GÜNDEM 22.02.2024 16:00:07 0

Evlilik kredisine Adıyaman’da yoğun talep

Evlilik kredisine Adıyaman’da yoğun talep
Haberi Sesli Oku

Evlilik kredisine Adıyaman’da yoğun talep

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evlenecek gençlere yönelik faizsiz kredi desteğini açıklamasının ardından Adıyaman’da yoğun talep oluştu.
Düğün masraflarının artmasıyla beraber evlenecek gençlere destek olmak amacıyla düzenlenen çalışmalar sonucu Evlenecek Gençlere Destek Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli faizsiz 150 bin TL kredi desteği veriliyor.
İlk etapta depremden etkilenen 11 il için hayata geçirilen proje çerçevesinde 15 Şubat’ta başlayan Evlenecek Gençlere Destek Projesi Adıyaman’da yoğun talep gördü. Bir hafta önce başlayan başvurulara büyük ilgi gösteren Adıyamanlı yaklaşık 100 çift bulunuyor. Başvuru şartlarının kontrolünün sağlanmasından sonra herhangi bir olumsuzluk görülmeyen çiftler ödemelerini alabilecek.
Kısa sürede yoğun talep gören proje hakkında konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 14-28 Mayıs seçim döneminde taahhüt ettiği Aile ve Gençlik Fonu kapsamında artan düğün masraflarına yönelik gençlere destek olmak için hayata geçirilen Evlenecek Gençlere Destek Projesi 15 Şubat’ta başvuru almaya başladı. Bir haftalık başvuru sürecinde yaklaşık 100 genç çiftimiz başvurularını gerçekleştirdi. Bu sayının ilerleyen günlerde kat kat fazlası olacağı öngörülüyor. Gerekli şartları sağlayan çiftlerimiz için güzel bir destek projesi olduğunu söylemekten mutluluk duyarım. Evlenecek çiftlerimize şimdiden mutluluklar diliyorum” diye konuştu.
İlk etapta depremden etkilenen 11 il için hayata geçirilen projenin şartları ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, başvuru tarihi itibariyle 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak), depremden etkilenen 11 il dışında taşınmaz sahibi veya hissedarı olmamak, çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirlerin toplamı 2 asgari ücretten fazla olmayacak, resmi nikah tarihine ez 2 ay ve en fazla 6 ay kalmış olmalı, bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek olarak belirlenmişti. Gerekli şartları taşıyan çiftler, proje kapsamında faizsiz kredi desteği için başvurularını e-Devlet veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden yapabiliyor.
Başvuru yapan çift sayısının ilerleyen günlerde çok daha artacağı öngörülüyor.

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Yükleniyor