• BIST 100

    14028,47%0,14
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,47% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5949,65% -0,71
  • Ç. ALTIN

    9950,07% 0,00

Yine yardım noktasında katliam: En az 50 şehit, yüzlerce yaralı

17 Haziran 2025, Salı 10:45
17 Haziran 2025, Salı 10:45
Yine yardım noktasında katliam: En az 50 şehit, yüzlerce yaralı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siyonist rejim, bir kez daha Gazze'nin güneyinde yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldı. Han Yunus ve Refah'ta düzenlenen saldırılarda en az 50 kişi şehit oldu, yüzlerce kişi yaralandı.

Siyonist işgalciler, Gazze'nin güneyinde insani yardım almak için sıraya giren Filistinlilere yönelik yeni bir katliam gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde Han Yunus ve Refah'taki yardım noktalarına açılan ateş sonucu onlarca kişi şehit oldu, yüzlerce sivil de yaralandı.

Tıbbi kaynaklardan edinilen bilgilere göre, işgal ordusunun Han Yunus'taki "tahliye kavşağı" olarak bilinen noktada insani yardım bekleyen sivilleri hedef alması sonucu en az 50 kişi şehit oldu. Aynı saatlerde, Refah'ın batısındaki "Küçük Kulübeler" bölgesinde yardım için bekleyen sivillere de ateş açıldı. Bu saldırıda da çok sayıda şehit ve yaralı olduğu bildirildi.

2 Mart 2025'ten bu yana tüm kara geçişlerini ve sınır kapılarını kapatan siyonist rejim, Gazze'ye gıda, ilaç ve yakıt girişini engelleyerek halkı açlıkla terbiye etmeye çalışıyor. Yardımların tek adresi haline gelen noktalarda ise haftalardır ölüm pususu kuruluyor.

Birleşmiş Milletler kaynaklarına göre, bu yardım dağıtım noktaları işgalciler tarafından kasten hedef alınarak siviller zorla göçe sürükleniyor. 27 Mayıs'tan bu yana sadece yardım noktalarında yaşanan saldırılarda en az 350 kişi şehit oldu, onlarcası da ağır yaralandı.

Özellikle Amerikan ve siyonist rejim menşeili "Gazze İnsani Yardım Vakfı" aracılığıyla dağıtılan yardımların yapıldığı bölgeler, uluslararası kuruluşlar tarafından meşruiyeti sorgulanan alanlar olarak kayda geçti. Bu yardım noktaları, halkın hem açlığa mahkûm edildiği hem de aşağılandığı ölüm tuzaklarına dönüşmüş durumda.

7 Ekim 2023'ten bu yana süren işgal saldırılarında siyonist rejim, 184 binden fazla Filistinliyi ya şehit etti ya da yaraladı. Bunların büyük kısmını çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. 11 bini aşkın kişi hâlâ enkaz altında kayıp. Gazze'deki toplu kıtlık koşulları ise çocuk ölümlerini her geçen gün artırıyor.

Uluslararası toplumun çağrılarını hiçe sayan siyonist rejim, Uluslararası Adalet Divanı'nın "soykırımı durdurun" kararlarına rağmen insanlığa karşı suç işlemeye devam ediyor. (İLKHA)

Bingöl’de 100 köy yolu kapandı

Ortopedik yaralanmalara karşın alınması gereken tedbirler

Memur-Sen: Diyarbakır’da DEM’li belediyelerde emekçi kıyımı dur durak bilmiyor!

Konya’da 5 yeni kavşakta kırmızı ışık Eds’si devreye giriyor

Diyarbakır’da karla mücadele yetersiz kaldı, ulaşım aksadı

Sağlık Bakanı Memişoğlu Mısır’da

Bingöl’de yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

İstanbul Valiliğinden kar yağışı uyarısı

Mardin’de kopan elektrik teli gencin üzerine düştüğü anlar kameraya yansıdı

Kamuda EKPSS ile bin 573 engelli vatandaşa istihdam müjdesi

Umut Kervanı Adana ekibi deprem tatbikatında görev aldı

2025’te eğitimde kapsamlı dönüşüm: Yeni projeler hayata geçirildi

Bursa’da sahte kahve operasyonu: 5 gözaltı

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İlhami Gülçin ve Doç. Dr. Murat Yıldırım’dan büyük başarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Soykırımı asla unutturmayacağız

Gaziantep'te karla kaplı yolları açma çalışmaları devam ediyor

Arifan Külliyesi Vakfından Filistin Âlimler Birliğine ziyaret

Gaziantep'te silah operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı

Batman'da karla mücadele çalışmaları vali başkanlığında değerlendirildi

Bursa’da binlerce ruhsatsız ilaç ele geçirildi

Bursa’da sahte temizlik ürünleri deposuna operasyon: 6 gözaltı

Batman'da UMKE ve 112'den zorlu koşullarda hayat kurtaran müdahale

MSB: Uluslararası toplum işgalci israil karşısında yetersiz

Gaziantep’te 37 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Çin, Tayvan çevresinde askeri baskıyı artırdı

Umut Kervanı Kocaeli’de üç aylarda ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Avrupa Yetim Eli, Sudan'da kamplarda kalanlara gıda desteğinde bulundu

işgalci siyonist rejim’den insani yardıma açık saldırı: Gazze’de 37 kuruluşa tasfiye

Karlı havada yürüyüş uyarısı

25 ilde DAİŞ’e operasyon: 125 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bingöl’de 100 köy yolu kapandı

Ortopedik yaralanmalara karşın alınması gereken tedbirler

Memur-Sen: Diyarbakır’da DEM’li belediyelerde emekçi kıyımı dur durak bilmiyor!

Konya’da 5 yeni kavşakta kırmızı ışık Eds’si devreye giriyor

Diyarbakır’da karla mücadele yetersiz kaldı, ulaşım aksadı

Sağlık Bakanı Memişoğlu Mısır’da

Bingöl’de yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi