GÜNDEM 3.01.2025 17:08:54 0

Bingöl’de “Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi” etkinliği düzenlendi

Bingöl’de “Mekke
Haberi Sesli Oku

Solhan İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından, “Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" konulu konferans düzenlendi.

Solhan İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" adlı konferansa, Bingöl Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde Öğretim Görevlisi olan Doç. Dr. Ramazan Korkut konuşmacı olarak katıldı.

Solhan Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Çiftçi, kurum amirleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Program, okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı. Akabinde "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" ile ilgili sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Ramazan Korkut, "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi” adlı konferansı düzenledikleri için Solhan İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformuna teşekkür etti.

Korkut, konuşmasının devamında, "Mekke’nin fethi konusunu şöyle bir kısaca ele almak istiyorum. Hazreti Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem) ordusuyla Mekke'yi fethetmek üzere 4 Ocak'ta Medine'den çıktı. Ve 11 Ocak'ta Mekke'yi fethetti. 31 Aralık gecesi ise Mekke fethinin hazırlıklarının yapıldığı ve kararının alındığı çok önemli bir dönüm noktası olan bir gecedir. Ve aslında bana soracak olursanız Mekke'nin fethi 4 Ocak'ta başlamış değildir. Ve 11 Ocak'ta da tamamlanmış değildir. Mekke'nin fethi bir Ramazan ayında, Kadir gecesinde, Miladi 610 yılında, Hira mağarasında Hazreti Peygamber Efendimiz inzivada iken Cebrail Aleyhisselam'ın  “İkra’ Bismi Rabbikelleziy halak” ayetini nazil etmesiyle birlikte Mekke'nin fethine başlanmıştır. Ve biz Mekke'nin fethinin Hicret'ten 13 sene evvel yani 610 yılında Hira mağarasında Alak suresiyle nazil olan “Oku, seni yaradan Rabbinin adıyla oku” ayetleriyle başladığını biliyoruz. Fetih oradan itibaren başlamıştır. Fetih süreci yaklaşık 13 yıllık Mekke döneminden, 10 yıllık Medine döneminden geçerek olgunlaşmış ve tamamına ermiştir. 13 yıllık süreç içerisinde Hazreti Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem), tevhid, nübüvvet, imanın altı esası, ibadet ve adalet olmak üzere ve şirki terk etmek ve terk edip tüm topluma Allah'ın hükümlerine hâkim kılmak üzere büyük bir mücadele gerçekleştirmiştir” dedi.

Programda, öğrenciler tarafından şiir okundu, ilahiler seslendirildi.

Devamında Siyer-i Nebi sınavında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Son olarak Ulu Camii İmam Hatibi Mehmet Bingöl tarafından okunan dua ile program sona erdi. (İLKHA)

ABD ile Japonya F-35 anlaşmasını duyurdu

Kongo'da M çiçeği virüsü vaka sayısında artış

Karabük'te tarihi eser operasyonu

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından, ailenin korunmasına dair kanun teklifi için STK'lara ziyaret

Bakan Bayraktar: Suriye'ye günlük 6 milyon metreküp doğal gaz gönderilecek

Yeni Kaledonya’da yeni kriz!

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: Gazze için güçlü ve net bir duruş ortaya koymalıyız

BM: Gazze'de israil'in ablukası nedeniyle durum hızla kötüleşiyor

Zehirlenme şüphesiyle 126 kişi hastaneye başvurdu

Almanya iltica talebinde bulunanları geri çevirecek

Çıkan yangında bina sakinleri mahsur kaldı

Otomobil ile cip çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Vatikan'da yeni Papa ABD'li Robert Prevost oldu

Çin Denizi'nde tansiyon bir kez daha yükseldi

AB'den Ukrayna’ya 1 milyar avro kredi

ABD ile İngiltere arasında yeni bir gümrük anlaşması imzalandı

HÜDA PAR Van İl Başkanı Sayğın, Valilik projelerini değerlendirdi

İstanbul'da uyuşturucu operasyonu: 20 tutuklama

Türkiye ile Irak arasında 11 anlaşma imzalandı

Rusya Donetsk'te ilerleyişini sürdürüyor

Kassam, "Cehennem Kapıları" operasyonunda işgal askerlerini öldürüp yaraladı

Mali'de siyasi partilerin faaliyetleri askıya alındı

THY, Rusya'ya uçuşlarını yarın yeniden başlatıyor

Kamyonet aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı

Rusya ve Çin'den ortak bildiri

Dr. Mehmet Rakipoğlu: İşgal rejiminin tek hedefi soykırım yapmak ve Gazze’yi tamamen yıkmak

Hindistan'da trafik kazası: 6 ölü

Ukrayna Parlamentosu, ABD ile imzalanan ekonomik ortaklık anlaşmasını onayladı

Dışişleri Bakanı Fidan Moldova Dışişleri Bakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Evliliğin önündeki engellerin kaldırılması lazım

Yükleniyor