• BIST 100

    17249,60%-0,47
  • DOLAR

    43,72% 0,05
  • EURO

    51,77% -0,13
  • GRAM ALTIN

    6857,63% -2,24
  • Ç. ALTIN

    11540,30% -0,93

'Ziya öğretmen ile eğitim buluşmaları' Muş'ta

16 Mayıs 2020, Cumartesi 14:07
16 Mayıs 2020, Cumartesi 14:07
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

'Ziya öğretmen ile eğitim buluşmaları' Muş'ta

Türkiye’nin dört bir yanında her bir öğretmenin aynı heves ve sorumlulukla, uzaktan eğitim gibi yepyeni bir uygulamayı fedakârca omuzladığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, meslektaşlarına teşekkür etti. “Bu ülkenin çocuklarına hep beraber hizmet ediyoruz. Bir milletin, insanlığın geleceğine hizmet ediyoruz. Öğretmenlerin böyle bir kara günde nasıl bir rol üstlendiğini, öğretmenlerin verdiği destansı mücadeleyi bütün ülkenin konuşmasını istiyorum” diyen Ziya Öğretmen, meslektaşlarının ne ihtiyacı varsa var gücüyle yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

'BİLİM KURULU 'RİSKLİDİR' DEDİĞİ SÜRECE OKULLARI AÇAMAYIZ'

Video konferansa anne-babalarıyla katılan çocukların mesajı yine aynıydı. Her söz alan öğrenci bir an önce okuluna kavuşmak istediğini söyledi. Bakan Selçuk ise Bilim Kurulu’nu işaret ederek “Okulların açılması için bilimsel veriler neyi işaret ediyorsa onu yapacağız. Bilim Kurulu risklidir dediği sürece okulları açamayız” diye yanıt verdi.

Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesi rehber öğretmeni Mehtap Karaca, Bakan Selçuk’u Eylül ayında Muş’ta yapılması planlanan 22'nci Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi’ne davet etti.

'EBA’YI GEÇİCİ DEĞİL; KALICI BİR ÇÖZÜM OLARAK DEĞERLENDİRECEĞİZ'

Buluşmaya katılan bilişim teknolojileri öğretmenleri köy okullarında kodlama, yazılım eğitimlerinin temelini oluşturmak için gösterdikleri çabayı anlattı. Uzaktan eğitim sürecinde çocukların derse ilgisinin arttığı tespiti de gündemdeydi. Bilişim teknolojileri öğretmeni Salih Kan, uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimin bir arada kullanıldığı karma bir modele geçiş yapılıp yapılamayacağını sordu. Bakan Selçuk, virüs sürecinin hayatımıza dâhil ettiği birçok şeyin kalıcı olabileceğini belirterek, “Artık her şeyi yüz yüze yapmak ve çok yoğun ders saatleriyle çocukları bunaltmak doğru olmayabilir. Biz de bu paradigma dönüşümüne ayak uydurmak için koronavirüs salgını döneminde eğitimi yürüttüğümüz EBA’yı geçici değil kalıcı bir çözüm olarak değerlendireceğiz. Bundan sonra da takviye için, ders dışı etkinlikler için EBA’yı kullanacağız” dedi.

Bulanık ilçesine bağlı bir köyde öğretmenlik yapan Betül Özçelik Dayı öğrencilerinin özel bir notunu iletti. Bakan Selçuk, çocukların bir Bakan’ın okullarına gelmesini imkânsız bulduğunu söyleyen Betül öğretmene  “Muhakkak geleceğiz” diyerek söz verdi.

36 yıllık öğretmen Mustafa Ergen de kendisi gibi öğretmen olan kızı Muş’a atanınca bu kente tayin istediğini anlattı. Ankara’dan sonra öğretmenlik yaptığı Muş’un kendisi için çok özel bir deneyim olduğunu, çok mutlu çalıştığını belirtti.

Bakan Selçuk, “Okul açıldıktan sonra birleştirilmiş sınıflar için bir uyum süreci planlanıyor mu?” diye soran Tuğba Harmankaya’ya bu konuda özel bir çalışma yapıldığını ifade etti. Selçuk, “Uyum için akademik takvimde özel bir zaman ayıracağız. Özellikle köy okulları ve birleştirilmiş sınıflar için ek kaynaklar da gelecek” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Uşak’ta yasa dışı avcılığa termal drone ile müdahale

Muş'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Rusya'dan donanmayı sahaya sürme sinyali

TMO 1,2 milyon ton buğdayı TÜRİB üzerinden satışa sunuyor

Nijerya'da tekne battı: 14 ölü, onlarca kayıp

ABD, Doğu Pasifik ve Karayipler'de 3 tekneyi vurdu: 11 ölü

Mardin’de camii olmayan bölgede ezan için merkezi hoparlör çözümü

Türkiye ile Etiyopya arasında çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalandı

Sivas'ta 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Siirt’te umreye gidenler gözyaşlarıyla uğurlandı

Arakçi: ABD ile temel ilkelerde anlaşmaya vardık

Meteorolojiden denizler çin kuvvetli fırtına uyarısı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Teknoloji Ekosistemi Stratejik Diyalog Toplantısı’na katıldı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye zulme ortak olanlara karşı hukuki sorumluluğunu yerine getirmeli

AB'den kritik yapay zeka adımı

İrlanda'da Grok'a "uygunsuz ve rızasız görüntüler üretme" soruşturması

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantılarını tamamladı

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Diyarbakır-Silvan karayolundaki motosiklet kazası kameralara yansıdı

Ramazan öncesi Adanalılardan gençlere: Oruç tutun, maneviyata sarılın

Mardin'de Ramazan hazırlıkları için alışveriş yoğunluğu başladı

Gaziantep İl Müftüsü Soykök: Ramazanda herkesi camilerimize ve mukabeleye bekliyoruz

Şanlıurfa’da Ramazan hazırlıkları tamamlandı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Adalet Bakanı Gürlek’e hayırlı olsun ziyareti

Konya’da kaçakçılık operasyonu: 1 tutuklama

Bakan Çiftçi: Uyuşturucuyla mücadelede daha güçlü ve daha kararlı olacağız

DMM: Kayıp yabancı nüfus iddiası gerçeği yansıtmıyor

Batmanlı Aile Hekimleri Tek Çatı Altında: BATAHED Kuruldu

HAKSİAD Konya Şube Başkanı İhsan Dal: Ramazan paylaşma, merhamet ve kardeşlik duygularının zirveye ulaştığı müstesna bir zaman dilimidir

Bakan Gürlek: Güçlü adalet, güçlü ve huzurlu bir teşkilatla mümkündür

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Uşak’ta yasa dışı avcılığa termal drone ile müdahale

Muş'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Rusya'dan donanmayı sahaya sürme sinyali

TMO 1,2 milyon ton buğdayı TÜRİB üzerinden satışa sunuyor

Nijerya'da tekne battı: 14 ölü, onlarca kayıp

ABD, Doğu Pasifik ve Karayipler'de 3 tekneyi vurdu: 11 ölü

Mardin’de camii olmayan bölgede ezan için merkezi hoparlör çözümü