EĞİTİM 9.04.2025 22:40:04 0

TÜBİTAK 2209-A Programı kapsamında AİÇÜ'nün 48 projesi kabul edildi

TÜBİTAK 2209-A Programı kapsamında AİÇÜ
Haberi Sesli Oku

TÜBİTAK 2209-A programı kapsamında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencileri, başvurdukları projelerden yüzde 54’lük kabul oranıyla dikkat çekti.

Üniversite genelinde öğrenciler tarafından sunulan projelerin yüzde 54'ü kabul edilirken, bu oran başarı grafiğinde önemli bir yükselişe işaret etti. Öğrenciler, danışman akademisyenlerinin rehberliğinde çeşitli alanlarda özgün çalışmalar gerçekleştirerek bilim ve teknolojiye katkı sundu.

TÜBİTAK tarafından desteklenen projeler fakülte ve yüksekokullara şu şekilde dağıldı: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 8, Fen Edebiyat Fakültesi 7, Sağlık Bilimleri Fakültesi 7, Tıp Fakültesi 6, Eğitim Fakültesi 5, Eczacılık Fakültesi 5, Yabancı Diller Yüksekokulu 3, Sağlık Hizmetleri MYO 2, İslami İlimler Fakültesi 1, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 1, Patnos Sosyal Hizmetler Yüksekokulu 1, Patnos MYO 1, Doğubayazıt Ahmed-i Hani MYO 1 proje.

Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen program kapsamında kabul edilen 48 projenin büyük bir başarı olduğunu belirterek, projelerde emeği geçen akademik danışmanları ve öğrencileri tebrik etti.

Rektör Karabulut, "Üniversitemizde akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz, TÜBİTAK başta olmak üzere birçok kuruma proje hazırlayarak bilimsel üretkenliğimizi artırmaktadır. Bu başarı bizi daha da motive ediyor." ifadelerini kullandı.

2209-A programına başvuru yapıp projesi kabul edilmeyen öğrencilere de destek vermeye devam edeceklerini kaydeden Karabulut, "Gelecek dönem kabul edilen proje sayısını daha da artırmak için gerekli tüm rehberlik ve katkıyı sunacağız." dedi. (İLKHA)

Kasten öldürme suçundan aranan 5 şüpheli yakalandı

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda Taksim ve Şişhane istasyonları kapatıldı

Ankara’da kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve doluya dikkat

Kongo Nehri’nde yanan teknede 148 kişi öldü

Narkokapan-Ankara Operasyonu: 138 şüpheli daha cezaevinde

Molla Beşir Şimşek'ten televizyon yayınlarına tepki: Toplum kültürel işgale uğruyor

Batman'daki yönetici atamalarına yargı engeli

TESK’ten çağrı: Kira stopajı kaldırılsın

İşgalci platformlardan yapay zekâlı küstah "Kudüs" paylaşımı

Tulkerem’de evler zorla boşaltılıyor, askeri üsse dönüştürülüyor

Tarsuslu miniklerden Gazze'ye yürek ısıtan destek

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus’u vurdu: Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda şehit ve yaralı var

HSK'dan yargı haritasında değişiklik

Rekabet Kurulu'ndan Tofaş-Stellantis anlaşmasına onay

2025-DGUY bugün yapılıyor

Uluslararası seviyede aranan 3 kişi Türkiye'ye getirildi

Bitlis merkezli dev operasyonda 301 şüpheli gözaltına alındı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile Mahmud Abbas Şam'da görüştü

Çanakkale Boğazı'nda yoğun sis: Gemi geçişleri ve feribot seferleri geçici olarak durduruldu

İşgalci ABD: Suriye'de asker sayımızı gelecek aylarda 1000'in altına düşüreceğiz

Siyonist rejim Gazze’de bir evi vurdu: 5'i aynı aileden 7 şehit

Ağvarlar’da varlık mücadelesi: Siyonist rejimin sistematik saldırılarıyla zorunlu göç derinleşiyor

Kudüs Vakfı: Mescid-i Aksâ 1967'den bu yana en büyük baskına uğradı

Baraka’da çıkan yangın kontrol altına alındı

Yemen, Amerikan MQ-9 SİHA’sını vurdu

Orban: Batı, Ukrayna'daki vekalet mücadelesini kaybetti

ABD'nin Şam Büyükelçiliğinden Suriye'ye ilişkin seyahat uyarısı

Sivas’ta trafik kazası: 4 yaralı

Meteorolojiden ülke genelinde gök gürültülü sağanak uyarısı

Yükleniyor