Tarih: 24.09.2024 11:43

Yüksek sesle müzik yayınlarıyla çevreye rahatsızlık veren işletmelere denetim

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personelleri, 23 Eylül 2024 tarihinde Balıklıgöl platosu ve çevresinde yüksek sesle müzik yayınları yaparak çevreye rahatsızlık veren umuma açık işletmelere yönelik denetim gerçekleştirdi.

Denetimlerde, işletmelerin desibel seviyeleri ölçülerek gerekli idari işlemler başlatıldı. Yetkililer, ilde huzuru ve toplum sağlığını korumak amacıyla gürültüyle ilgili yükümlülüklere aykırı hareket eden işletmelere yönelik denetimlerin artarak süreceğini bildirdi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“23 Eylül 2024 günü İl Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personelleriyle başta Balıklıgöl platosu ve çevresi olmak üzere yüksek sesle yayın yaparak çevreye rahatsızlık veren umuma açık işletmeler denetlenmiş; yüksek sesle müzik yayınlarıyla çevreye rahatsızlık veren işyerlerinin desibel ölçüm cihazıyla ölçümleri yapılarak gerekli idari işlemler başlatılmıştır. İlimizin huzurunu ve toplum sağlığını korumak adına gürültü ile ilgili yükümlülüklere aykırı hareket eden işletmelere yönelik denetimlerimiz artarak devam edecektir.” (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —