GÜNDEM 25.12.2023 11:25:04 0

Konteyner kentlerde yapılan antrenmanlardan ragbi turnuvalarına

Konteyner kentlerde yapılan antrenmanlardan ragbi turnuvalarına
Haberi Sesli Oku

Konteyner kentlerde yapılan antrenmanlardan ragbi turnuvalarına

Adıyaman’da depremzede çocuklar, psikososyal gelişimlerine katkı sağlamak için hazırlanan sosyal sorumluluk projesiyle ragbi sporcusu oldu.
Türkiye Ragbi Federasyonu ve Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen; depremden etkilenen çocukların psikososyal yönden desteklenmesi, deprem etkilerini en aza indirgenmesi, spor yoluyla rehabilitasyonunun sağlanması amacıyla başlatılan proje ile 25 yaş altı gençlerden 10 kadın, 6 erkek depremzede gence ragbi eğitimi verilerek, eğitim sonunda bu gençler proje bünyesinde istihdam edildi. Eğitimciler daha sonra Adıyaman’daki konteyner kentleri gezerek, 13-16 yaş gurubu çocuklara bu sporu tanıttı. Adıyaman’da 587 kız, 375 erkek olmak üzere 962 çocuğa eğitim verildi.
Konteyner kentlerden oluşturulan ragbi takımları arasında Yeni Mahalle Spor Salonu’nda turnuva düzenlendi. Turnuvaya 11’i kız takımı olmak üzere toplam 26 takım katıldı.
Türkiye Ragbi Federasyonu Uluslararası İlişkiler Uzmanı Hatice Kübra Yılmaz, ragbi sporundan bahsederek, “Ragbi sporu 7’li ve 15’li 2 disipline olan İngiltere’nin Ragbi kentinde doğmuş bir spordur. Amerikan futboluna benziyor ama Amerikan futbolu gibi koruma giyinmeden oynanıyor. Burada hem depremden etkilenen gençlere hem de çocuklara maddi manevi destek olmayı amaçlıyoruz. Bu süreçte bir rehabilitasyon aracı olarak kullanıyoruz” dedi.
Adıyaman Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Keleş ise konuşmasında, “Konteyner kentlerdeki gençlerimizin, çocuklarımızın deprem sonrası rehabilitasyonları, psikososyal desteklerinin devamı için bu proje hazırlandı. Adıyaman’da ragbi sporunun çocuklar tarafından bu seviyede sevileceğini tahmin etmiyorduk. Konteyner kentlerden bu seviyeye gelmesi bizi de şaşırtan bir olay oldu” ifadelerini kullandı.
Elif Nur isimli öğrenci, konteyner kentlerde aktivite amaçlı başladıkları ragbi sporunu çok sevdiğini dile getirdi.
Esra Gül ise, ragbi sporunun kendisine özgüven verdiğini, ileride ragbi milli sporcusu olmak istediğini kaydetti.

Pistten çıkan uçak duvara çarptı: 4 yaralı

İran ile ABD arasındaki dolaylı görüşmeler Umman’da başladı

Erbaş: Filistin'e barışın gelmesi için yapmamız gerekenler yaptıklarımızdan daha fazladır"

Myanmar'daki depremlerde ölü sayısı 3 bin 689'a çıktı

Mısır, 3 yeni petrol ve gaz keşfi duyurdu

ZMO Başkanı Çakmak: Don olayı çiftçileri zor durumda bıraktı, afet bölgesi ilan edilmeli

Hindistan işgalindeki Keşmir’de 3 direnişçi çatışmada hayatını kaybetti

Batman'da Mevlid-i Nebi heyecanı: Şehir büyük buluşmaya hazırlanıyor

Ziraat Odası Başkanı Karaca: Malatya derhal "Afet Bölgesi" ilan edilmeli

Bakanlık projesi ile Kozan, modern canlı hayvan pazar yerine kavuştu

Kontrolden çıkan otomobil takla attı: 2'si çocuk 4 yaralı

Mesud Barzani, Irak Başbakanı Sudani’yi Erbil’de ağırladı

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden zirai don uyarısı

Diyarbakır'da yük treni, belediye otobüsüne çarptı

Malatyalılar: Kar yağışı kayısı için felaket oldu

Kassam, işgal yerleşimini füzelerle hedef aldı

Malatya Valisi Yavuz'dan don olayına ilişkin açıklama

Antalya Batman uçak seferlerinin başlatılması çağrısı

Meteoroloji’den Bitlis için zirai don ve çığ uyarısı

22'nci Uluslararası Bursa Kitap Fuarı kapılarını açtı

Mervan Ebu Ras: Gazze'nin ayağa kaldırılması için kalıcı destek şarttır

Meksika, ABD'nin şikayeti üzerine Teksas'a su gönderecek

Gazeteci Doğan: Siyonistlerin basına yönelik saldırıları, katliamların duyulmaması için planlı bir adım

Elazığ’dan Gazze’ye destek: Kudüs davası özgürlerin davasıdır

İngiltere, Tüm AB ülkelerinden kişisel et ve süt ürünü ithalatını yasakladı

Silvan halkı, Gazze için tek bir yürek oldu

Gazze'de son 24 saatte 21 şehit, 64 yaralı

Navigasyon beyni tembelleştiriyor!

Pakistan'da 5 büyüklüğünde deprem

ASİM, nisan ayı gündem toplantısını gerçekleştirdi

Yükleniyor