Üretim ve Hizmette
Dijital Dönüşüm ve Küresel Rekabette Yerimiz!
      

Günümüz hız ve bilişim çağında dikkat çeken ve önemsememiz gereken hatta yatırım gerektiren bir gerçek var artık!… O da yenilikçi ve dijital teknolojilerdir!
      

Yenilikçi ve dijital teknolojiler mevcut ürün ve hizmetlerin yerini almaya devam etmekle beraber üretim ve hizmet ağında artık var olması gereken bir yatırım türü. Çünkü bu yatırım türü, küresel rekabette artık zorunlu ve elzemdir…. 

Ayrıca bu gelişmeler karşısında yeni fırsatların kilidi açıldıkça sektörler ve firmalar fırsat maliyetlerini korumak adına adım atmak durumundadırlar. Bunun için kurumsal yeniliklere yatırım yaparken, doğru zamanda doğru dijital teknolojilerin seçimi önemlidir. Önümüzdeki dönemde ortaya çıkabilecek farklı risk durumlarına hazırlık, küresel rekabette avantaj, yeni mükemmeliyet merkezleri ve dijitalleşmenin gerektireceği yetenek değişimi gibi konuları içerecek güçlü ve çevik stratejiler geliştirilmesi gerekmektedir.
      

Dijitalleşme süreci, işletmelerin manuel ve geleneksel yöntemlerden veya yetersiz teknolojik alt yapıdan dijital teknolojilere geçişini ifade eder. Bu süreçte bir işletmede oluşan tüm veriyi bünyesinde barındıran ERP(Enterprise Resource Planning - Kurumsal Kaynak Planlaması) sistemleri, işletmelerin dijital dönüşüm stratejilerinin temel taşlarından biridir. 
    

Pro-aktif stratejiyi, planlamayı ve karar alma süreçlerini yönlendiren bu veriler, reaktif bir araç olarak kullanılmaktan ziyade, dijital dönüşümün temel felsefesidir. Bu sebeple operasyon süreçleri ile doğrudan bağlantılı veri entegrasyonu, akıllı otomasyonlar, gerçek zamanlı analizler ve yapay zeka gibi özellikleriyle ERP ekosistemleri, işletmelerin dijitalleşme hedeflerine ulaşmasındaki en büyük araçtır.
     

Yeni nesil teknolojilerin hızla yükseldiği günümüzde, Hubvogal gibi Kurumsal markalar dijitalleşme ve dönüşüm süreci talep eden işletmelerimizin yanında güçlü bir partner oluştururlar….
    

Dijital Dönüşümün Temel Taşını oluşturan Hubvision gibi ERP Ekosistemileri artık işletmelerin ana yatırım alanı olmuştur. Bu yatırımı yapmayan işletmeler, hız ve dijital çağın gerisinde kalmaya mahkûmdur.
    

Hubvision ERP ekosistemi gibi dijital yatırımlar işletmelerin manuel ve geleneksel yöntemlerden dijital teknolojilere geçişini kolaylaştırır. Bu ekosistem, tüm işletme süreçlerini entegre ederek verimliliği maksimize eder, maliyetleri düşürür ve karar alma süreçlerini destekler. Üretimden depo yönetimine, satıştan finansa kadar tüm iş birimlerini kapsayan bu entegrasyon, işletmelerin rekabet güçlerini ve kaynak yönetimini modernleştirir.
       

Hubvision gibi ERP ekosistemleri, malzeme gereksinim planlaması (MRP), kapasite planlaması ve üretim takibi gibi süreçleri entegre bir şekilde yönetir. Bu entegrasyon, üretim süreçlerinin verimli ve koordineli bir şekilde yürütülmesini sağlar. Üretim verilerini anlık olarak toplayarak ve analiz ederek karar alma süreçlerini destekler. Üretim verimliliği ve kapasitesini arttırmaya olanak tanır. Operasyonel süreçlere hız ve verimlilik kazandırır. Yapay zeka teknolojileri ve stok yönetimi modülleri ile depo envanterini optimize eder. Malzeme ihtiyaçlarını ve değerlemelerini doğru tahmin ederek stok maliyetlerini minimize eder. Kalite kontrol standartlarını belirler, izler ve sürekli iyileştirme süreçlerini destekler. Bu da ürün kalitesinin artırılmasına ve müşteri memnuniyetinin sağlanmasına ciddi katkı sağlar. Detaylı maliyet yönetimi modülleri sayesinde iş gücü maliyetleri, enerji kullanımı, hammaddeler ve diğer maliyet unsurlarını sıkıca izler. Bütçe planlarında maliyet etkinliğini arttırır ve karar alma mekanizmalarına destek verir. Farklı departmanlar arasında veri paylaşımını kolaylaştırarak işbirliğini artırır. İnsan Kaynakları, Üretim, depo, satış, satın alma, ihracat, finans ve lojistik gibi iş birimlerinin koordinasyonunu sağlar. Bunun neticesinde yönetim; departmanlar arası etkin iletişim, yönetişim ve entegrasyon sayesinde hızlı ve akılcı kararlar alır.
 

Sonuç olarak Bilgisayar mühendisi/ Hubvogal yazılım ve dijital kuruluşun CEO’su Ahmet EVİZ’in ifadesiyle “Geleceğe güvenle bakmak isteyen İşletme ve kuruluşlar için bu dijital sistemler artık temel yatırımdır ve zorunludur.” Dolayısıyla işletmelerin ortak çözüm partneri olan dijital platformlarımız, işletmelerin; gelecekteki belirsizliklerle başa çıkmasına yardımcı olurken, uzun vadeli başarılarını garanti altına almalarını destekler. Değişen dünya ekonomisinde işletmenin lider konumlarını korumalarına destek olur ve pazar koşullarına hızla adapte olmalarını sağlar.
       

Dijital dönüşüm sürecinizde Hubvogal ERP Ekosistemi gibi organizsayonel firmalarla ile dijitalleşerek, insan kaynaklarından maliyet ve kaliteli üren mekanizmalarına kadar tüm süreçleri ile operasyonel mükemmeliği yakalamanız ve küresel rekabet gücünüzü arttırmanız mümkündür. Yeter ki değerli ve geleceğe bakan bir yatırım olarak görelim…


Ya geleceğe güvenle bakmak ya da bu hızlı çağda kaybolup gitmek vardır!…
 

Gaziantepli bir patronun değimiyle konunun ciddiyetini özetlersek; “ ya işletmenizi yenilersiniz ya da çağa, rekabete yenilir gidersiniz!…” 

vesselam… 
                                      

Besim EVİZ/Arş.Yazar



Besim EVİZ

Dijital Dönüşüm ve Küresel Rekabette Yerimiz!

.

Tarih: 15.08.2024 21:57