• BIST 100

    9432,55%-0,61
  • DOLAR

    38,42% 0,21
  • EURO

    43,74% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4055,14% -1,79
  • Ç. ALTIN

    6581,38% -0,97

Diyetisyen Tuğcu: Orucunuzu su ve hurma ile açın

SAĞLIK 6.03.2025 12:07:30 0
Diyetisyen Tuğcu: Orucunuzu su ve hurma ile açın

Diyetisyen Merve Tuğcu, Ramazan ayında oruç sürecinin daha sağlıklı geçmesi için sahurda ve iftarda dengeli beslenmenin önemine dair önerilerde bulundu.

Tuğcu, su ve hurma ile açılan orucun, sindirim sistemi ve kan şekeri konusunda destek olduğuna dikkat çekti.

Ramazan ayında doğru beslenmek, hem gün boyu enerjik kalmak hem de sağlık sorunlarının önüne geçmek için büyük önem taşıyor.

Ramazan boyunca dengeli beslenerek, sindirim sisteminin sağlıklı tutulabileceğini vurgulayan Diyetisyen Merve Tuğcu, sahurda ve iftarda tüketilmesi gereken besinler hakkında bilgiler verdi.

"Sahurda tok tutan besinleri tercih etmeliyiz"

Sahura kalkmanın önemine dikkat çeken Tuğcu "Ramazan ayında uzun bir açlıkla karşılaşacağımız için sahurda doğru beslenmemiz çok önemli. Sahur tabağımızda yumurta, peynir gibi kaliteli proteinler, zeytin, ceviz, fındık, badem gibi sağlıklı yağlar bulundurabiliriz. Özellikle tokluk hissi sağlayacak şekilde tam buğday ve kepekli ekmeklerin olmasına özen göstermeliyiz. Bu tercihleriniz gün içerisinde yorgunluk, susuzluk gibi durumların oluşmasını engelleyecektir." dedi.

"Orucumuzu su ve hurmayla açmaya özen gösterelim"

Tuğcu "Orucumuzu açarken mutlaka su ve hurmayla açmaya özen gösterelim. Bu ikili özellikle sindirim sistemi ve kan şekeri konusunda size destek olacaktır. Ardından menümüzü mevsim sebzelerinden yapılmış bir yemek veya kuru baklagiller şeklinde tamamlayabiliriz. Yanında kullanacağımız salatalara lor peyniri ekleyerek protein oranını yükseltebiliriz. Bir miktar pide ya da ekmekle de karbonhidratımızı alarak, iftarımızı sağlıklı bir şekilde yapabiliriz." ifadelerini kullandı.

"Ramazanda yağ yakımını hızlandırabiliriz"

Ramazan ayında doğru beslenmenin sadece kilo alımını engellemekle kalmayıp yağ yakımına da destek olabileceğini belirten Tuğcu "Mutlaka yeşil çaylarımızı limonlu ve zencefilli içerek metabolizma hızımızı arttırıyoruz. Sahur bitimlerinde yoğurtlarımızın içerisine sumak ekleyerek ödem atıcı özelliğinden faydalanabiliriz. Sularımıza ekleyebileceğimiz limon ve sirkeyle yağ yakım hızımızı artırabiliriz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Türkiye'de yerli sıtma bulaşı sona erdi

Kontrolden çıkan otomobil evin bahçesine düştü: 3 yaralı

MASKİ'den 300 milyon liralık altyapı yatırımı

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever: Silvan Barajı faaliyete geçerse Diyarbakır'ın tarım sorunu biter!

Malatya'da binlerce fidan toprakla buluştu

Siyonist katiller çadırda yaşayan 5 kişilik aileyi şehit etti

Mevlid-i Nebi etkinliğine katılanlar: Peygamber Efendimiz bizim her şeyimizdir, davası davamızdır

Dünya Gıda Programı: Gazze'de gıda stokları tamamen tükendi

Trump: Kırım Rusya'da kalacak

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

Malatya'da zirai don sonrası kayısıda ağaç ve bahçe bakımı toplantısı

Batman'da fıstıkta verimliliği artırmaya yönelik çalışmalar sürüyor

Gazze'deki hükümet: Kıtlık artık bir tehdit değil, acı bir gerçek

Malatya'da tefecilikten 3 tutuklama

Siirt-Bitlis kara yolunda tır şarampole devrildi: Sürücü hafif yaralandı

İzmir'de PKK/KCK'ya yönelik eş zamanlı operasyon

Üst düzey Rus yetkili bombalı saldırıda hayatını kaybetti

Çin'den vergi müzakeresi iddiasına cevap: Bunların hepsi sahte haberler

Pakistan’da bombalı saldırı: 4 ölü, 3 yaralı

Bingöl'de zincirleme kaza

Baharın şifası soryaz, kenger ve sirik tezgahlarda

Malatya'dan çağrı: Mersin Limanı'na gelecek Maersk Gemisi'ni engelleyin!

Tayland'da uçak kazası: 6 ölü

Ekvador'da 6,3 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te tarihi geçmiş ürün satan 6 işyeri kapatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AYM Başkanı Özkaya'yı kabul etti

"Normal doğumda anne ile bebek arasındaki duygusal bağ daha hızlı gelişiyor"

Peygamber Sevdalılarından İstanbullulara "Mevlid-i Nebi" etikliğine katılma çağrısı

Gazze'deki açlığa dikkat çekmek isteyen Filistinli aktivist bir haftadır açlık grevinde

Belediye Başkanı Bayram Taşkın: Malatya'nın yeni yüzü burada yükseliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ