• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Zelenskiy: Güvenlik garantileri planı yüzde 90 hazır

27 Aralık 2025, Cumartesi 13:29
27 Aralık 2025, Cumartesi 13:29
Zelenskiy: Güvenlik garantileri planı yüzde 90 hazır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 20 maddelik güvenlik garantileri planının büyük ölçüde tamamlandığını açıkladı. Zelenskiy, planı görüşmek üzere pazar günü ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelecek.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesine yönelik güvenlik garantilerini içeren ve 20 maddeden oluşan planın yüzde 90 oranında hazır olduğunu duyurdu. Zelenskiy, planı ABD yönetimiyle ele almak üzere pazar günü ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek için Amerika Birleşik Devletleri'ne gideceğini söyledi.

Basın mensuplarına konuşan Zelenskiy, görüşmenin Florida'da yapılacağını belirterek, güvenlik garantilerinin yanı sıra olası bir ekonomik anlaşmanın da masada olacağını ifade etti. Ancak Zelenskiy, herhangi bir konuda nihai bir metne varılıp varılmayacağının şu aşamada net olmadığını vurguladı. Ukrayna tarafının ayrıca "topraklara ilişkin meseleleri" de gündeme getireceğini kaydetti.

Trump ise Zelenskiy'e yönelik sert açıklamalarda bulundu. Politico'ya verdiği ve cuma günü yayımlanan röportajda Trump, "Ukrayna Devlet Başkanı benim onayım olmadan hiçbir şeye sahip değil" ifadelerini kullandı. Trump, olası bir barış anlaşmasında son sözün kendisine ait olacağını savunarak, kendi onayı olmayan hiçbir girişimin değer taşımadığını ileri sürdü.

Öte yandan Avrupa Birliği de sürece dahil olma arayışını sürdürüyor. Reuters'ın aktardığına göre, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in bugün Zelenskiy, Trump ve bazı Avrupalı liderlerle yapılacak bir telefon görüşmesine katılması bekleniyor. Konuya ilişkin ayrıntı paylaşılmadı.

Zelenskiy ise Ukrayna'nın, Avrupa'nın da sürece dahil olmasını istediğini, ancak bunun kısa vadede ne ölçüde mümkün olacağı konusunda tereddütleri olduğunu dile getirdi. "Yakın gelecekte, yalnızca Ukrayna ve ABD'nin değil, Avrupa'nın da temsil edildiği bir formül bulmalıyız" dedi.

Trump ile Zelenskiy arasında yapılacak görüşme, yaklaşık dört yıldır süren Rusya-Ukrayna savaşını sona erdirmeye yönelik yoğunlaşan diplomatik çabaların son halkası olarak değerlendiriliyor. Zelenskiy, geçtiğimiz günlerde ABD'nin özel temsilcisi Steve Witkoff ve Trump'ın damadı Jared Kushner ile "verimli görüşmeler" yaptığını açıklamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın ABD temsilcileriyle temas halinde olduğunu ve tarafların diyaloğu sürdürme konusunda mutabık kaldığını belirtti. (İLKHA)

Suriye 70 eski askeri serbest bıraktı

Meteoroloji'den denizler için kuvvetli fırtına uyarısı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığından Adaklı ve köylerine ziyaret

Soğuk havalara karşı 81 ilde eş zamanlı seferberlik

Bingöl’de gıda depolarına denetim

Avrupa Yetim Eli'nden Sudan'da binlerce kişiye sıcak yemek ikramı

Ağrı'da aranan 34 hükümlü yakalandı

Bingöl’de jandarmadan 1 haftada 29 olaya müdahale

Psikolog Alp: Zihni besinler değil, alışkanlıklar güçlendiriyor

Bakan Uraloğlu: Yurt genelinde karla mücadele sürüyor

Bingöl Karlıova’da kar nedeniyle 10 köy yolu ulaşıma kapandı

Sosyolog Günce: Sosyal medyaya yaş sınırı toplumsal bir koruma zorunluluğudur

Katar: Somaliland adımı uluslararası hukuka aykırı

Bakan Göktaş’tan il müdürlerine “saha odaklı yönetim” uyarısı

Eşin: Mehmet Âkif’e vefa Asım’ın neslini yetiştirmekle olur

Klinik Diyetisyen Korkmaz: Bağırsak sağlığı genel sağlığın temelidir

Zelenskiy: Güvenlik garantileri planı yüzde 90 hazır

YÖK'ten “Engelsiz Üniversite”lere “Bayrak ve Nişan” ödülü

Tayland ile Kamboçya ateşkeste anlaştı

Ramallah yakınlarında direniş eylemi: İşgal noktasına ateş açıldı

Mehmet Âkif Ersoy kabri başında anıldı

Libyalı komutanlar askerî törenle uğurlandı

Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine saldırılar düzenledi

Palandöken’den merdiven altı üretim ve korsan satış uyarısı

Siirt’te kar nedeniyle mahsur kalan 4 araç kurtarıldı

Türkiye’deki son depremler açıklandı

Siirt’te 45 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı

İMSİAD Başkanı Demir: Birikmiş talep ve projelerle 2026’da inşaat sektörü canlanacak

İşgal yargısından tehcir onayı: Nur Şems Kampı’nda 25 bina yıkılacak

ÖĞ-DER'den zorunlu ve mesleki eğitim paneli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Suriye 70 eski askeri serbest bıraktı

Meteoroloji'den denizler için kuvvetli fırtına uyarısı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığından Adaklı ve köylerine ziyaret

Soğuk havalara karşı 81 ilde eş zamanlı seferberlik

Bingöl’de gıda depolarına denetim

Avrupa Yetim Eli'nden Sudan'da binlerce kişiye sıcak yemek ikramı

Ağrı'da aranan 34 hükümlü yakalandı