40 Yıldır Bitmeyen Diyarbakır - Batman Yolu: Onlarca Canımızı Aldı!..

Batman ve Diyarbakır’ı birbirine bağlayan yol, tam 40 yıldır tamamlanmayı bekliyor. Bu süre zarfında eksik altyapı ve güvenlik önlemleri nedeniyle onlarca can kaybedildi. Her yıl bu yolda meydana gelen trafik kazaları, pek çok aileye tarifsiz acılar yaşatıyor. Tamamlanamayan yol, Batman’ın kanayan yarası haline geldi.

 

Bu Yola Daha Sonra Batman - Beşiri Yolu Eklendi!

Diyarbakır-Batman yolunun ardından Batman - Beşiri yolu da tehlike saçan yollardan biri oldu. Hem araç sürücüleri hem de yayalar için büyük risk taşıyan bu yolda da kazalar eksik olmuyor. Uyarılar, çağrılar ve yaşanan ölümler yetkililer nezdinde bir karşılık bulmuyor.

 

Kuyubaşı Toki ile Batman Üniversitesi Arası Aydınlatma ve Kaldırım Sorunları!

Kuyubaşı Toki ile Batman Üniversitesi arasındaki aydınlatmalar aylardır yanmıyor, kaldırımlar ise bozuk ve yabani otlarla kaplanmış durumda. Akşamları orta refüj çok karanlık olduğu için yayalar için büyük tehlike arz ediyor.

 

Yol İhaleye Çıkmış! Orta Refüj Yapılacak! Işıklandırma Olacak!

Yetkililer, Batman – Beşiri yolun ihaleye çıkarıldığını, orta refüj ve ışıklandırma gibi güvenlik önlemlerinin alınacağını duyuruldu . Ancak bu açıklamalar, yolda hayatını kaybeden insanların yakınları için yeterli değil. Yapılacak bu çalışmaların ne zaman tamamlanacağı, güvenli bir yolun ne zaman hizmete gireceği belirsizliğini koruyor.

 

Ne Zaman Yapılacak? Daha Ne Kadar Can Alması Gerekiyor?

Bu sorular, Batman halkının cevabını aradığı en temel sorular. Diyarbakır-Batman yolu ve Batman - Beşiri yolunda daha kaç kişinin hayatını kaybetmesi gerekiyor? Daha ne kadar canın yanması gerekiyor? Yetkililerden, bu yolların bir an önce tamamlanması, güvenli ve modern bir altyapıya kavuşturulması için acil adımlar bekleniyor.

 

Güvenli Yollar, Batman’ın Hakkıdır

Batman halkı, yollarının kader olmadığını, güvenli bir ulaşım hakkına sahip olduklarını haykırıyor. İlgili makamların, bu sese kulak vermesi ve yolların tamamlanması için gerekli adımları atması artık bir zorunluluktur. Güvenli yollar, Batman’ın hakkıdır.

 

Batman’ın geleceği için, yolların tamamlanması ve modern, güvenli bir altyapıya kavuşturulması hayati önem taşımaktadır. Batman halkı, bu konuda yetkililerden acil ve somut adımlar beklemektedir.



Mehmet Salih SEYHAN

Batman’ın Kaderi mi yoksa YOL’suzluk mu!

.

Tarih: 30.07.2024 14:53 Güncelleme: 02.08.2024 14:02