Tarih: 25.10.2024 14:58

Yaşar Kemal Kent Ormanı ve DSİ yürüyüş yolu’nda sona doğru

Facebook Twitter Linked-in

Batman Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, Yaşar Kemal Kent Ormanı projesini ve DSİ yürüyüş yolu çalışmalarını yerinde takip ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Batman’ın en geniş yeşil alanlarından biri olan Yaşar Kemal Kent Ormanı'nda sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, Kent Ormanı’nda yapıl çalışmaları devam eden sosyal donatı ve dinlenme alanlarını denetledi. Proje kapsamında ormana kazandırılmakta olan kafeterya, kamelya, yürüyüş yolları, spor alanları, dinlenme mekânları ve süs havuzları gibi düzenlemeleri yerinde gören Eşbaşkanlar, teknik ekipten çalışmaların güncel durumu hakkında bilgi aldı. Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, Yaşar Kemal Kent Ormanı'nın tamamlanmasıyla birlikte Batman halkının nefes alabileceği, keyifli vakit geçirebileceği ve sosyal aktivitelerde bulunabileceği bir alan kazandıracaklarını belirterek, bu alanın kentin yaşam kalitesini yükselteceğini ifade etti.

DSİ yürüyüş yolu tamamlanma aşamasında

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından DSİ kanal boyunda yer alan yürüyüş yolu çalışmalarını da inceleyen Belediye Eşbaşkanları, Batman halkının spor ve yürüyüş aktiviteleri için yeni bir alan sunacak olan bin 600 metre uzunluğundaki yürüyüş yolu projesinin detayları hakkında bilgi aldı. Toplam 15 bin metrekarelik bir alanı kapsayan proje çerçevesinde toprak dolgu ve tasfiye işlemleri tamamlanırken, şev taşı döşeme, aydınlatma direklerinin montajı, sulama sistemleri, asfalt yol yapımı, kamelya kurulumu ve ağaç dikimi gibi çalışmaların da bitme aşamasında olduğu aktarıldı.

Eşbaşkanlar, iki projenin de kısa süre içinde tamamlanarak yurttaşların hizmetine sunulacağını duyurarak, Batman’da halkın yaşam kalitesini arttıracak projelere öncelik verdiklerini ifade etti. Eşbaşkanlar, bu yeşil alan projelerinin kentin sosyal ihtiyaçlarına ve çevresel sağlığına önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —