• BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33

Avukat Barış Günaydın: 'Öğrencilerin sözleşmelerini feshedilebileceklerini düşünüyorum”

20 Şubat 2023, Pazartesi 12:45
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Avukat Barış Günaydın:
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Avukat Barış Günaydın: 'Öğrencilerin sözleşmelerini feshedilebileceklerini düşünüyorum”

Eskişehir’de avukatlık yapan Barış Günaydın, deprem nedeniyle uzaktan eğitim görecek öğrencilerin kiralarını feshedebileceklerini belirterek, ”Yaşanılan bu durum öğrencilerin iradesine dayanamadığı ve zorunlu bir hal olduğu için mücbir sebep olarak görülüp sözleşmelerini feshedilebileceklerini düşünüyorum” dedi.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıcı etkilere sebebiyet veren deprem sonrası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 Mart’ta yaptığı açıklamada, 2023 bahar döneminde üniversite dersleri ve sınavlarının uzaktan yapılacağı söyledi. Yapılan açıklama sonrası farklı şehirlerde eğitim gören öğrencilerden bazıları ailelerinin yanına dönerken bazıları da eğitim gördükleri şehirlerde kalarak yeni döneme hazırlık yapmaya başladı. Son sınıfta olan ve evlerini boşaltmak isteyen üniversite öğrencileri ise ev sahiplerinin kolaylık sağlamasını umut ediyor. Eskişehirli Avukat Barış Günaydın ise deprem gibi felaketlerin mücbir sebep olduğunu ifade ederek, ”Yaşanılan bu durum öğrencilerin iradesine dayanamadığı ve zorunlu bir hal olduğu için mücbir sebep olarak görülüp sözleşmelerini feshedilebileceklerini düşünüyorum” dedi.

Öğrenciler sözleşmelerini feshedebilir
Av. Dr. Barış Günaydın, hukukta mücbir sebebin beklenmeyen bir hal olduğunu ve tarafların iradesi dışında oluştuğunu belirtti. Deprem ve sel gibi felaketlerin de mücbir sebep olduğunu ifade eden Günaydın, ”Deprem ve sel gibi felaketlerin de içinde yer aldığı duruma biz mücbir sebep diyoruz. Deprem bunlardan bir tanesidir. Tabii ki bu kararla yükseköğretim kurumlarımız ülke çapında yüz yüze eğitime geçti. Online eğitim nedeniyle özellikle yurtların boşaltılmasına takiben, evlerde kalan öğrencilerimiz ya da son sınıf olan öğrenciler bu dönemi zorunlu olarak aslında bu mücbir sebebe bağlı olarak zorunlu olarak onların da iradesi dışındaki bir gelişme nedeniyle evlerini bırakmak zorunda kaldılar. Dolayısıyla bu hal yani yaşanılan bu durum tarafların öğrencilerin de bir iradesine dayanamadığı için zorunlu bir hale olduğu için mücbir sebep olarak görülüp bu sözleşmelerinin feshedilebileceklerini düşünüyorum” diye konuştu.

“Böyle bir durum olmasaydı zaten öğrenci evinde kalacaktı”
Deprem olmasaydı öğrencilerin evlerinde kalmaya devam edeceğini vurgulayan avukat Günaydın, ”Ev sahiplerinin buna biraz daha anlayış göstereceğini düşünüyorum. Bu hukuki süreci öğrencilerin kendilerinin dışında gelişen bir durumla ödemek zorunda kalacak. Yani 4 aylık bir süreci vardı eğer böyle bir durum olmasaydı zaten öğrenci orada kalacaktı. Ama kendi iradesi dışında online olması sebebiyle bu durumda bir mücbir sebep hali olarak göstererek bu sözleşmelerden sorumlu tutulmaması gerekiyor. Tabii ilk bakışta baktığımızda özellikle bu afetten etkilenen öğrencileri gibi düşünülse de her ne kadar bu olay tüm Türkiye’deki öğrencileri online eğitime geçmeleri nedeniyle kapsayacağı için mücbir sebep olayının bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Siirt’te park halindeki kamyon dorsesi alev aldı

Dışişleri: ABD'nin İran'a saldırısı riski en üst düzeye çıkarmıştır

AYT heyecanı dışarı taştı: Veliler çocuklarından daha heyecanlı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya'dan TOKİ'nin açık artırma şeklindeki satışına tepki

Diyarbakır Havalimanı’nda hacılara valiz şoku!

Batman'da küçük çocuk babasının arabasıyla kaza yaptı

Kesinleşmiş 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

İran'ın işgale yönelik son füze dalgasında 26 kişi yaralandı, ağır hasar oluştu

Pakistan, ABD'nin İran nükleer tesislerine yönelik saldırılarını kınadı

HÜDA PAR'dan ABD'nin İran'a saldırılarına tepki

YKS devam ederken veliler heyecanlı: Her şey evlatlarımız için!

YKS ikinci oturum heyecanı başladı

Mukaddes topraklardan dönen hacılar: Dualarımız hep Gazze içindi

İran'dan Tel Aviv ve Hayfa'ya yeni füze dalgası

YKS 2025’te geri sayım: AYT ve YDT bugün yapılıyor

468 bini aşkın araca/sürücüye işlem yapıldı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "ABD saldırılarının kalıcı sonuçları olacak"

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Gözler temmuz ayına çevrildi

Siyonist işgal rejimi OHAL ilan etti: Okullar ve iş yerleri kapatıldı

İran: Saldırıya uğrayan nükleer tesislerde sızıntı yok

HAMAS'tan işgalci ABD'ye tepki: Orman kanunlarına dayalı bir eylem

BM: "İran'a yönelik güç kullanımı ciddi bir tehdit"

İşgalci ABD, İran'daki nükleer tesisleri vurdu

Savaşın 10'uncu gününde gözler Hürmüz Boğazı'na çevrildi

ABD'yi kasırga vurdu: 3 ölü

Çin uzaya yeni uydu gönderdi

Ukrayna'nın kritik hedeflerine İHA saldırısı

HÜDA PAR’dan İslam İşbirliği Teşkilatı’na çağrı: Ümmetin onurunu koruyacak “Ortak Savunma Kuvveti” acilen hayata geçirilmeli

Muğla açıklarında 21 düzensiz göçmen kurtarıldı

Uluslararası öğrenciler mezuniyet programı gerçekleştirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siirt’te park halindeki kamyon dorsesi alev aldı

Dışişleri: ABD'nin İran'a saldırısı riski en üst düzeye çıkarmıştır

AYT heyecanı dışarı taştı: Veliler çocuklarından daha heyecanlı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya'dan TOKİ'nin açık artırma şeklindeki satışına tepki

Diyarbakır Havalimanı’nda hacılara valiz şoku!

Batman'da küçük çocuk babasının arabasıyla kaza yaptı

Kesinleşmiş 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

YAZARLAR