• BIST 100

    10972,63%0,15
  • DOLAR

    40,66% 0,17
  • EURO

    47,36% -0,19
  • GRAM ALTIN

    4443,86% 0,22
  • Ç. ALTIN

    7119,76% 0,58

YKS maratonu bugün başlıyor: 2,5 milyon aday üniversite hayali için ter döküyor

21 Haziran 2025, Cumartesi 06:37
21 Haziran 2025, Cumartesi 06:37
YKS maratonu bugün başlıyor: 2,5 milyon aday üniversite hayali için ter döküyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Üniversiteye giriş yolunda önemli sınav olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), bugün Temel Yeterlilik Testi ile başlıyor. Adaylar, yarın Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi'ne girecek. Sonuçlar 28 Temmuz'da açıklanacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu bugün başlıyor. Üniversite hayali kuran 2,5 milyondan fazla aday, bugün ve yarın gerçekleştirilecek üç oturumda ter dökecek. Öğrenciler, sabah saatlerinden itibaren sınav salonlarının yolunu tutarken, sınavlara giriş için yanlarında fotoğraflı kimlik kartı ve sınava giriş belgelerini bulundurmaları gerekiyor. Adaylar sınav salonlarına, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00'dan, öğleden sonraki oturumlarında ise saat 15.30'dan sonra alınmayacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan 2025-YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), bugün saat 10.15'te yapılacak. Bu oturumda adaylara 165 dakika süre tanınacak. TYT'de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarih, coğrafya, felsefe, din kültürü ya da ilave felsefe sorularından toplam 20, temel matematik testinde 40, fen bilimleri testinde ise fizik (7), kimya (7) ve biyoloji (6) olmak üzere 20 soru yöneltilecek.

YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) yarın sabah saat 10.15'te yapılacak ve 180 dakika sürecek. Bu oturumda Türk dili ve edebiyatı–sosyal bilimler-1 testinde Türk dili ve edebiyatından 24, tarih-1'den 10, coğrafya-1'den 6 olmak üzere toplam 40 soru; sosyal bilimler-2 testinde tarih-2'den 11, coğrafya-2'den 11, felsefe grubundan 12, din kültürü ya da ilave felsefe sorularından 6 olmak üzere yine toplam 40 soru yer alacak. Matematik ve fen bilimleri testlerinin her birinde de 40'ar soru bulunacak. Fen bilimleri testinde fizik (14), kimya (13) ve biyoloji (13) sorusu sorulacak.

Üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise yine yarın öğleden sonra saat 15.45'te başlayacak. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak YDT'de adaylara 120 dakika süre verilecek ve toplam 80 soru yöneltilecek.

Kimlik kartı başvurularında yaşanabilecek sorunları önlemek amacıyla il ve ilçe nüfus müdürlükleri, hafta sonu boyunca açık tutulacak. Adayların sınav yer bilgilerini içeren sınava giriş belgeleri ise ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle edinilebiliyor. Belgede, adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ve fotoğrafı yer alıyor.

YKS sonuçları, ÖSYM takvimine göre 28 Temmuz 2025 tarihinde açıklanacak. (İLKHA)

Şanlıurfa'da vatandaşlardan başıboş köpekler için çözüm çağrısı

Güney Kore ordusu: Kuzey Kore, gergin sınır bölgesinden hoparlörlerini kaldırıyor

Diyanet TV’deki programda kullanılan ifadelere ilişkin Diyanet'ten açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Aktaş Mardin’de incelemelerde bulundu

Tokat'ta feci kaza: 4 ölü, 2 yaralı

Atina’da yangın alarm seviyesi en yüksek düzeye çıkarıldı

Hukukçu Güneş: Gazze’de açlık, susuzluk ve zorla yerinden edilme soykırım suçudur

Aile Hekimi Sılay: Deniz ve havuzlarda en büyük risk hijyen eksikliği

Refah'ta işgalciler yardım bekleyen 5 kişiyi şehit etti

Batman Barosu'ndan sahte mezuniyet kayıtları iddialarına tepki

İran’dan Azerbaycan- Ermenistan barış anlaşmasına ilişkin açıklama

Siirt’in yerel radyosu da dahil 9 radyo, Gazze yürüyüşüne destek verecek

Şanlıurfa’dan onlarca araç, Gazze için TBMM’deki yürüyüşe destek olacak

Hindistan'da üzerlerine duvarın düştüğü 7 kişi öldü

"Anadolu’dan Meclis’e, Meclis’ten Gazze’ye İnsani Koridor" yürüyüşüne 9 radyodan destek

9 radyodan Gazze için ortak yayın

Şanlıurfalılar tepkili: Asgari ücrete ara zam yapılmalı

Palandöken: Kredi kartı komisyonlarına tavan-taban uygulaması şart

Gazze'de şehit sayısı 61 bin 369'a, yaralı sayısı ise 152 bin 850'ye ulaştı

Bakan Yumaklı: Çanakkale'deki yangın tamamen kontrol altına alındı

Prof. Dr. Deniz Ülke Kaynak: Büyük bir umutsuzluk salgını var

Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Kurtoğlu: Çiğ süt üretimindeki ihmaller halk sağlığını tehdit ediyor!

4 ilde olumsuz hava nedeniyle denize girmek yasaklandı

Dr. Güneş: Anne sütü hem bebeği hem de anneyi hastalıklara karşı koruyor

Siyonist rejimden Gazze'yi işgal hazırlıkları: "Nahel Oz" bölgesinde yoğun askeri sevkiyat

Afganistan İslam Emirliği, işgal rejiminin Gazze’yi tamamen işgal etme planını kınadı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Orman yangınlarının önüne geçmede binlerce yıllık doğal yöntem: Keçiler

Kuzey Kore, sınırdaki bazı propaganda hoparlörlerini kaldırmaya başladı

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 7,4 milyon lira "usulsüz dolgu" cezası

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa'da vatandaşlardan başıboş köpekler için çözüm çağrısı

Güney Kore ordusu: Kuzey Kore, gergin sınır bölgesinden hoparlörlerini kaldırıyor

Diyanet TV’deki programda kullanılan ifadelere ilişkin Diyanet'ten açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Aktaş Mardin’de incelemelerde bulundu

Tokat'ta feci kaza: 4 ölü, 2 yaralı

Atina’da yangın alarm seviyesi en yüksek düzeye çıkarıldı

Hukukçu Güneş: Gazze’de açlık, susuzluk ve zorla yerinden edilme soykırım suçudur