• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Nijeryalı Mühendis Bayero: Filistin'in yanında durmak, insanlığın yanında durmaktır
RÖPORTAJ
Tarih: 17.06.2025 13:48
Güncelleme: 17.06.2025 13:48
Kaynak: ILKHA
Nijeryalı Mühendis Bayero: Filistin
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Nijeryalı Yazılım Mühendisi Hassan Bayero, İLKHA'ya verdiği röportajda Filistin halkına yönelik zulmün artık sadece dini değil, tüm insanlığı ilgilendiren bir mesele olduğunu belirtti.

Nijeryalı Yazılım Mühendisi Hassan Bayero, İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirine verdiği röportajda Gazze’de yaşanan insanlık dramına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Filistin’deki zulmün, tüm insanlığın meselesi haline geldiğini vurgulayan Bayero “Bu sadece Filistinliler için değil, çocuklarımız ve doğmamış çocuklarımız için de yapılması gereken bir sorumluluktur.” dedi. Tüm dünya halklarını ve özellikle İslam liderlerini daha fazla duyarlılığa ve aktif dayanışmaya çağırdı.

Ankara'da yapılan D-8 Çalıştayına katılan Nijeryalı Yazılım Mühendisi Hassan Bayero "Nijeryalı olarak böyle bir yeri ziyaret etmek benim için çok gurur verici bir gün. 1997'de başlayan D8'in büyük bir toplantısı, tüm kardeşlerim adına burada olmak çok güzel. Bildiğiniz gibi Nijerya, yaklaşık 250 milyon nüfuslu bir ülke. Çok geniş bir genç nüfusa sahibiz, tarım ve tarım kaynakları açısından zenginiz ve çok zengin bir kültüre sahibiz. Bu tür bir şeyin parçası olmak gerçekten harika bir şey. Bu çok büyük ve harika bir fırsat ve bence Nijerya, D8'de çok iyi bir ortak olacak. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, özellikle de bunun gerçekleşmesini sağlayan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a teşekkür etmek istiyorum." dedi.

"Filistin halkının tüm haklarına ihtiyacımız var"

Bayero "Filistinli kardeşlerimizin başına gelenler çok üzücü ve bence tüm ülkeler için de öyle. Bu artık sadece dini bir mesele değil. Bütün insanlıktan bahsediyoruz. Gerçekten bir şeyler yapmalıyız. Gerçekten dikkatimizi vermeliyiz ve küresel dikkat çekmeliyiz. Filistin halkının tüm haklarına ihtiyacımız var. Bu sadece onlar için değil. Kendimiz için yaptığımız gibi, çocuklarımız için, doğmamış çocuklarımız için yapıyoruz. Bu bir miras ve herkesin bu konuda sessiz kalmaya çalışması çok utanç verici çünkü bu çok, çok, çok feci bir olay. Ve bence tüm ülkelerin, tüm dünyanın, dinleyen tüm insanların daha fazla küresel ilgi göstermesi gerekiyor. Filistin'in yanında durmalıyız çünkü Filistin'in yanında durduğunuzda, sadece bir ülkenin yanında durmuyorsunuz, kardeşlerinizin, insanlık kardeşlerinizin yanında duruyorsunuz. Bu yüzden bence şu anda aldığı ilgiden daha fazla küresel ilgiye ihtiyacı var. Ve bu gerçekten çok üzücü çünkü yapmamız gerekeni yapmıyoruz." ifadelerine yer verdi.

"İslam'ın temel unsurlarından biri kardeşliktir ve kardeşlerimizin koruyucusu olmalıyız"

İslam liderlerine seslenen Bayero "Evet, elbette tüm İslam toplumuna, tüm İslam liderlerine çağrıda bulunmalıyız. Çünkü İslam'ın temel unsurlarından biri kardeşliktir. Kardeşlerimizin koruyucusu olmalıyız. Dışarı çıkmalıyız, ekonomi ya da başka bir şeyin hiçbir önemi yok, bunu yapmak zorundayız. Liderlere ihtiyacımız var çünkü halkı dinletebilecek tek kişiler onlar. Küresel bir ilgiye ihtiyacımız var. İnsanların Filistin meselesini gündemde tutmaya devam etmeleri gerekiyor. Küresel, özellikle İslam dünyasının bu konuya dikkatini vermesi gerekiyor çünkü bu Filistin değilse, sıradaki sen olabilirsin. Artık mesele Filistin değil. Filistin'den sonra sıra Orta Doğu'ya gelecek. Bu yüzden tüm Filistinliler için ayağa kalkmalıyız." şeklinde belirtti. (İLKHA)

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı