Yüzlerce aile geceyi ormanda geçirdi

Tarih: 11.06.2023 14:15
Yüzlerce aile geceyi ormanda geçirdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Yüzlerce aile geceyi ormanda geçirdi

Şanlıurfa’da yüzlerce aile, ormanda düzenlenen çadır kampında bir araya gelerek eğlendi.
Şanlıurfa’da Valilik, Büyükşehir, merkez ilçe belediyeleri ve çeşitli kurumlar tarafından ortaklaşa çadır kampı düzenlendi. Atatürk Ormanı’nda düzenlenen kampa, sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Yüzlerce aile, kamp alanına gelerek çadır kurdu. Yakılan ateşin başında toplanan aileler, canlı müziğe eşlik etti.

'Güzel bir kalabalık var'
Kampa katılarak odunların ateşini yakan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, 'Şanlıurfa Valimizin himayelerinde, hem Büyükşehir hem de merkez ilçe belediyelerimizin katkılarıyla pazartesi gününden beri toplumda farkındalık oluşturacak, biraz hareketlilik yapacak çok güzel programlar, etkinlikler, programlar yaptık. Bunun da sonuncusunu son iki güne sakladık. Çok güzel bir çevre şenliği ve yarın da doğa yürüyüşüyle çevre haftasını tamamlamış olacağız. Çok güzel bir kalabalık var. Bu güzel etkinliklerimizle, Şanlıurfa’mızda, memleketimizde çevre bilinci konusunda, duyarlılık konusunda sürdürülebilir bir gelecek noktasında inşallah etkili olacağını düşünüyoruz' dedi.

'Güzel etkinlik oldu'
Güzel bir etkinlik olduğunu söyleyen Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kaya ise, '5-11 Haziran tarihleri arasında çevre haftası etkinliklerini Şanlıurfa Valiliğimizin himayelerinde, Büyükşehir Belediyesi ve üç merkez ilçe belediyesi, sivil toplum kuruluşlarımızın büyük desteğiyle pazartesi gününden bu yana kutlamalar yapıyoruz. Hedef burada çevre konusunda bir farkındalık oluşturmak ve şu anda katılıma da baktığımız zaman sanki amacına ulaşmış gibi gözüküyor. Yarın da doğa yürüyüşümüz olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum' ifadelerine yer verdi.

'Dışarıyı çok seviyoruz'
Kampa ailesiyle birlikte katılan Mehmet Taş, 'Şanlıurfa’da bu tür kamp kültürünün yapılmasını anlamlı buluyorum. Urfa çok sıcak bir memleket. Biz de dışarıyı çok sevdiğimiz için kampın özellikle çocuklar için yaşanılması gerekiyor. Doğa ile iç içe olunabileceğini görmeleri açısından çok önemli buluyorum' diye konuştu.
Kendileri için güzel bir kamp olduğunu söyleyen Emel Sevim de mutlu olduklarını dile getirdi.

'Çıkın çıkın gelin'
Şanlıurfalıların bu tür şeyleri çok sevdiğini söyleyen Tuğba Hızar, 'Biz Şanlıurfa merkezden bu kampa katılıyoruz. Şehrimizde genelde böyle kamplar yapılıyor. Grup olarak etkinliklere geliyoruz. Çocuğumuzla, ailemizle, topluca, rahatlıkla eğlenebildiğimiz, güzel zaman geçirdiğimiz bir organizasyon. Herkese çıkın çıkın gelin diyoruz. Urfa böyle şeylere çok açık' ifadelerini kullandı.

'Valilik güzel bir birliktelik sağladı'
Sivil toplum kuruluşu olarak katılan Ahmet Turan Demirtaş, 'Urfa çadır alanında, orman bölgesinde kurulan etkinliğe katıldık. Organizasyon güzel, etkinlik güzel. Şanlıurfa halkımızdan katılım çok yüksek. Sivil toplum kuruluşlarının birçok temsilciliği ve şube başkanlığı burada. Şanlıurfa Valiliği güzel bir birliktelik sağladı' diye konuştu.

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Musk ABD'de yeni parti kurma konusunda anket yaptı

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1'i ağır 2 yaralı

İşgal rejimi ve ABD İstanbul'da protesto edildi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: İklim Kanunu'nun alelacele kabul edilmesini rasyonel bulmuyoruz

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

Gaziantep'te ilk defa kalça artroskopisi ameliyatı yapıldı

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası Gazze” programına davet

DUS yerleştirme sonuçları açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ve İran'a saldırılarının arka planında Filistin halkına diz çöktürme siyaseti yatıyor

Kerbelâ'dan Gazze'ye: Aşure Günü'nün anlamı ve Müslümanların ortak sorumluluğu

Şanlıurfa’da cami çıkışı silahlı saldırı: 2 yaralı

Hz. Nuh'u anma programı Cizre Hz. Nuh Camii'nde başladı

Yükleniyor