• BIST 100

    10737,21%-0,06
  • DOLAR

    40,67% 0,08
  • EURO

    46,45% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4308,19% 0,21
  • Ç. ALTIN

    6915,25% -0,19

Lider eşlerine korona mektubu: El ele verirsek bu krizi atlatırız

17 Haziran 2020, Çarşamba 09:29
17 Haziran 2020, Çarşamba 09:29
Lider eşlerine korona mektubu: El ele verirsek bu krizi atlatırız
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Lider eşlerine korona mektubu: El ele verirsek bu krizi atlatırız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, dünya liderlerinin eşlerine Kovid-19 mektubu göndererek, yeni bir başlangıca davet etti.

Emine Erdoğan, mektubunda, “Lider eşleri olarak sizleri, Kovid-19 ile gelen farkındalığın kalıcı olması adına doğal tarım uygulamalarının yaygınlaştırıldığı, tabii kaynakların adaletli kullanımının sağlandığı, insan sağlığına bütüncül yaklaşıldığı yeni bir başlangıç için birlikte yapabileceklerimizi düşünmeye davet ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kovid-19 ile mücadele ve dayanışma için dünya liderlerinin eşlerine mektup gönderdi.

Kovid-19 bize bir kez daha göstermiştir ki felaketler karşısında din, dil, ırk ve cinsiyet ayırt etmeksizin, tüm insanlık olarak eşit ve birbirine muhtaç durumdayız. O yüzden de ortak sorumluluk almak zorundayız. İnanıyorum ki el ele verirsek bu krizi bir öze dönüş yolculuğu olarak tamamlayabilir ve sürdürülebilir bir geleceğe adım atabiliriz” ifadelerini kullandı.

DAYANIŞMA VE GÜVEN

Emine Erdoğan, birçok ülkenin, bu süreçte daha içe kapalı politikalara başvurmalarının “üzücü” olduğunu belirterek “Umuyorum ki birbirimize her zaman olduğundan daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu zorlu günler, bizlere insan-sonrası dönem teorilerinin vadettiğinin aksine, hayatta kalabilmemizin en temel dayanağının, insani değerlerimiz olduğunu hatırlatır. İnanç, fedakarlık, vefa, dostluk, dayanışma ve güven gibi” değerlendirmesini yaptı.

MEVLANA İLE SESLENDİ

Zorunlu karantina sürecinin doğadaki etkilerine dikkati çeken ve Mevlana’nın “Ümitsizliğin ardından nice ümitler vardır. Karanlığın ardından nice güneşler vardır” sözlerine de mektubunda yer veren Emine Erdoğan, şunları yazdı: “Bu karanlık günlerin sonunda, güneşin yeniden doğacağına olan inancım ve umudum tamdır. İnanıyorum ki el ele verirsek bu krizi bir öze dönüş yolculuğu olarak tamamlayabilir ve sürdürülebilir bir geleceğe adım atabiliriz.”

LİDER EŞLERİNDEN YANIT GELDİ

Emine Erdoğan’ın çağrısına lider eşleri kayıtsız kalmadı. Aralarında Belçika ve Norveç kraliçelerinin de bulunduğu birçok lider eşinden mektuba yanıt geldi. Özbekistan ve Singapur liderlerinin eşleri, Türkiye’nin yaptığı yardımlar için teşekkür etti. Singapur Başbakanı’nın eşi Ho Ching mektubunda, “Bize dünyayı koruma ve doğa ile birlikte yaşama sorumluluğumuzu hatırlatmakta haklısınız” ifadelerine yer verdi. Ho Ching, “Zamanlıca verdiğiniz destekler ve cömert yardımlarınız Singapur’da uzunca bir süre hatırlanacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Malatya'da traktör devrildi: 1ölü

Rusya'dan "THY bagajı" açıklaması

Ambulans içinde doğum yapan kadın ve bebeğinin durumu iyi

Kanserle mücadele eden 4 çocuk babası Nas yardım bekliyor

Elazığ'da maden ocağında göçük: 1 işçi hâlâ enkaz altında

Batman Valisi Canalp: Uyuşturucuyla mücadele sadece devletin değil, hepimizin görevidir

Sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yapan şahıslara operasyon: 5 tutuklama

Şanlıurfa’da seyir halindeyken alev alan tır kullanılamaz hale geldi

Tekirdağ'da orman yangını

2025 YKS tercih süreci başladı

Kanada'da küçük bir uçak düştü

İşgal rejimi Gazze'de yenidoğan günlük bebekleri şehid ediyor

Diyarbakırlılar ulaşım hizmetlerinden şikayetçi: Klimalar çalışmıyor toplu taşıma yetersiz

Gazze'ye havadan "yardımla" göz boyama!

HAMAS: Witkoff’un Gazze ziyareti bir propaganda gösterisidir 

Ankara ve Konya için sağanak uyarısı

Bursa'da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

El Salvador'da Devlet Başkanı süresiz aday olabilecek

AYM, 573 binden fazla bireysel başvuruyu sonuçlandırdı

YKS tercihlerinde nelere dikkat edilmeli? Nasıl bir yol izlenmeli?

Giresun’da araç yamaçtan yuvarlandı: 5 Yaralı

HÜDA PAR Kayseri’de aile paneli düzenleyecek

PDR Uzmanı Özçelik: Üniversiteye gidecek öğrenciler ilk olarak maneviyattan ayrılmamalı

Bakan Yumaklı: 8,5 milyon doz şap aşısı sahaya gönderildi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: Meclis'te birçok sorunu gündeme taşıdık, taşımaya devam ediyoruz

Bingöl'de tır kazası: 3 kişi yaralandı

Vali Yavuz: Biz bugünün değil, yarının Malatya'sını inşa ediyoruz

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonları: 163 tutuklama

İran'dan ABD ve bazı batılı ülkelerin suçlamalarına sert yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Meloni ve Dibeybe ile görüşecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da traktör devrildi: 1ölü

Rusya'dan "THY bagajı" açıklaması

Ambulans içinde doğum yapan kadın ve bebeğinin durumu iyi

Kanserle mücadele eden 4 çocuk babası Nas yardım bekliyor

Elazığ'da maden ocağında göçük: 1 işçi hâlâ enkaz altında

Batman Valisi Canalp: Uyuşturucuyla mücadele sadece devletin değil, hepimizin görevidir

Sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yapan şahıslara operasyon: 5 tutuklama

YAZARLAR