GÜNDEM 13.12.2024 18:25:08 0

Tüketici Birliği'nden rötarlı uçuşlarda tazminat hakkı açıklaması

Tüketici Birliği
Haberi Sesli Oku

Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi Ömer Keser, yapılan yeni düzenleme ile uçuşlarda 3 saat ve üzeri gecikmelerde yolculara ödenilmesi gereken tazminat hakkında açıklamada bulundu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) yaptığı yeni düzenlemeye göre, rötar nedeniyle planlanan varış noktasına 3 saatten fazla gecikmeyle ulaşan yolculara tazminat ödenecek.

10 Aralık'ta hayata geçirilen düzenlemeye göre yolculara iç hat uçuşları için 100 euro, dış hat uçuşlarında bin 500 kilometreye kadar olan uçuşlarda 250 euro, bin 500-3.500 kilometre arası uçuşlarda 400 euro, 3 bin 500 kilometreden uzun uçuşlarda 600 euro tazminat hakkı tanınacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi Ömer Keser, "Havayolu şirketleri, uçuşlarda 3 saatten fazla gecikme olması halinde yolcularına tazminat ödeyecek. Son günlerde yaşanan gecikmeler tüketicileri canından bezdirdi. Havalimanında saatlerce bekleyen, bir açıklama için muhatap bulamayan tüketici manzaraları çoğalmıştı. Yapılan düzenlemeye göre havayolu şirketleri iç hatlar için 100 euro, dış hatlar için mesafeye göre 250 ila 600 euro tazminat ödemek zorunda. Hem de ödeme tarihindeki kur üzerinden. Tüketiciler, olumsuz hava koşulları hariç uçuşların teknik ve operasyonel nedenlerle 3 saat ve üzeri gecikmesi halinde tazminat talep edebilecek. Aslında bu yönetmelik 2011'den beri uygulanmakta ama havayolu şirketleri uçuş iptali olduğunda bunu ödüyordu. Yönetmelikte yapılan değişiklik ile artık gecikme olduğunda da tüketicilerin tazminat hakkı doğuyor. Peki tüketiciler böyle bir durumla karşı karşıya kaldığında ne yapmalı? Tazminat talebinizi öncelikle bileti satın aldığınız havayolu şirketine ileteceksiniz. Eğer onlardan olumlu bir dönüş olmazsa yapacağınız şey Kaymakamlık Tüketici Hakem Heyeti'ne yazılı başvuru yapmanızdır. Unutmayın ki Kaymakamlık Tüketici Hakem Heyeti'ne e devlet üzerinden de başvurabilirsiniz." dedi. (İLKHA)

Myanmar depreminde ölenlerin sayısı 3 bin 500'ü aştı

Çanakkale'de şap karantinası

Vali Usta: Başıboş hayvanlara yönelik çalışmalarımız hız kazandı

Bingöl’de zincirleme kaza

BM: Gazze'de yaklaşık 400 bin kişi yerinden edildi

Nijerya'da menenjit salgını hızla yayılıyor

Japonya'da orman yangını

Tarım işçilerine otomobil çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Kongo'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 33 ölü

Gazze'de katledilen gazeteciler için TV kanallarından ortak tepki

Güney Kore'de orman yangınları kontrol altına alınamıyor

Otomobil, şarampole uçtu: 3 yaralı

ABD'de kızamık salgınında ölü sayısı artıyor

İran'ın nükleer programı Rusya'da ele alınacak

Mısır'ı ziyaret eden Macron, Filistinlilerin yerinden edilmesine karşı çıktı

Malatya'da trafik kazası: 2 yaralı

Güney Kore'de devlet başkanlığı seçim tarihi belli oldu

Nijerya’da silahlı saldırı: 52 ölü

Meteorolojiden soğuk hava ve zirai don uyarısı

Batman'da sahipsiz hayvanlar, hayvan barınağında güvende

Mart ayı asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediyesinden gençlik merkezi ve spor sahaları

Battalgazi'de bayram tatili hizmetle geçti

Japonya’da ambulans helikopter düştü: 3 ölü

Yeşilyurt Kent Konseyi'nden annelere özel atölye

Lübnan Cumhurbaşkanı, Hizbullah'ın diyalog yoluyla silahsızlandırılması gerektiğini savundu

Meteorolojiden Doğu Karadeniz için fırtına uyarısı

KKTC'de başörtülü öğrenciye engel

Batman Valisi Canalp asayiş faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu

Fizyoterapist Bilben: Yapay zekâdan tedavi için medet umanlar kötü sonuçlarla karşılaşabiliyor

Yükleniyor