Piyasada gezen binlerce görüş ve düşünceler var.
Herkes kendini doğru ve gerçekçi bilir ve ona göre anlatır.Kimi araştırmalarla,kimi de ordan burdan çatma öğretilerle karşıya hükmünü icra etmek ister.Acaba hangisi doğru diye inceleme yapan kaç kişi var.Algı operasyonları ile insanları belli hedeflere,organizeli sürükleyenlere ne demeli.Kul haklarını çiğneyen zihniyet,kötü sonuçların akibetinde mutlu mudur acaba?
Bizler insanız ve düşünen varlıklarız.Hayvandan bizi ayıran te ve en önemli nimet,akıldır.

Bu olmayınca insan olmaktan çıkarız.Kur'an-ı Kerimde bütün hareket ve tavırlarımızda, bizi aklımıza ve düşünmeye davet eden ayetler var. Yalanla,kandırmayla veya hilelerle insanları aldatmaya hiç kimsenin hakkı yoktur.Dürüstlük ve karekter her insanda farklı farklıdır.Onun için her söze,her anlatıma hemen inanmamalı,araştırmalı ve doğruya varmalıyız.O zaman insanlık nimetinin güzelliğine varmış oluruz.


Bu dünyaya gönderilmemizin ve yaratılmamızın gayesi,Kainat Sahibi Yaratıcımızı tanımak ve O'na iman edip ibadet etmektir.Sonunda muhasebeye çekileceğimizi bilmemiz gerekir.İyilikler ve kötülükler neticesiz değillerdir.Allah yalancılara.zalimlere lanet etmiştir ve azapları acıdır.


İnsana etki eden unsurlar vardır.Mesela;
Fizyonomi; bir diğer ifadeyle "ilm-i kıyafet" veya Arapların kullandığı ifadeyle "ilm-i firaset", insanın iç âlemi ile dış görünümü arasındaki münasebeti inceleyen bilim dalıdır. Alman filozof Kant; onu "iç âlemi gözlemleyen bilim dalı" olarak tanımlar. Fizyonomi, vücudun tezahüründen -özellikle yüz hatlarından - yola çıkarak insanın özünün yorumlanması şeklinde tarif edilir. Fizyonominin temelinde; ekran veya monitörün kaydedilen bir görüntüyü yansıtması gibi, vücut ve yüzümüzün de ruhî halimizi yansıtmakta olduğu anlayışı yatmaktadır. Kim bu monitördeki işaretleri doğru okuyabilirse, o kişinin özelliklerinden haberdâr olabilir. Yani kişinin kabiliyetlerinden tutun, ahlâkî yapısı ve hattâ daha da ileri giderek alın yazısına kadar bazı ipuçları yakalanabilir.
Ailede ve toplumda,tahsil hayatında,arkadaşlıkta şekillenen insanlar,hayatlarını bu şekilde tanzim ederler.Çeşit çeşit insanları her yerde görmek mümkün.İyi,dürüst,ahlaklı,yararlı olmak istiyorsak,doğru hedeflere yönelmek gerekir.Siyaset.medya ve sosyal ağlar,çeşitli bilgi kirliliği ile dolu.Emin olmadan bir başkasını kötüleme ve yargılamaya kalkmak,haksızlıklara yol açar.İftira,hasetle davranmak kötülüğün ifadesidir.
 

BANA BENDEN OLUR,HER NE OLURSA,
BAŞIM RAHAT EDER DİLİM DURURSA.
 

İyi ve onurlu bir insan dileğiyle...
 


Serkan Yaman
26.07.2024 10:05:51
Aile ve insan için yazılan nasihat niteliğinde bir yazı. Ağzınıza sağlık.

Serkan Yaman
26.07.2024 10:05:52
Aile ve insan için yazılan nasihat niteliğinde bir yazı. Ağzınıza sağlık.


Mustafa DEMİR

ORDAN BURDAN DÜŞÜNCELER....

.

Tarih: 25.07.2024 18:59