Tarih: 03.10.2024 08:04

Siyonist işgal rejiminden eş zamanlı katliam

Facebook Twitter Linked-in

Siyonist işgal rejimi ordusu, Gazze'deki saldırılarının ardından Lübnan'ı hedef alarak 18 yıl aradan sonra karadan işgale girişti. Hizbullah lideri Nasrallah'ın ölümü sonrası, İran da siyonist işgal rejimine füze saldırısı düzenledi. Bu olayların ardından Siyonist işgal rejimi savaş uçakları, Beyrut ve Suriye'nin kıyı şehirlerine hava saldırıları gerçekleştirdi.

7 Ekim'den bu yana Gazze'de binlerce sivilin hayatını kaybetmesine neden olan Siyonist işgal rejimi, şimdi de Lübnan'ın güneyine kara harekâtı başlatarak çatışmaları bölge geneline yayma peşinde. İran, 1 Ekim'de gerçekleştirdiği füzeli saldırılarla siyonist işgal rejimine yanıt verdi.

Siyonist işgal rejimi, Beyrut'taki hedeflerini yoğun bombardımanlarla vurdu. Suriye'nin batısındaki Lazkiye ve Tarsus'a düzenlenen hava saldırılarında ise Rus mühimmat depolarının hedef alındığı öne sürüldü. Saldırılar sonucunda büyük patlamalar meydana geldiği ve Suriye rejiminin hava savunma sistemlerinin karşılık vermeye çalıştığı bildirildi. Ancak, bu saldırılara ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Siyonist işgal rejimi, son 24 saatte Lübnan'da 46 kişinin şehit olmasına ve 85 kişinin yaralanmasına yol açan saldırılar düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu olayların ardından can kayıplarını bildirdi. 8 Ekim'den bu yana siyonist işgal rejiminin Lübnan'a düzenlediği saldırılarda bin 928 kişinin şehit olduğunu, 9 bin 290 kişinin yaralandığı ve 1,2 milyon insanın yerinden edildiği aktarıldı.

Aynı zamanda, Gazze Şeridi'nde de son saldırılarda 80 Filistinli şehit oldu. Filistin Sivil Savunma Müdürlüğü, bu saldırılara dair açıklamalarda bulundu. Kuzey Gazze'deki hava saldırılarında 32, Han Yunus'ta 30 ve Orta ilde 17 kişi katledildi. (İLKHA) 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —