GÜNDEM 15.02.2023 22:45:40 0

Polonyalı arama-kurtarma ekibi Varşova’da resmi törenle karşılandı

Polonyalı arama-kurtarma ekibi Varşova’da resmi törenle karşılandı
Haberi Sesli Oku

Polonyalı arama-kurtarma ekibi Varşova’da resmi törenle karşılandı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Türkiye’ye giden Polonya itfaiyesinin özel ekibi HUSAR, çalışmalarını tamamlamasının ardından döndüğü ülkelerinde resmi törenle karşılandı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye’ye yardım için gelen Polonya itfaiyesinin özel ekibi HUSAR, ülkesine döndü. Başkent Varşova’daki askeri havaalanına yerel saatle 16.15’te iniş yapan ekip resmi törenle karşılandı. Törenin ardından Türkiye’nin Varşova Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, Polonyalı yetkililerden bilgi aldı. Polonya İtfaiyesi Başkomutanı Andrzej Bartkowiak da Türkiye’deki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öncelikle kendilerine karşılamaya gelen başta Büyükelçi Fırat olmak üzere herkese teşekkür eden Bartkowiak, 'Doğrusu, çok şaşkınız. Hayatımızda ilk defa bu kadar büyük bir ilgiyle karşılaştığımızı söylemeliyim. Bizler yardım etmek için oradaydık, 12 can kurtardık. Bizim için bir can kurtaran, tüm dünyayı kurtarmış gibidir. Biz işimizi yaptık. Sizlerin huzurunda büyükelçi ve tüm herkese tekrar teşekkür ederim. Sizlere yardım edebildiğimiz için mutluyum. Zaten bizlerin görevi olsa da, 12 kişiyi kurtarmış olduğumuz için mutluyum. Enkaz altında kalmış her kişi için mücadelemizi verdik. Kurtarılan sayı 12’de kaldığı için üzgünüm. Polonya’daki itfaiyeciler için geçerli bir kuraldır, bir can kurtaran tüm dünyayı kurtarmış sayılır' dedi. Bartkowiak konuşmasının ardından birçok kişi ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.

'Önümüzde uzun bir yol var'
Türkiye’nin Varşova Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, 'Sizlere buradaki herkes adına teşekkür ederiz. HUSAR ekibi 12 can kurtardı. Yaptıkları her şey için minnettarız. Önümüzde depremden yıkılan bölgeleri tekrardan ayağa kaldırmak için uzun bir yol var' şeklinde konuştu.

'Elimizden gelen yardımı yaptık'
Resmi törenin ardından kendilerini bekleyen Türk ve Polonyalı vatandaşlar ile buluşan HUSAR ekibi çiçeklerle ve sloganlarla karşılandı. HUSAR ekibi adına konuşan Türkiye’deki ekibin komutanı Grzegorz Borowiec yaptığı açıklamada, 'Tüm desteğiniz için teşekkür ediyoruz. Buraya geldikleri için çok mutluyuz. Polonya-Türkiye iş birliğinin önemli bir parçası olduğumuzu düşünüyorum. Bu, yeni iş birliklerine kapı açacaktır. Bizler oradaydık, elimizden gelen yardımı yaptık ve enkaz altındakileri çıkarmak için mücadele verdik. Profesyonel bir ekibiz ve bu kadar insanı kurtarmamıza yardımcı olan da bu. Teşekkürler' dedi.
[gallery ids=',121316,121317,121318,121319,121320,121321,121322']

Şanlıurfa'da 101 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Pakistan, Hindistan saldırısına karşı Ulusal Komuta Otoritesi'ni topladı

Otomobil koyun sürüsüne çarptı: 3 yaralı

Dünya Hastanesi’nden Gebe Okulu Müjdesi ve Sağlıkta Teknoloji Atağı

Gazze'deki kanın durması için "Bu Yaz Coca-Cola ve Pepsi'yi Boykot Edin"

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan'dan Hacettepe'deki LGBT dayatmasına tepki

Bakan Yerlikaya: Interpol ve Gürcistan'ın aradığı suçlular Türkiye'de yakalandı

Katil rejimin saldırısında 7 şehit: Bir aile daha katledildi

Doğu Karadeniz'de fırtına uyarısı

Batı'nın "Anneler Günü" yalanı ve Gazze gerçeği

Gazze'de sağlık felaketi: Sınır Tanımayan Doktorlar, acil yardım çağrısında bulundu

Columbia Üniversitesi'nden Filistin destekçisi öğrencilere yaptırım

BM'den siyonist rejimin yardım planına tepki: Kontrolü ele almak istiyor

İç kesimlerde fırtına uyarısı: Çatı uçması ve ağaç devrilmesine dikkat

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

BM: Gazze’de açlık, hastalık ve toplu ölümler kapıda

Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

Gazze'de katliamlar, Batı Şeria'da baskınlar sürüyor

Hakan Fidan: Suikast girişimine uğradım, arsenik ve cıva ile zehirlendim

Bunyan-ul Mersus operasyonu: Pakistan'dan Hindistan'a misilleme

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de

İzmir açıklarında düzensiz göçmen operasyonu

Patpat diye tabir edilen tarım aracı devrildi: 6 yaralı

Ankara'da sağanak ve fırtına etkisi

Pakistan: israil yapımı 77 SİHA'yı düşürdük

Kızıl Meydan'da 80. Yıl kutlamaları

Altında yeni rekorlar bekleniyor mu? Yoksa sırada düzeltme mi var?

Sivas'ta 15 yaşındaki öğrencinin akranlarınca darp edildiği olayda tutuklama

Samsun'da 213 kişi tavuktan zehirlendi

Macron ve Tusk, yeni bir savunma anlaşması imzaladı.

Yükleniyor