Tarih: 01.10.2024 19:46

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Din görevlileri yalnızca cami hizmetleriyle değil birçok görevi üstleniyor

Facebook Twitter Linked-in

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle açıklamada bulundu.

Din görevlilerinin toplum üzerindeki etkisini ve yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirmesi açısından bu haftanın büyük bir fırsat sunduğunu belirten Engin, bu hafta boyunca din görevlilerinin fedakar hizmetlerinin ve karşılaştıkları zorlukların ele alınarak, moral ve motivasyon artırıcı etkinliklerin düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Camilerin ve din görevlilerinin, toplumsal huzur ve manevi yükseliş için kritik bir rol oynadığını ifade eden Engin, toplumda daha fazla duyarlılık beklediklerini dile getirdi. Engin, ayrıca, din görevlilerinin yalnızca cami hizmetleriyle değil, hastaneler, cezaevleri ve sosyal hizmet kurumlarında da önemli görevler üstlendiğini hatırlattı.

Engin, bu haftanın din görevlilerinin değerini anlatmak için bir fırsat olduğunu ve din görevlilerinin ziyaret edilen değil, ziyaret eden konumda olması gerektiğini söyledi. Başarılı din görevlilerinin ödüllendirilmesi ve sorunlarının dinlenmesi gerektiğini ifade eden Engin, camilerin daha işlevsel hale gelmesi için çözüm önerilerinin de dikkate alınması gerektiğini belirtti.

İşgalci siyonist rejimin yaklaşık 11 aydır Gazze'de yaptığı soykırıma da değinen Engin, Diyanet-Sen'in bu konudaki duyarlılığını ve desteklerini vurgulayarak, camilerden yükselen duaların ve toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti. Tüm din görevlilerinin bu anlamlı hafta vesilesiyle kutlanması gerektiğini ifade eden Engin, toplumun her kesimine rehberlik eden din görevlilerinin çalışmaları için teşekkür etti. (İLKHA)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —