• BIST 100

    11082,63%-1,23
  • DOLAR

    41,60% 0,10
  • EURO

    48,83% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5139,96% -0,50
  • Ç. ALTIN

    8519,01% 0,24

YKS adaylarına sınav sırasında stres yönetimi için öneriler

17 Mayıs 2024, Cuma 11:20
17 Mayıs 2024, Cuma 11:20
YKS adaylarına sınav sırasında stres yönetimi için öneriler
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

YKS adaylarına sınav sırasında stres yönetimi için öneriler

Gaziantep Boğaziçi Koleji Öğrenci Koçu Ömür Dinç, sınavdan önce stres yönetimi ile ilgili önerilerde bulundu.
Gaziantep Boğaziçi Koleji Öğrenci ve Kariyer Koçu Ömür Dinç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek adaylara, sınav sırasında artan stres ve kaygılarını azaltmak için günlük rutinlerini bozmamaları gerektiğini söyledi. Dinç, stres yönetiminde ailenin önemine vurgu yaptı.
“Stres yönetiminde en önemli etken ailedir”
Stres yönetiminde en önemli etkenin aile olduğunu belirten Dinç, “Sınavdan önce stres yönetimi aslında burada şuna dikkat etmemiz gerekiyor. Fenomenler ve sosyal medya uygulamaları üzerinden paylaşılan videolara inanmamaları gerekmektedir. Stres yönetiminde en önemli etken ailedir. Yıl içerisinde öğrenciye baskı yapılmışsa ve onun stres kat sayısını arttırdıysa sene sonunda onu rahatlatmak için söyleyeceği her cümle stresi daha da arttırır. Bu ne yazık ki çok fazla toplumda göz önünde bulundurulan bir şey değil. Çünkü öğrencililerle birebir çalıştığımızda görüyoruz ki öğrenciler bu durumdan çok rahatsız. Yıl içinde baskıya uğramış olan öğrenciye sınav günü kazanamazsan da biz senin yanındayız gibi cümleler hiçbir şeyi değiştirmez. Bu durum öğrencinin stresini daha da arttırır. Bu yüzden velilerin rol yapmayı kesmeleri gerekir” dedi.
“Sınavdan önce öğrenciler rutinlerini bozmasınlar”
Öğrencilerin sınavda rahat olabilmesi için günlük rutinlerini bozmamasını söyleyen Dinç, “Sınavdan önce öğrenciler rutinlerini bozmasınlar. Sınav sabahı normal günde nasıl kahvaltı yapıyorlarsa sınav sabahı da aynı şekilde olmalılar. Sınavdan bir gün önce ders çalışılıyorsa sınavdan bir gün öncede ders çalışabilirler. Öğrenci sınav zamanı devam ettirmesi kendisi için iyi olacaktır” şeklinde konuştu.
“Eğitim kurumların ekstrasına bakın”
Eğitim kurumlarının öğrenciye ekstra kazandırdığı yeteneklerin önemli olduğunun altını çizen Dinç, “Benim velilerden ve öğrencilere tavsiyem kuruma gittiğinizde şunu sorun. Ekstranız nedir. Çünkü tüm kurumlar hemen hemen aynı şeyleri yapıyor. Ekstralar dediğimiz şey stres atmak için yapılan organizasyonlar gençlerin ileride kendilerine katacakları kariyer anlamında önemli. Kariyer basamaklarında yaptıkları etkinlikler sadece eğlenceyle veya stres atma gibi organizasyonlarla değil. Liderlik, ekip çalışması, kriz yönetimi ve zaman yönetimi gibi sadece sınavda değil her alanda onlara lazım olacak şeyleri bir kurum verebiliyorsa gerçekten bir eğitim kurumu demektir” diye konuştu.

30 ilde FETÖ operasyonu: 91 gözaltı, 64 tutuklama

Direniş güçlerinden Refah'ta işbirlikçi Ebu Şebab'a operasyon

OCHA: Kuzey Gazze'de gıda temini yüzde 70 oranında azaldı

Siyonistler katlettikleri Filistinlinin cenazesine el koydu

Filistinli Hemşire Tesnim el-Hums işgalciler tarafından kaçırıldı

Batı Şeria'da Filistin bayrakları indiriliyor halk taciz ediliyor

Cuma gününden itibaren lodos etkili olacak

DSÖ: Gazze'de 42 bin kişi hayatını değiştiren yaralanmalarla yaşıyor

Gazze'de katliam: Aralarında yardım bekleyenlerin de olduğu 65 şehit

Şeker pancarı alım fiyatı belli oldu

Gana'da altın madeninde göçük: 6 ölü

İran'da 5,3 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de Küresel Sumud Filosu’na destek yürüyüşü

Küresel Sumud Filosu'ndaki son gemi "Marinette" ilerleyişine devam ediyor

Kızıltepe halkı Gazze için meydanlara akın etti

"Filistin bu ümmetin mücadeledeki mihenk taşıdır"

Konya'dan siyonistlerin Küresel Sumud Filosu'na müdahalesine tepki: Sumud onurumuzdur

DSÖ'den kolera salgını uyarısı

Bursa’da Küresel Sumud Filosu'na destek nöbeti sürüyor

Belçika Dışişleri Bakanlığı, siyonist rejimin büyükelçisini bakanlığa çağırdı

Dışişleri Bakanlığı: Vatandaşlarımızın durumu yakından takip ediliyor

Fransa'da ülke genelinde grev

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı

Siyonistlerin saldırıları nedeniyle hastanelere erişim son derece tehlikeli hale geldi

İkinci dalga yelken açtı

Narin Güran cinayetinde 3 sanığa tahliye kararı

Husumetlilerin tartışması kanlı bitti: 1 yaralı

Meloni: Filonun Filistin halkına bir faydası yok

Afyonkarahisar'da TIR ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü

Etiyopya’da inşaatın ahşap iskelesi çöktü: 30 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


30 ilde FETÖ operasyonu: 91 gözaltı, 64 tutuklama

Direniş güçlerinden Refah'ta işbirlikçi Ebu Şebab'a operasyon

OCHA: Kuzey Gazze'de gıda temini yüzde 70 oranında azaldı

Siyonistler katlettikleri Filistinlinin cenazesine el koydu

Filistinli Hemşire Tesnim el-Hums işgalciler tarafından kaçırıldı

Batı Şeria'da Filistin bayrakları indiriliyor halk taciz ediliyor

Cuma gününden itibaren lodos etkili olacak