GÜNDEM 30.05.2023 13:50:03 0

Diyarbakır’da sağlık turizmine start verildi

Diyarbakır’da sağlık turizmine start verildi
Haberi Sesli Oku

Diyarbakır’da sağlık turizmine start verildi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) öncülüğünde bir araya gelen sağlık turizmin paydaşları Diyarbakır’da sağlık turizminin yeniden canlandırılması için start verdi.
DTSO toplantı salonunda düzenlenen toplantıya DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, DTSO Fuar Komisyonu, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr. Mehmet Akdağ, Uluslararası GAP Sağlık Turizmi Derneği (GAPSAĞTUR-DER) Başkanı Dr. İsmail Yıldız, kamu ve özel sektör sağlık kuruluşları ile Sağlık Turizmi Acentaları ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan DTSO Başkanı Kaya, “Oda olarak sağlık turizmine önem veriyoruz. Diyarbakır sağlık turizmi açısından önemli bir merkezdir. Diyarbakır’da ticaretin geliştirilmesi için önemli hedeflerimizden biri sağlık turizmidir. 5 Temmuz 2021 tarihinde DTSO olarak Mezopotamya 1. Uluslararası Sağlık Turizmi Çalıştayı’nı gerçekleştirdik. Mezopotamya 2. Uluslararası Sağlık Turizmi Çalıştayı’nı Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin Erbil, Duhok, Süleymaniye, Zaho illerinden birinde yapılması için çalışma yaptık, ancak çeşitli sebeplerden dolayı bu çalıştay gecikti. Diyarbakır’a sağlık turistinin nasıl getirilmesi gerektiği konusunda oda olarak her türlü desteği vereceğiz, hastanelerimizin bu konuda bizleri doğru bir şekilde yönlendirmesini bekliyoruz” dedi.
GAPSAĞTUR-DER Başkanı Dr. İsmail Yıldız ise derneklerinin sağlık turizmi ve alternatif sağlık turizmi potansiyellerinin araştırılması, geliştirilmesi, yurt içinde ve yurt dışında tanıtımının yapılması ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vererek, sağlık turizmi dünyasına kazandırmak, sağlık turizmi şartlarını geliştirmek, motivasyonlarını sağlamak ve dayanışma içerisinde sağlık turizmi rehberliği yapmak amacıyla 2018 yılında DTSO’nun da desteği ile kurulduğunu söyledi. Yıldız, hedeflerinin Türkiye’deki üniversite, kamu ve özel hastanelerine yurt içinde ve yurt dışında; sağlık turizmi ve kaplıca turizmine yönelik rehberlik ve dayanışma hizmeti vererek, bu alanda hizmet vermelerine katkı sağlamak olduğunu, sağlık turizmi çerçevesinde Türkiye’nin özellikle medikal turizmin bazı alanlarında ciddi üstünlüklere sahip olduğunu, Türkiye özelinde Diyarbakır’ın dünyadaki sağlık turizmi pazarından hak ettiği payı alması gerektiğini ifade etti. Yıldız, hedef pazardan istenen payın alınabilmesi için güçlü bir sağlık turizmi portalı, reklam, fuarlara katılım, kongre, ticaret ve alım heyetleri, B2B görüşmeler, dijital pazarlama ve sağlık turizmi bilgi stantlarının en etkin şekilde kullanılması gerektiğinin önemine dikkat çekti.
Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ ise üniversite hastaneleri olarak 2023 yılının ikinci çeyreğinde sağlık turizmi hizmetlerini daha profesyonel yürütmek için yönetmelik hazırladıklarını belirterek, sağlık kuruluşları arasında sinerji oluşturulması gerektiğini söyledi.
Toplantıda, Dicle Üniversitesi Hastaneleri, Memorial, Bağlar, Batı, Genesis ve Diyarlife hastaneleri temsilcileri birer konuşma yaptı.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığı’ndan okul kantinlerinde boykot ürünlerinin satılmasına tepki

Şanlıurfa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

Gazze'de şehit sayısı 50 bin 886'ya yükseldi

Kongo Nehri'nde alabora olan teknede 50 ölü

Şanlıurfa’da park halindeki otomobil alev aldı

Siirt Üniversitesi’nden laparoskopik tohumlama adımı

Meteoroloji'den Bursa'ya kar yağışı uyarısı

Batman Valiliğinden zirai don uyarısı

Kuyumcular: Altın daha da yükselmeden yatırım yapılmalı

Afganistan'da mühimmat deposu patladı: 4 yaralı

Filistinli ressamların fırçasından "Hâlâ Yaşıyorum" sergisi

Battalgazi'de temizlik seferberliği sürüyor

Göller Mahallesi'nin içme suyu altyapısı güçleniyor

Batmanlı öğrenciler Yunanistan'da Avrupa robot olimpiyatlarında yarışacak

Anamur'da Umre Ödüllü Bilgi Yarışması

Batman'da elektrik trafosu patladı: Mahalleli korku dolu anlar yaşadı

AB, ABD kararı sonrası vergi misillemesini 90 gün erteledi

Belediye Başkanı Geçit'in "taziye evleri" projesine bir destek daha!

Kahramanmaraşlı esnaf iki günlük gelirini Gazze'ye bağışlayacak

Bursa Kitap Fuarı başlıyor

Parkinsonda umut erken tanıda

HÜDA PAR’dan Gazze için “Tekbir Cuması” davetine destek çağrısı

Siyonist rejim geçerli sebep göstermeden Filistinlileri zindanlara dolduruyor

Şanlıurfa’da kutlamalarda silah kullanan 3 kişi yakalandı

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Başman'dan sahte altın uyarısı

Yenidoğanlarda topuk delme güvenli mi?

Batman Barosu'ndan Gazze çağrısı: Uluslararası adalet ve vicdan büyük yara almıştır

Çin'den vatandaşlarına ABD'ye seyahat uyarısı

Yeni Yüzyıl Partisi Karaman İl Başkanlığına Özden Atandı

Filistin için Beştepe'de eylem yapan aktivistler yargılanıyor

Yükleniyor