İlkokul birinci sınıflara yönelik etkinlik fasikülleri yayımlandı

Tarih: 22.11.2024 14:05 Güncelleme: 22.11.2024 14:05
İlkokul birinci sınıflara yönelik etkinlik fasikülleri yayımlandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Milli Eğitim Bakanlığınca, ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik yeni müfredatta yer verilen "süreç odaklı" öğrenme çıktılarına uygun Türkçe, matematik ve hayat bilgisi derslerinden fasiküller hazırlandı.

Fasiküllerde, öğrencilerin Türkçe dört dil becerilerini geliştirmeye ve süreç değerlendirmeye yönelik biçimlendirici değerlendirme etkinliklerine yer verildi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıflarda başlamak üzere kademeli şekilde uygulanmaya başlandı.

Yeni müfredat ile Türkçenin doğru ve etkili kullanımının yanında, düşüncelerin özgürce paylaşılabildiği, sosyal ve duygusal becerilerin gelişiminin desteklenerek öğrencilerin aktif katılımının sağlandığı bir sınıf iklimi oluşturulması amaçlanıyor.

Ayrıca öğrencilerin kavramsal, sosyal duygusal öğrenme ve okuryazarlık becerilerini bütüncül bir şekilde matematik öğrenme süreçlerine yansıtmaları ve böylece problem çözme, veri ile çalışma ve veriye dayalı karar verme, matematiksel araç ve teknoloji ile çalışma gibi alan becerilerini etkin bir şekilde kullanmaları önem taşıyor.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde, ölçme ve değerlendirme yöntemleri de öğrencilerin yeteneklerine, ihtiyaçlarına ve özel durumlarına göre çeşitlendirilebilecek yapıda kurgulandı.

Öğrencilere bilgi ve becerilerin ölçülmesi ve değerlendirilmesinde günlük yaşamla ilişkili, uzak ya da yakın çevrelerinde karşılaşabilecekleri problemlere dair görevleri içeren, yargısal nitelik taşımayan ve motive edici geri bildirimler verilmesinin amaçlandığı Maarif Modeli'nde süreç odaklı sınıf içi ölçme ve değerlendirme temele alındı.

Bu kapsamda, ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin yeni müfredatta yer alan öğrenme çıktılarına uygun Türkçe, matematik ve hayat bilgisi derslerinden fasiküller hazırlandı. Fasiküllerde öğrencilerin Türkçe dört dil becerilerini geliştirmeye ve süreç değerlendirmeye yönelik biçimlendirici değerlendirme etkinliklerine yer verildi.

Fasiküller, belirli aralıklarla yayımlanmaya devam edecek. (İLKHA)

Gazze'de şehitler hastane ve okul bahçelerine defnediliyor

Batman'da Canlı Hayvan Pazarı geçici olarak kapatıldı

HAMAS: Şehitlerin kanı yerde kalmayacak

Batman Belediyesinden öğrencilere sağlıklı yaşam eğitimi ve taraması

Batman Belediyesinden otobüs duraklarına temizlik ve bakım mesaisi

Siyonist rejim 48 saatte 300 Filistinliyi katletti

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin!

2025 Haziran ayı ihracat rakamları açıklandı

Siirt'te kırsal altyapıya 2 yılda 56 milyon liralık yatırım

Siirt’te bireysel sulama projeleri için hibe sözleşmeleri imzalandı

Ticaret Bakanlığı'ndan yapay zekâ dolandırıcılığı uyarısı

Akademi Giriş Sınavı'na giriş belgeleri erişime açıldı

Siyonist işgalciler, A'riha'nın kuzeyinde bir eve el koydu, 60 koyun çaldı

İşgal ordusu, Gazze'nin doğusundaki mahallelerin tamamını boşaltmakla tehdit ediyor

Arap Birliği: "israilin" Batı Şeria'yı ilhak etme çağrıları siyasi zorbalıktır

Dışişleri'nden siyonist rejimin "Batı Şeria'nın ilhakı" açıklamalarına tepki

Bedelli askerlikte zamlı ücret belli oldu

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa'yı bir kez daha hedef aldı

Emekliler: Aile desteği olmasa geçinemiyoruz

Endonezya ve Suudi arasında 27 milyar dolarlık anlaşma

Balıkesir'de zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

Gazze'de sabah saatlerinden bu yana 63 şehit

Japonya'da 5,5 büyüklüğünde deprem

İran Hükümet Sözcüsü Munacirani 12 gün süren savaşın son durumunu açıkladı

Tüketici Birliği Federasyonu: Market endeksi haziran ayında yüzde 4,20 arttı

Yİ-ÜFE yıllık ve aylık arttı

Diyarbakır İslami STK'lardan Leman Dergisi alçaklığına tepki

Memur ve emeklilerin zam oranları netleşti

Beton altında mahsur kalan 2 yavru kedi kurtarıldı

Şanlıurfa’da sahipsiz hayvanlar için kapsamlı değerlendirme toplantısı

Yükleniyor