GÜNDEM 21.02.2023 15:45:45 0

Van’daki obezite merkezi 3 ton kilo verdirdi

Van’daki obezite merkezi 3 ton kilo verdirdi
Haberi Sesli Oku

Van’daki obezite merkezi 3 ton kilo verdirdi

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren ve son 3 yılda 420 kişinin başvurduğu obezite merkezi, toplam 3 ton kilo verdirmeyi başardı.
Çevre şehirlerle birlikte yaklaşık 3 milyon kişiye sağlık hizmeti veren Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, obeziteyle mücadele çerçevesinde üç yıl önce obezite merkezi kurulmuştu. Kurulduğu günden bu yanan 420 kişinin başvurduğu merkez, 3 ton kilo verdirerek büyük bir başarı sağladı. Konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mahir Coşkun, merkeze gelen hastalara ilk etapta diyet tedavisine başladıklarını belirtti. Dr. Coşkun, “Son 3 yılda obezite merkezimize 420 hasta başvurdu. Bu hastalarımıza toplamda 3 ton kilo verdirdik. Ortalama hasta başına 7,5 kilo verdirme başarısına sahibiz. Bölge için merkezimiz aktif bir şekilde çalışmaktadır. Gelen hastalarımızda öncelikle diyet tedavisine başlıyoruz. Daha sonrasında diyet tedavisine 4 ay içinde yanıt vermeyen hastalarımıza Sağlık Bakanlığımızın uygun gördüğü şekilde ilaç tedavisi, cerrahi tedavi veya mide balonu ve mide botoksu gibi tedaviler öneriyoruz. Bunların hepsi hastanemizde ücretsiz bir şekilde karşılanmaktadır. Gelmek isteyen hastalarımızı obezite merkezimize davet ediyoruz” dedi.
Hastane Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Cezmi Meral ise Sağlık Bakanlığının obeziteyle mücadeleye önem verdiğini belirterek, “Toplumda obezite çok önemli bir sorundur. Birçok hastalığın temelinde obezite yatmaktadır. Merkezimizde uzman hekim, diyetisyen, psikolog, fizyoterapist ve diğer hemşire personellerimiz görev yapmaktadır” diye konuştu.
Merkeze gelerek tedavi olan hastalar da, son bir yıl içerisinde büyük bir düzeyde kilo verdiklerini belirterek, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya ve merkez personeline teşekkür etti.
Ayrıca merkezde düzenlenen bir törenle, bir yıl içerisinde yaklaşık 30 kilo veren hastaya teşekkür belgesi verildi.

Rusya'dan Almanya'ya Taurus seyir füzeleri uyarısı 

BM'den işgal rejiminin Gazze saldırılarına sert tepki

Arazöz ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

UNRWA: Gazze'deki halk açlığa maruz bırakılıyor

Van'da feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Prematüre doğan bebek ambulans helikopterle Van’a sevk edildi

Ağrı'da yüzlerce çiftçiye tohum desteği

Dışişleri Bakanı Fidan, HAMAS heyeti ile görüştü

Rusya Donetsk’ta ilerliyor

Hindistan'da 4 katlı bina çöktü: 4 ölü

Avrupa'da şap hastalığı alarmı

Erkenek Tüneli'nde kömür yüklü tır'da yangın: 1 kişi hastaneye kaldırıldı

Horoz dövüşü alanına silahlı saldırı: 12 ölü

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası

Yeni Yüzyıl Partisi Hızla Yükseliyor: İl Başkanları Toplantısında Birlik Mesajı

Filipinler’de 5,9 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler yine sivillere saldırdı: 7 şehit, çok sayıda yaralı

Çığ altında kalan 1 kişi öldü

Midibüs ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Rusya tüm askeri operasyonları durdurdu

Avustralya kıyılarını dev dalgalar vurdu: 5 ölü, 2 kayıp

Gazze'deki soykırım Malatya'da protesto edildi

Çin uzaya 6 uydu gönderdi

Boykotlu işletme önünde Gazze protestosu: "Yemezsen ölmezsin, yersen ölürler"

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Batman'dan direniş çağrısı: Gazze için ayağa kalk!

İngiltere'de uzun süreli yağış uyarısı

Çorlu'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Kolombiya’da sarıhumma nedeniyle acil sağlık durumu ilan edildi

Yükleniyor