GÜNDEM 16.02.2023 12:30:52 0

Kapalıçarşı esnafından Çinli arama kurtarma ekibine lokumlu teşekkür

Kapalıçarşı esnafından Çinli arama kurtarma ekibine lokumlu teşekkür
Haberi Sesli Oku

Kapalıçarşı esnafından Çinli arama kurtarma ekibine lokumlu teşekkür

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgedeki arama kurtarma çalışmalarını tamamlayarak İstanbul’a dönen Çinli ekip, Kapalıçarşı’yı gezdi. Kapalıçarşı esnafı da alkışlarla karşıladıkları Çinli ekibe lokum ve çay ikram ederek teşekkür etti.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını tamamladıktan sonra İstanbul’a dönen Çinli ekip Kapalıçarşı’yı gezmiş, esnaf da onları alkışlarla karşılamıştı. O anları anlatan Kapalıçarşı esnafı Çinli ekibe lokum ve çay ikram ederek teşekkür ettiklerini söyledi.

'Tüm dünyanın Türkiye ile beraber olduklarını gösterdiler'
Sosyal medyadaki görüntüleri görünce gurur duyduğunu belirten kapalı çarşı esnafı Engin Naro, “Dün Çinliler buradan geçince o alkışlar içtendi. Ben Türkiye adına onlara çok teşekkür ediyorum. Gerçekten biz onlara minnettarız. Dünya bizimle beraberdi ve biz onları seviyoruz. Bizim bu caddede çok lokumcu arkadaşlarımız var, biz onlara lokum ve kahve ikram ettik. Yaklaşık 15-20 kişilik bir ekipti. Sosyal medyada da birçok hesapta paylaşılmış çok gurur duydum. Tüm dünyanın Türkiye ile beraber olduklarını gösterdiler. Gerçekten din, dil ve ırk ayırmadan insan olduğumuz için tüm depremzede kurtarma ekipleri özellikle herkes deprem bölgesine geçti. Bizlerde kendi adımıza yardımlar yaptık. Biz kapalı çarşı esnafları olarak para, su ve giyim yardımı yaptık” dedi.

'Onlar bize yardım ettiler'
Kurtarma ekiplerine lokum ve çay ikram ettiklerini söyleyen kapalı çarşı esnafı Mesut Rasuli, “Kore, Japon, Çin gibi bir sürü ülkelerden yardım geldi. 10 gün boyunca onlarda bütün vatandaşları çıkartmak için ellerinden geleni yaptılar. Çarşıya giriş yaparken de esnaf olarak herkes onları alkışladı. Onlar bize yardım ettiler, bir can olsa bile kurtardılar. Onlar buradan geçerken biz onlara lokum ve çay ikram ettik. Çok güzel bir şeydi ve biz de bundan çok gurur duyduk” şeklinde konuştu.
[gallery ids=',122775,122776,122777,122778']

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı

Kuzey Kore’den ABD’ye savaş tehdidi

Kremlin: Ukrayna'da ateşkes için bize baskı yapmaya çalışmak oldukça faydasız

DSÖ: Suriye'de 16 milyon kişi acil insani sağlık desteğine muhtaç

Tarife savaşından sonra Çin ve ABD ilk kez masaya oturdu

Traktör ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Hukukçular Derneği yeni başkanını seçti

Ekvador'da suç örgütüne yönelik operasyon: 8 asker öldü

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha: Rusya ile 30 günlük ateşkese hazırız

AB'den Rusya'ya ateşkes çağrısı

Mersin'de orman yangını

Eğitimci Polat: On binlerce Gazzeli, açlıktan, susuzluktan, ilaçsızlıktan ve soğuktan ölmektedir!

Muğla açıklarında 36 düzensiz göçmen yakalandı

Malatya'da zincirleme kaza: 6 yaralı

Bursa'da şiddetli dolu yağışı etkili oldu

Gazze susuzluktan ölen bir bölgeye dönüştü

Bursa'da 3 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da metrobüs kazası: 1 ölü, 20 yaralı

Denizli'de uyuşturucu operasyonu: 22 gözaltı

Dışişleri Bakanlığı: Pakistan-Hindistan ateşkesinden memnunuz

Pakistan ve Hindistan ateşkes konusunda anlaştı

Şiddetli yağış sele neden oldu: 3 ölü

ÖNDER 60'ıncı Genel Kurulu gerçekleşti

HÜDA PAR Genç İlçe Gençlik Kolları’ndan engellilere yönelik duyarlılık çağrısı

Kasten yaralama suçundan aranan 2 şahıs yakalandı

Çiçekçiler: Dinimiz annelere hak ettiği değeri vermiştir

Kimyasal tesiste çıkan yangın nedeniyle 150 bin kişiye uyarı!

Gaziantep merkezli FETÖ operasyonu: 225 gözaltı

YKS öğrencilerine kritik uyarılar: Disiplin, devamlılık ve sınav modu başarıyı getirir

Gazze'de can kaybı 52 bin 810'a yükseldi

Yükleniyor