• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74
Yazar, âlim ve STK temsilcileri: Bu etkinliklerin manevi yönü çok büyüktür
GÜNDEM
Tarih: 28.04.2025 15:48
Güncelleme: 28.04.2025 15:48
Kaynak: ILKHA
Yazar, âlim ve STK temsilcileri: Bu etkinliklerin manevi yönü çok büyüktür
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Adana'da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği, vatandaşların yoğun katılımı ve pek çok STK temsilcisi, yazar, kanaat önderi ve âlimin bir araya gelmesiyle gerçekleşti. Etkinlikte protokol heyetinde bulunan katılımcılar, bu tür programların manevi yönüne di

"Direniş Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan yazar, âlim ve STK temsilcileri, programın önemine dikkat çekerek İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Molla Ekrem Derdiyok, Peygamber Efendimizin ahlakını ve İslam toplumuna kattığı derin manevi değerleri anlatarak, "Peygamberimizin ahlakıyla insanlar ahlaklandığı zaman yeryüzünde zulüm sona erecektir" dedi.

Ardından, Sosyolog-Yazar Adnan Kalkan, programın önemli bir fırsat sunduğunu belirterek bu tür etkinliklerin, gençlerin bilinçli bir şekilde yetişmesine katkı sağladığını söyledi. Kalkan, "Peygamberimizi anlamak ve tanımak, gençlerimiz için büyük bir adım olacaktır" şeklinde konuştu.

TÜGVA Adana İl Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ise yaptığı değerlendirmede, Adana'nın bu tür organizasyonlara çok ihtiyaç duyduğunu vurguladı ve "İnsanlık vicdanının sesi olarak burada toplandık, Filistin halkının yanındayız" dedi.

Etkinliğe katılan protokol üyeleri, Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkürlerini ileterek, gelecekte benzer etkinliklerin devam etmesi gerektiğini dile getirdiler.

"Bu etkinliklerin manevi yönü çok büyüktür"

Etkinliğe dair değerlendirmelerde bulunan Molla Ekrem Derdiyok, Mevlid-i Nebi programlarının manevi açıdan büyük bir önem taşıdığını belirterek, "Bu etkinliklerin manevi yönü çok büyüktür. Malumunuz Allah-u Teala, 124 bin peygamberi insanların kurtuluşu ve mutluluğu için göndermiştir. Peygamberlerin Allah'tan getirmiş olduğu hüküm ve ahkâmları insanların hayatından çıkardığınız zaman insan vahşileşir. Tıpkı bugün yeryüzünde kimi insanların ve bazı devletlerin vahşileştiği gibi. İnsanlık Peygamberlerimizin ve son Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Allah'tan getirdiği Kur'an ve sünnet hükümlerine muhtaçtır" dedi.

"Muhammedî ve Kur'anî ahlak, olmazsa olmazlarımızdır"

Derdiyok, insanlığın kurtuluşunun Peygamberimizin ahlakıyla ahlaklanmaktan geçtiğini vurgulayarak, "Peygamberimizin ahlakıyla insanlar ahlaklandığı zaman, yeryüzünde yaşanan zulüm ve zalimlik sona erecektir. Eğer insanlık hem dünyada hem de ahirette mutlu olmak, maneviyatsızlığın sona ermesini ve insanların birbirini sevecek şekilde bir araya gelmesini istiyorsa Peygamberimizin muhabbetini ve Allah’tan getirdiği hüküm ve ahkâmları hayatın merkezine almalıdır. Bunun için diyoruz ki 'Muhammedî ahlak ve Kur'anî ahlak olmazsa olmazlarımızdır" şeklinde konuştu.

"Peygambersiz bir hayat düşünülemez"

İnsanlığın Peygamberi tanıması ve hayatına taşıması gerektiğini ifade eden Derdiyok, "Muhammedî ahlak imanî bir meseledir. Her insan mutlaka Peygamberimizi bilmeli, anlamalı, tanımalı ve O'nu hayatının merkezine almalıdır. Ancak bu şekilde yeryüzündeki zulüm sona erer ve insanlık yaratılış amacı olan Allah'a ibadeti en mükemmel şekilde yerine getirebilir. Peygambersiz bir hayat düşünülemez. Gerçek mutluluk, Peygamberimizin sünnetine ittiba etmekten geçiyor. Rabbim, Peygamberimizi anlayan, tanıyan, O'na ittiba eden ve muhabbetini kazananlardan eylesin" ifadelerini kullandı.

"Peygamber Efendimizi sadece anmakla kalmayıp, O'nu anlamak için de çaba sarf edilmelidir"

Sosyolog-Yazar Adnan Kalkan da programın önemine değinerek, "Öncelikle böyle bir programı düzenledikleri için Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür ediyoruz. Peygamber Aleyhisselam'ın belki de en fazla anlaşılması gereken bir zamanda böyle bir etkinlik düzenlemeleri ümmet adına gerçekten çok kıymetlidir. Bundan sonraki süreçte de inşallah bu tür programların devamı sağlanır ve Peygamber Efendimizi sadece anmakla kalmayıp anlamak için de çaba sarf edilir" dedi.

"Çocuklarımızı ve gençlerimizi böyle programlara katmak, imanlarının diri kalmasına vesile olur"

Bu tür etkinliklerin gençlerin yetişmesi açısından da büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Kalkan, "Çocuklarımızı ve gençlerimizi alıp böyle bir programa katılmak, onların imanlarının diri kalmasına vesile olacaktır. Bu programın ayrıca çok güzel bir yönü daha var; bir tarafta Peygamber Aleyhisselam’ın cihad ruhunu anlamaya ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde, Filistin’de yaşanan cihadla bu programı birleştirmek son derece anlamlı oldu. Şu anda ümmet coğrafyası cihad ruhuna hasret kalmış durumda. Rabbim, gençlerimiz arasında cihad şuurunu yeniden ihya etmeyi ve Anadolu savunmasının ön safında Filistin’i savunma bilincini gençlerimize aşılamayı nasip etsin" diye konuştu.

"İnsanlık vicdanının sesi olarak burada toplandık"

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adana İl Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ise yaptığı değerlendirmede, "Öncelikle bu etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı’na teşekkür ederiz. Bu tür etkinlikleri Adana olarak çok özlemiştik. İnsanlık vicdanının sesi olarak burada toplandık. Yıllardır işgalci rejimin bombaları altında soykırıma uğrayan Filistin halkının yanındayız. İşgalci israilin, uluslararası hukuku hiçe sayarak saldırılarını sürdürmesini şiddetle kınıyoruz. Filistin özgür olana dek meydanlarda olacağız" ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit

Ülkenin kuzey ve doğusunda yağış bekleniyor

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Kimse bizi nükleer enerji programından mahrum edemez

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Gram altında yeni rekor

18 İlde DAİŞ operasyonu: 39 şüpheli gözaltına alındı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 kilo skunk ele geçirildi

Siyonist Katz'tan Tahran halkına tehdit: Yakında bedel ödeyecekler

Uzman Psikologdan velilere uyarı: Tatilde kontrolsüz teknoloji kullanımı çocuklarda tehlike oluşturur

Afrika Birliği'nden Fildişi Sahili'ne seçim desteği

İran'da Mossad casusu asıldı

İran, siyonistlere ait gelişmiş bir insansız hava aracını düşürdü

İran'dan siyonist rejime yoğun füze saldırısı: 8 ölü, 287 yaralı

Gaziantepliler: Gazze için atılan her adım değerli, saflar netleşmeli

Siyonist rejimden Batı Şeria'da ev baskınları

İşgalciler, Gazze'de iletişim hizmetlerini yeniden kesti

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 658 bine yükseldi

Toplam ciro endeksi nisanda arttı

Ticaret ve perakende satış hacmi arttı

İran parlamentosu yeni maliye bakanını onayladı

Haziran ayı SED ödemeleri ailelerin hesaplarına yatırıldı

Prof. Dr. Akpolat: Sigara, göz sağlığını tehdit eden ciddi bir risk faktörüdür

İşgal rejiminin İran'a fırlattığı füzelerin imha edilmesi Ağrı'dan görüntülendi

Bingöl’de “MARCH TO GAZA” yürüyüşü

Umut Kervanı, Bingöl'de binlerce aileye kurbanlık ulaştırdı

İran Kara Kuvvetleri Komutanı: İşgal rejimine farklı tipte onlarca İHA fırlatıldı

Bingöl’de ormanlara girişler yasaklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit

Ülkenin kuzey ve doğusunda yağış bekleniyor

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Kimse bizi nükleer enerji programından mahrum edemez

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?