Tarih: 06.10.2024 13:50

Umut Kervanı’ndan Van’da ihtiyaç sahiplerine giyim yardımı

Facebook Twitter Linked-in

Yaptığı yardım organizasyonlarıyla takdir toplayan Umut Kervanı Van Derneği, hayırseverlerin bağışladığı kıyafetleri kentteki yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı.

Yurt içi ve yurt dışında yardım faaliyetlerini sürdüren Umut Kervanı, Van’daki yardım faaliyetlerine devam ediyor.

Yıl içerisinde düzenli olarak gıda, nakit, kırmızı et, ev malzemesi ve kışlık giyim yardımında bulunan Umut Kervanı Van Derneği, hayırseverlerin bağışladığı kıyafetleri yetim ve muhtaçlara dağıttı.

Yardım kampanyalarına ilişkin bilgi veren Umut Kervanı Van Derneği Başkanı Sedat Vatan, “Bizler vakıf olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında belli başlı yardım faaliyetleri yürütüyoruz. Yakın bir zamanda Afrika ziyaretimiz oldu. Oradaki ailelere de elimizden geldiği kadar yardımlar götürdük. Şu anda Van’da yardım faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Giyim kampanyası gerçekleştiriyoruz. Derneğimize kayıtlı olan ailelerimize giyim salonunda ihtiyaçlarına göre giyim malzemeleri dağıtıyoruz. Bizler sadece giyim yardımları ile sınırlı değiliz. Yıl içerisinde belli periyotlarda yapmış olduğumuz gıda yardımlarımız var. Okul dönemlerinde kırtasiye yardımlarımız var. Bayramlarda kurban eti bayram dışında da adak, akika ve şükür kurbanları keserek onların evlerine bir nebze de olsun bir lokma et götürmeye gayret gösteriyoruz.” dedi.

Kışa yönelik yapılacak yardım faaliyetlerine de değinen Vatan, “Van’ın kış mevsimleri biraz sert geçtiği için kış aylarına yönelik odun, kömür gibi yardımlarımız ve giyim yardımlarımız oluyor. Bu kampanyalara başlamadan önce Van’da bize gönüllü olan hayırseverlerimize gidip yapacağımız faaliyetler hakkında kendilerini bilgilendiriyoruz. Allah razı olsun onlar da bu bilgilendirme sonucunda kendi imkanlarınca bize belli başlı yardımlarda bulunuyorlar Bizde bu yardımları derneğimize kayıtlı olan ailelerimize yıl içerisinde düzenli bir şekilde dağıtıyoruz. Bu minvalde bize desteklerini esirgemeyen tüm Van halkına özellikle de esnaf kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —