalı saldırı: Koca öldü, eşi yaralandı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: Halk eğlence değil hizmet bekliyor

Malatya'da kar yağışı nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

Çileye dönen yol çalışması Siverek'te vatandaşları isyan ettirdi

Şanlıurfa’da 16 Kasım’da geniş kapsamlı elektrik kesintisi

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonu

Afganistan İslam Emirliği: ABD'ye ait İHA'lar hava sahamızı ihlal ediyor

İlkokulda Gazze yararına kermes: 5 saate 400 bin lira toplandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da 21 bin 760 konut ve iş yeri için kura çekildi

Çin'den Japonya'ya seyahat uyarısı

Pakistan'da havai fişek fabrikasında patlama: 5 ölü, 7 yaralı

Cağaloğlu Kitapçılar Sokağı hizmete açıldı

Mersin'deki trafik kazasında ölü sayısı 4'e yükseldi

Macaristan: AB’nin Ukrayna'daki krizi tırmandırmaya yönelik adımlarını engelleyeceğiz

ABD'den Tayvan’a 330 milyon dolarlık silah satışı