• BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    38,05% 0,37
  • EURO

    43,06% 1,20
  • GRAM ALTIN

    3947,38% 1,96
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67

Asrın felaketinde Kastamonulu kadınlar, polar mont dikimine başladı

GÜNDEM 10.02.2023 16:00:18 0
Asrın felaketinde Kastamonulu kadınlar, polar mont dikimine başladı

Asrın felaketinde Kastamonulu kadınlar, polar mont dikimine başladı

Yeşilay Kastamonu Şubesi ile Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi üyeleri, asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrasında bölgeye gönderilmek üzere polar mont dikimine başladı.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bir yandan da depremzedelere yardımlar sürüyor. Bu çerçevede Yeşilay Kastamonu Şubesi tarafından alınan kumaşlar, Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi üyeleri tarafından polar monta dönüştürülmeye başlandı. Yeşilay Kastamonu Şubesi’ndeki makinelerde hazırlanan polar montlar, daha sonra deprem bölgesine gönderilecek. Ayrıca Yeşilay Kastamonu Şubesi’nde kooperatif üyesi kadınlar tarafından hazırlanan çeşitli kuru pasta, kek gibi ürünlerde hazırlanarak deprem bölgesine gönderilecek.

'Ürettiğimiz polar montları deprem bölgesine göndereceğiz'
Depremde hayatlarını kaybedenlere başsağlığı dileyen Yeşilay Kastamonu Şube Başkanı İzzet Serhat Köylü, afet döneminde herkesin elinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştığına dikkati çekerek, 'Bünyemizde bulunan terzilik atölyesini değerlendirmek için kadın kooperatifi ile irtibata geçtik. Hemen polar mont üretimine başladık. Daha önce de gönüllülerimiz için ayırdığımız polar, yağmurluk ve fanila olarak kullanılabilecek tişörtlerimizi bölgeye gönderdik. Gastronomi atölyemiz de var. İnşallah ilerleyen günlerde kadın kooperatifimizle gıda üreterek deprem bölgesine göndereceğiz' diye konuştu.

'Gıda olarak da yaptığımız ürünleri deprem bölgesine göndereceğiz'
Kooperatif Başkanı Serpil Durgut ise, 'Kooperatifimiz olarak ülkece yaşadığımız bu zor günlerin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bir kadın kooperatifi olarak kendi çabalarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık, yardım topladık. Bu yardımları gerekli yerlere ilettik. Fakat Yeşilay’ın bizlere ulaşmasıyla ve kendi atölyelerinde bizlerle iş birliği yaparak polar dikerek deprem bölgesine gönderelim, en azından çalışanlarımızın hem de orada mağdur kardeşlerimizin kullanımlarını sağlamak açısından denilen bu güzel teklife kayıtsız kalamadık. Bizler de hemen bugün gelen malzemelerle birlikte Yeşilay’ın atölyesinde polar dikimine başladık. Bunu inşallah gıda olarak da devam ettireceğiz. Çok üzgünüz ama üzgün olarak da bu felakete hiçbir şekilde anlam verilemiyor, sözün bittiği yerdeyiz' şeklinde konuştu.

'Yeşilay’ın iş birliği teklifine kayıtsız kalamadık'
Felaketin üzüntüsünü içlerinde yaşadıklarını belirten Kooperatif Başkan Yardımcısı mine Telli, 'Kendi çabalarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık, yardım topladık ve gerekli yerlere ulaştırdık. Yeşilay’ın, ’İş birliği yaparak polar montlar dikelim, gönderelim’ şeklindeki teklifine kayıtsız kalamazdık. Mağdur kardeşlerimiz için bir araya geldik ve burada polar mont dikimine başladık' ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',101826,101827']

Siyonistler Şucaiye'ye saldırdı: 4 şehit, çok sayıda yaralı

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

Bakan Fidan: Filistinlileri ana vatanlarını terk etmeye zorlayan planları reddediyoruz

ÖSYM’den sınav mesaisi: Bu hafta sonu üç farklı sınav yapılacak

İlahiyatçı Özkan Yaman: Sünnet-i Seniyye'ye dönmeden aile krizleri çözülmez

Olumsuz hava koşulları nedeniyle BUDO'nun 8 seferi iptal edildi

Batı Karadeniz’e yeni uyarı: Kuvvetli yağış ve yoğun kar bekleniyor

Bingöl’den tekbir sesleri yükseldi

Denizli'de 3,9 büyüklüğünde deprem

Hatay "Tekbir Cuması" etkinliği için meydanlara indi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde ‘Tekbir Cuması’ yürüyüşü etkinliği düzenlendi

Çukurova Üniversitesi öğrencileri geceyi tekbirlerle aydınlattı

Van semaları tekbirlerle yankılandı

Bismil’de tekbirler ile Gazze protestosu

Diyarbakır’da düzenlenen Tekbir Cuma’sından kareler

Harran Üniversitesi'nden Gazze'ye tekbirli destek

Patnos halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Tekbirler Diyarbakır semalarında yankılandı

İzmir'den "Tekbir Cuması" çağrısına icabet

Malatya'da "Torbacı" operasyonu: 2 tutuklama

Denizli halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Malatya semaları tekbir sesleri ile inledi

Bitlis’in semaları Gazze için tekbirler sesleriyle inledi

Adana'dan Gazze'ye destek mesajı

Şanlıurfa'da tekbirler Gazze için getirildi

İstanbul'un dört bir yanı tekbir ve salavatlarla inledi

Ankara’da “Tekbir Cuması Yürüyüşleri” ile Filistin’e destek verildi

Siirt’te geceyi Gazze için tekbirler aydınlattı

Ağrılılar tarafından anlamlı yürüyüş düzenlendi

Mardin halkı Gazze için “Cuma tekbiri” etkinliğine icabet etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ