Tarih: 13.10.2024 17:18

Batman'da ilmi eğitimlerini tamamlayan 22 talebe icazetini aldı

Facebook Twitter Linked-in

Batman merkezde Çamlıtepe Mahallesi’nde bulunan İmam Buhari Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda 11 hafız, 11 Arapça olmak üzere eğitimini tamamlayan 22 talebe, icazet sevinci yaşadı. 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan icazet merasimi, seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programın açılış konuşmasını İmam Buhari Yatılı Erkek Kuran Kursu'nun Baş Müderrisi Hafız Nedim Avcı, medreselerin ve ilmin önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Ardından icazetlerini alan talebeleri tebrik eden bir konuşma yapan Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, hayırseverlere yaptıkları katılardan dolayı teşekkür edip Filistin'de Gazze'de yaşanan soykırım ve katliamların son bulması ve siyonistlerin yenilgiye uğraması temennisinde bulunarak dua etti.

Düzenlenen icazet programına katılan Diyanet İşleri Zekât Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, ilmin önemin ve medreselerin önemi hakkında bir konuşma yaptı.

"İlim öğrenmek için mücadele eden bahtiyar kişilerdir"

"Küfrün bataklığa dönüştüğü bir dönemde Allah'ın kitabına korkusuzca ve dört elle sımsıkı sarılması gereken bir dönemdeyiz' diyen Erhan, "Soğuk kış gecelerinde rahle başında sabahlayan ve bunun için aç ve susuz kalarak ilimden asla taviz vermeyen, yaşıtları cadde ve sokaklarda oyun oynarken onlar ilim öğrenmek için mücadele eden bahtiyar kişilerdir. Zira onlara bu ilmi verebilmek için kendi ailesinden fedakârlık eden ev bu fedakârlıklarda yüzlerce hatta binlerce fidanlar yetiştiren seyda ve hocalarımız var. İlahi vahyi ezberleyen kardeşlerimizden, yaşayan Kur'an olmaları gerektiğini de bir kez daha hatırlatmak isterim." dedi.

"Çölleri gülistana, harabeleri mamur hale getiren Kur'an olmuştur"

Ebeveynlerin, çocuklarının İslam'la ve Kur'an'la barışık olmalarını istiyorlarsa onları medreselerle tanıştırmaları ve sevdirmeleri gerektiğini ifade eden Erhan, "İnsanlık, insanca yaşamanın hasretini yaşarken en şerefli hayatı insanlığa bahşeden, çölleri gülistana, harabeleri mamur hale getiren Kur'an olmuştur. Mazlumlar zalimlerin zulmü altında inim inim inlerken, mazluma hakkını veren adaletten asla ayrılmayan Peygamber Efendimizin sünneti olmuştur. Çocuklarımızın İslam'la ve Kur'an'la barışık olmalarını istiyorsak, yarın mahşer gününde 'Ya Rabbi bana İslam'ı ve Kur'an'ı tanıtmayan anne ve babamdan şikâyetçiyim demelerini istemiyorsak, onları medreselerle bu muazzez yuvarlarla tanıştırmak ve ellerinden tutup getirmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

"Kudurmuş siyonistlerleri yenmek için şahsiyetli ve erdemli kişiler yetişmeli"

Şahsiyetli,  kişilikli ve erdemi Müslüman bir neslin oluşturulması gerektiğini belirten Erhan, "Bugün dünyanın dört bin yanında ve adeta bütün dinlerin kutsal mekânı Miraç'a açılan kapı, haram mescitlerinin üçüncüsü olan, tevhidin simgesi, Müslümanların ilk kıblesi ve 401 yıl boyunca Müslümanların barış içinde hüküm sürdüğü, Allah'ın çevresini ve etrafını da mübarek kıldığı bir beldenin cadde ve sokaklarında kan akmazdı. Gözleri dönmüş Peygamber katilleri siyonist eşkıyalar, haçlıların fosilleri o kudurmuş siyonistler; çoluk, çocuk, kadın demeden ve maalesef kandan beslenen güruh küfür tek milletti diye herkese gösteriyor. Ama ne acıdır ki ne büyük bir zillettir ki be büyük bir üzüntüdür ki çevre etrafının halkı Müslüman olmasına rağmen bir yumruk ve birlik olamıyoruz. Müslümanlar arasında birlik ve gücün olması için adalet timsali Hazreti Ömer ve Kudüs esaret altındayken gülmeyip siyah sarı takan Selahaddin-i Eyyubi'lerin yetişmesi lazım. Bu ilim yuvaları bunun içindir. " şeklinde konuştu.

Programda Batman İl Müftü Ahmet Durmuş kısa bir konuşma yaptı.

Program, icazet töreninin ardından kılınan namaza müteakip verilen ikram ile son buldu.

Düzenlenen icazet programına Diyanet İşleri Zekât Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, İTTİHADUL ULEMA’dan bir heyetle birlikte bölgenin kanaat önderleri, bazı STK temsilcileri, medrese müderrisleri, talebeler ve binlerce vatandaş katıldı. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —