Fıstık hasadı nedeniyle okula gidemeyen çocuklar: Okulu çok özledik

Tarih: 22.09.2024 16:50 Güncelleme: 22.09.2024 16:50
Fıstık hasadı nedeniyle okula gidemeyen çocuklar: Okulu çok özledik
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Şanlıurfa'da fıstık hasadı mevsimi nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler eğitimlerinden geri kalmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Şanlıurfa'da fıstık hasadı mevsimi, öğrencilerin eğitimine ara vermesine neden oluyor.

Şanlıurfa'da her yıl fıstık hasadı mevsiminde birçok çocuk, eğitimlerine ara vermek zorunda kalıyor. Ailelerin ekonomik zorunluluklar nedeniyle çocuklarını çalıştırmak zorunda kalması, bölgedeki öğrencilerin eğitimini olumsuz yönde etkiliyor.

Aileleriyle birlikte fıstık toplamaya giden çocuklar, hasat süresince okula devam edemiyor. Fıstık toplamak zorunda kalan öğrenciler, derslerinden geri kalmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Aileleriyle birlikte fıstık toplamak zorunda kalan Zeynep Mizgin Çoban ve Fatma Elif Çoban, okula gidememenin getirdiği zorlukları dile getirdi.

“Fıstığı bitirdikten sonra okula devam edeceğim”

Fıstık hasadını bitirip bir an önce okula başlama heyecanı içerisinde olduğunu belirten Zeynep Mizgin Çoban, "Okula gitmemem benim için çok kötü bir durum ama fıstık toplamamız lazım. Fıstığı bitirdikten sonra okula devam edeceğim. Fıstık toplarken zorluklarla yüzleşiyoruz. Hafta sonu falan yeni işten okula başlayacağım. Şu an okula gitmiyorum, ailemle beraber fıstık topluyoruz. Yaşıtlarım ders görürken benim burada fıstık toplamam kötü bir şey ama maalesef toplamamız lazım. Bu sorun değil, daha sonra dersleri pekiştireceğim, kaçırdıklarımı sonradan çalışacağım. Çalışmak, dersleri dinlemek gibi değil, yine de çalışacağım. Durumumuz her yıl böyle, fıstık nedeniyle okula bazen gidiyorum, bazen gitmiyorum. Okulu özlüyorum, arkadaşlarımla aynı ortamda değilim." diye konuştu.

“Okuldan geri kalmam beni çok üzüyor”

Okulu çok özlediğini dile getiren Fatma Elif Çoban, "Fıstığı çok seviyorum ama okulu da çok seviyorum. En çok okulu seviyorum. Okuldan geri kalmam beni çok üzüyor, fıstık topladığım için geri kalıyorum. Yine de arkadaşlarımla beraber olmayı diliyorum. Fıstık var diye çalışıyoruz, ter döküyoruz. Okulda öğretmenimi, arkadaşlarımı, derslerimi, her şeyi çok özledim. 4'üncü sınıfa geçtim." dedi. (İLKHA)

"Size bildirmek isteriz ki elimizde mezar yeri kalmadı"

Uzmanında evde yangın güvenliği için hayati uyarılar!

Çocuklar çadırlarda sıcaktan bayılıyor: Gökyüzü yakıyor, yeryüzü susuyor

Son 6 ayda araç satışları yüzde 5,1 arttı

Malatya STK Platformu: Leman paçavrası kapatılsın

Batı Şeria'da yeni yıkım

 2025 TUS ve STS başvuruları başladı

Son iki yılda geri ödeme listesine 867 ilaç eklendi

125 cc motosiklet İçin B ehliyeti yeterli mi?

Müftü Durmuş'tan Hazret-i Muhammed'e hakaretlere tepki: "Yasal düzenleme şart"

FAO: Gazze'de tarım neredeyse yok oldu

Hindistan'da sel: 10 ölü 34 kayıp

Gazze'de yardım sırası ölüm getirdi: 850 şehit, 4 bin 200 yaralı

Güney Kore'de araç restorana daldı: 16 yaralı

Ticaret Bakanı Bolat: Yıllık ihracatta rekor seviye

Başkan Şahin’den kurum ziyaretleri

İran Cumhurbaşkanı, IAEA ile işbirliğinin askıya alınmasını onayladı

Şanlıurfa’da evde sağlık hizmetlerinde dijital dönem başladı

Gazze'de soykırım 635'inci gününde: Şehadet, açlık, susuzluk, zorunlu göç

Şanlıurfa’da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de yeni bir katliam sabahı: İşgalciler sivilleri hedef aldı, onlarca şehit ve yaralı var

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa'ya saldırdı

Irak'ta iki İHA düşürüldü

Memur ve emekli zammında sona gelindi: Gözler yarın açıklanacak enflasyon verisinde

Oymataş OSB'de 50 yeni sanayi parseli tahsise açıldı

Karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayaya otomobil çarptı

7 ilde eş zamanlı operasyon: 825 kilogram eroin ele geçirildi, 30 şüpheli yakalandı

Altın fiyatları yatay seyirde

Döviz kurlarında son durum

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli rüzgâr birçok bölgede hayatı olumsuz etkileyebilir

Yükleniyor