Tarih: 17.10.2024 10:32

Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile SGK arasında hasta kabulü için sözleşme imzalandı

Facebook Twitter Linked-in

Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde hasta kabulüne başlamak için gerekli olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sözleşmesi, Ankara’da Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nda imzalandı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Doç. Dr. Eren Usul tarafından imzalanan sözleşmeyle Diş Hekimliği Araştırma ve Uygulama Hastanesi, SGK ile anlaşmalı olarak hizmet verecek ve bölgedeki diş sağlığı hizmetlerine önemli katkıda bulunacak.

Sosyal güvence ile hasta bakımı sürecinin bir sonraki aşamasında ise hastanenin Medula sistemine dahil olması için gerekli başvuru, hastane kurum sorumlusu ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veysel Eratilla adına yapıldı.

Kasım ayı içerisinde Medula şifresinin alınmasıyla birlikte önümüzdeki süreçte hastanede hasta kabulüne başlanması planlanıyor.

Böylece Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, bölge halkına yönelik sağlık hizmetlerini sunmaya hazır hale gelerek hasta bakımına başlayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, "Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanemize ruhsat almamızdan itibaren hiç zaman kaybetmen sözleşme imzalamak için gerekli süreci başlattık. Bu çerçevede SGK ile imzaladığımız sözleşmeyle Üniversitemizde hastalarımızın sosyal güvenlik güvencesiyle muayene edilmelerine ve tedavi görmelerine Medula şifresinin de alınmasıyla kısa bir süre sonra imkân sağlamış olacağız. Hastane inşaatımız bitene kadar Merkez Kampüsümüzde bulunan Diş Hekimliği Fakültesi'nde hastalara hizmet vereceğiz. Şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Öte yandan 27 Ağustos günü yapılan Diş Hekimliği Araştırma ve Uygulama Hastanesi ihalesinde sözleşme aşamasında gelindi.

Sözleşmenin imzalanmasından sonra önümüzdeki süreçte hastane temelinin atılması da bekleniyor.(İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —