Kilis’te 9 yaşında kız çocuğunu öldürerek su kuyusuna atan 2 zanlının 3. kez yargılanmasına başlandı

Tarih: 08.03.2024 16:50 Güncelleme: 08.03.2024 16:50
Kilis’te 9 yaşında kız çocuğunu öldürerek su kuyusuna atan 2 zanlının 3. kez yargılanmasına başlandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Kilis’te 9 yaşında kız çocuğunu öldürerek su kuyusuna atan 2 zanlının 3. kez yargılanmasına başlandı

Kilis’te 9 yaşındaki kız çocuğu Gina Mercimek’i öldürerek su kuyusuna atan 2 zanlıların yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için davayı 26 Nisan’a erteledi.
Kilis’te 9 yaşındaki kız çocuğu Gina Mercimek’i öldürerek su kuyusuna atan 2 zanlının davasında üçüncü duruşması başladı. Sanıkların birbirini suçladığı duruşmada mahkeme heyeti kriminal raporlarının eksik olduğu için dava 26 Nisan tarihine ertelendi.
Olay, 4 Nisan 2023 tarihinde Kilis Okçular Mahallesi’nde Selvili Medrese Sokak’ta meydana geldi. Okuldan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan yabancı uyruklu 9 yaşındaki Gina Mercimek bir evin bahçesindeki su kuyusunda ölü bulundu. Polis ekipleri yaptığı çalışmalar sonucunda küçük kızın iple boynuna briket bağlanarak öldürüldüğünü tespit etti. Ekipler, kısa sürede cinayet şüphelisi 2 şüpheli şahıs gözaltına alınarak tutuklandı.
Olaya ilişkin 2 tutuklu sanığın yargılandığı davada üçüncü duruşması bugün Kilis 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tutuklu sanıklar Azittin Altınöz ve Hüseyin Boğaç Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı. Duruşmaya, Gina Mercimek’in ailesi, Gaziantep ve Kilis barosuna bağlı avukatları ve sanık avukatları katıldı.

Sanıklar üçüncü kez hakim karşısında
Kilis 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ‘cinsel istismar ve canavarca hisle insan öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılanan Azittin Altınöz ve Hüseyin Boğuç, üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Maktulün ailesi sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Sanıklar daha önceki duruşmada olduğu gibi tekrar birbirlerini suçladı ve suçsuz olduklarını ileri sürerek tahliyelerini istediler. Duruşma Savcısı sanıkların tutukluluk halinin sürmesi talebinde bulundu. Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmaya 26 Nisan’a erteledi.

Umut Kervanı'ndan Gazze çağrısı: 2 milyon insan aç, yardımlar yetersiz!

Hindistan'da otobüs uçuruma yuvarlandı: 7 ölü

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yaralı leylek bulundu

Umut Kervan'ından Bursa’da 165 aileye kartlı yardım desteği

Şanlıurfa’da tefecilik operasyonu: Çok sayıda senet ve tapu ele geçirildi

Şanlıurfa’da silahlı kavga: 6 yaralı

Şanlıurfa’da damdan düşen kişi yaralandı

Sudan'da saldırılar: 27 ölü 43 yaralı

Memur-Sen 8. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerini açıkladı

Merkez Bsı, faizi 300 baz puan indirdi

Bingöl’de yaklaşık 18 bin kök kenevir ele geçirildi

Yaz Kur’an Kurslarına katılan çocuklar: Kur’an-ı ve dinimizi öğrenmeyi çok seviyoruz

Bingöl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline afet farkındalık eğitimi verildi

Bakan Kurum: "Gayrimenkul Sertifikası" ile küçük birikimlerle ev sahibi olunacak

Yaklaşık 170 yıl önce Tendürek Dağı'ndan akan lavların altında kalan köyler görüntülendi

İdlib'de şiddetli patlama

Belediye Başkanı Geçit: Yollar bir şehrin aynasıdır

İran ve Beyrut’ta Gazze protestoları

İspanya ile "HÜRJET Projesi" için iş birliği sözleşmesi imzalandı

Tayland ile Kamboçya arasında çatışma: Ölü ve yaralılar var

Meteoroloji uyardı: Güneydoğu'da kuvvetli rüzgar

ABD Kongre üyesi: israil soykırım yapıyor ve Netanyahu barış istemiyor

KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı

Şanlıurfa’da silah ve uyuşturucuya yönelik operasyon: 2 tutuklama

Mısırlı Mohamed Abdelhafız Türkiye’den gönderildi

Şanlıurfa’da inşaatta göçük: 5 işçi yaralandı

Tulkarm'da araçla ezme operasyonu: 9 işgal askeri yaralandı

Şanlıurfa’da trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Şanlıurfa’da sürücü kursları güzergâh ve eğitim alanı sıkıntısı yaşıyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü: Hindistan, yüzlerce Müslüman'ı sınır dışı etti

Yükleniyor