• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,84% -0,02
  • EURO

    43,69% 0,77
  • GRAM ALTIN

    4032,80% 0,81
  • Ç. ALTIN

    6601,79% 0,78

Zonguldak'ta Afgan işçinin ölümüne ilişkin davanın duruşması yapıldı

GÜNDEM 19.09.2024 17:03:57 0
Zonguldak

Zonguldak'ta, çalıştığı ruhsatsız maden ocağında fenalaşan ve daha sonra ormanda yakılmış halde cesedi bulunan Afganistan uyruklu Mohammad Nourtani'nin duruşması görüldü.

Kırat Mahallesi'ndeki ruhsatsız maden ocağında 9 Kasım 2023'te cesedi yakılmış halde ormanda bulunan Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani'nin davasında 3'ü tutuklu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar A.A. (52), E.G. (34) ve H.K. (46), tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmaya tutuksuz sanıklar A.Ç. (46) ve E.D'nin (22) yanı sıra maktulün ve sanıkların yakınları ile taraf avukatları da hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan sanık S.K. ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz olan Vezir Mohammad Nourtani'nin eşi Qamer Gül Meliki, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Ailenin avukatı Kerim Bahadır Şeker ise Nourtani'nin cesedinin sadece böbrek ve pankreasının bulunduğu alanda yanıkların derinleştiğine dikkat çekerek, olaydan önce Nourtani'nin eşi Qamer Gül Meliki'nin arandığını ve kendisinden 20 bin dolara böbrek talebi yapıldığını öne sürdü.

Şeker, bu nedenle sanıkların birlikte faillikten 'canavarca hisle tasarlayarak öldürme' ve mümkünse 'insanlığa karşı suç' çerçevesinde de değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Tutuklu sanık H.K. Nourtani'nin ölümüyle ilgisi olmadığını savunurken H.K'nin avukatı ise dosyadaki Adli Tıp Kurumu raporunun net olduğunu, maktulün vekilinin beyanlarını kabul etmediklerini söyledi.

Tutuksuz sanık A.Ç de hakkındaki organ kaçakçılığı iddialarını reddetti.

Tutuklu A.A'nın avukatı da müvekkilinin adli kontrol şartıyla tahliye edilmesini talep etti.

Cumhuriyet savcısı, eksiklerin giderilmesi için Adli Tıp Kurumundan yeniden rapor alınmasını ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Sanık avukatları da suç vasfının değişme ihtimalinin olduğunu savunarak müvekkillerinin tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumundan, bilimsel mütalaadaki iddialarla dosyanın tamamını kapsayacak şekilde yeniden rapor alınmasını ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 20 Aralık'a erteledi.

Duruşma sonrasında adliye önünde sanık yakınları olduğu iddia edilen kişiler “Göçmenler dışarı” şeklinde slogan attı.

Nourtani'nin ailesine destek vermek için açıklama yapmak isteyen "Göçmen Mülteci Dayanışma Ağı" grubu ile sanık yakınları arasında arbede çıktı. Olay, polisin aramaya girmesiyle son buldu. (İLKHA)

Drift yapan sürücüye 73 bin lira ceza

Husumetliler arasında silahlı ve bıçaklı kavga: 1 ölü, 2 yaralı 

DSÖ'den Gazze'de açlık uyarısı: 2 milyon insan açlıktan ölüyor

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı kapılarını açıyor

Portekiz'de seçimleri Demokratik İttifak kazandı

Adana'da asayiş uygulamalarında aranan 559 şahıs yakalandı

Çin’de şiddetli yağışlar nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti

İspanya Başbakanı, Gazze'deki soykırım nedeniyle işgalci rejime Eurovision yasağı çağrısında bulundu

Endonezya’da altın madeninde heyelan: 1 ölü, 19 kayıp

Manş Denizi’nde göçmen botu battı: 1 ölü

Şırnak’ta köy okulları robotik kodlama ile buluştu

Mardinli 192 hacı adayı dualarla uğurlandı

İran: Uranyum zenginleştirmesini durdurmayız

İspanya Başbakanı Sanchez, Türkiye'ye geliyor

Kamu Başdenetçisi Akarca Siirt Adliyesi'ni ziyaret etti

Peynirci esnafından vatandaşlara uyarı: Fiyatlar artmadan ihtiyacınız olan peyniri alın

Bursa’da 90’lar bakkalı, geçmişi günümüze taşıyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Sırbistan Dışişleri Bakanı Curiç ile görüştü

Rehber Öğretmen Sinan Kılıç: Verimli çalışma başarıya götürür

Aydın'da 3,8 büyüklüğünde deprem

Dünya Bsı Kabil'deki ofisini yeniden açtı

Hafızlığını tamamlayan görme engelli çocuklar: Çok mutluyuz

İşgalciler, Şam'da idam edilen casuslarına ait Suriye arşivini geri getirdiğini iddia ediyor

Otlatma alanına dökülen zehirli karışımı yiyen 76 koyun telef oldu

Battalgazi Belediyesi'nden gençlere sınav motivasyonu

Kassam Tugayları, Beyt Lahiya'daki kapsamlı pusuda işgal askerlerini öldürüp yaraladı

Dünya Müslüman Âlimler Birliği: Gazze'deki soykırıma susmak ihanettir

Prof. Dr. Tekin: Gazze yanarken Arap liderler ABD ile trilyon dolarlık anlaşmalar yapıyor

STK temsilcileri: Gazze yanarken İslam dünyası sessiz

Malatya'da 2 ayrı kaza: 5 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ