Tarih: 06.10.2024 16:22

Yrd. Doç. Dr. Mustafa:  Müslümanlar her anlamda siyonistlere karşı cihat etmeli

Facebook Twitter Linked-in

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA), Türkiye başta olmak üzere birçok İslam ülkesinden seçkin ulemanın katılımıyla 9'uncu Alimler Buluşması'nı Diyarbakır'da düzenledi.

"Alimler Buluşması" programının bu yılki teması "Aksa Tufanı, Ümmet ve Ulemanın Mesuliyeti (Ümmetin Onuru Gazze)" olarak belirlendi.

Bu yılki "Alimler Buluşması" programı Türkiye başta olmak üzere Irak, Irak Kürdistanı, Filistin, Mısır, Afganistan, Katar, Sudan, Senegal, Suudi Arabistan ve Ürdün gibi İslam ülkelerinden seçkin ulemanın katılımıyla gerçekleştirildi.

Buluşmanın ikinci gün oturumunda Irak Kürdistan Bölgesinden Yrd. Doç. Dr. Muhammed Halid Mustafa, "Ulemanın Gazze’deki Cihada Karşı Görev ve Sorumlulukları" başlıklı sunumunu yaptı.

Cihadın önemini anlatan Mustafa, mücahitlerin Kur'an'daki vasıflarının savaşa hazırlık yapan, nefislerini tezkiye eden ve bazı şekillerde Allah tarafından sınananlar olduğunu belirtti.

Mustafa, "Bütün bu vasıflara baktığımızda ve Gazze'deki mücahitlerin mücadelesine baktığımızda Kur'an'daki mevcut sıfatlara haiz olduğunu görüyoruz. Cihat farz-ı kifayedir ama bazı durumlarda farz-ı ayn olur. Örneğin düşman şehri kuşatırsa orada cihad etmek tüm Müslümanlara fert fert farz olur. Hatta düşmanı geri püskürtmek kadınların da işin içine dahil etmek gerekiyorsa bunu da yapmak gerekir." diye konuştu.

"israil rejiminin o yapay devletini ekonomik alanda beslemek, ürünlerini almak caiz değildir"

Gazze'deki Müslümanlar için yapılması gerekenleri anlatan Mustafa, "Eğer bu siyonist yapay devletle mücadele vacipse ki öyledir, o halde her anlamda ona karşı cihat etmemiz gerekir. Bu anlamda bütün Müslümanlar, kendi imkanlarınca yardım etmeli. Çünkü Allah, 'mümin kadınlar ve erkekler birbirlerinin velileridirler' buyuruyor. Aksa Tufanı şu an İslami mücadele adına bir semboldür. Şu an var olan israil rejiminin o yapay devletini ekonomik alanda beslemek, ürünlerini almak caiz değildir. Müslümanlar boykotla birlikte mücadele etmeli. Bu anlamda toplumlu bilinçlendirmeliyiz. Karşımızdaki düşmanı tanıtacak konuşmaları, gündemleri belirlemeli ve gençlerimize belletmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Mustafa, "Şeri anlamda mustazafları her şekilde desteklemeliyiz. Mustazaf demek güçlü olmakla beraber muhasara altına alınmış ve zayıflığı kabul etmeyen bir topluluktur. Gazze'ye baktığımızda aslında onların mustazaf olduğunu görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —