• BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,04% -0,23
  • EURO

    43,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    4036,40% -1,51
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

Genç kadın babasının emaneti olan gazeteye sahip çıktı

GÜNDEM 10.01.2024 10:10:14 0
Genç kadın babasının emaneti olan gazeteye sahip çıktı

Genç kadın babasının emaneti olan gazeteye sahip çıktı

Adıyaman’da depremde gazeteci babasını kaybeden Nazire Fırat, babasının ismini yaşatmak için emaneti olan gazetenin yayın hayatını devam ettiriyor.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde babasının gazetesine çiçekler ile giden ve gününü kutlayan Nazire Fırat, bu kez depremde kaybettiği babasının mezarı başına elinde fotoğraf ve gazeteyle gitti. Gazeteci Babası Zübeyir Pektaş, Annesi Didem Pektaş, Kardeşi Talha Pektaş ve Merve Nazlı Pektaş’ı 6 Şubat depremlerinde kaybeden Nazire Fırat, babasının emanetine sahip çıktı. Babasının adını ve hatıraları yaşatmak için gazeteyi çıkartmaya devam etti.
Babası ve ailesi hayatını kaybettikten sonra babasının çok büyük değer verdiği ‘Halkın Sesi Gazetesi’ni kapatmayan genç kadın, gazeteyi çıkartmaya devam etti.
Babasının mezarı başına giden, Nazire Fırat’ın, “Baba, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günün kutlu olsun. Her sene elimde çiçekle gelirdim sana bu sene hatıralarla mezarına gelmek nasip oldu” sözleri duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Nazire Pektaş Fırat, “Babam Zübeyir Pektaş, anne ve iki kardeşimle birlikte 6 Şubat depreminde vefat etti. Aile apartmanında yaşıyorlardı. Babam gazeteciliği geçesini gündüzüne katarak, hayalini gerçekleştiriyordu. 2015 yılında Adıyaman’da Halkın Sesi Gazetesini çıkarttı. Her sayısını her hafta gece gündüz demeden, hiç yorulmadan, çok severek, çok büyük bir tutkuyla çıkartıyordu. Babam eğer vefat etmeseydi, 6 Şubat’ta gazetenin 209’uncu sayısı çıkıyordu. Fakat depremden dolayı dağıtım olmadı. Ben de içim buruk bir şekilde o gün kendime bir söz verdim. Eğer babam bunu bu şekilde bırakıp gittiyse, bende arkasında kaldıysam buna devam edeceğim. Babamın adını sildirmeyeceğim. Ben babamı yaşatamadım ama adını yaşatacağım. Elimden geldiğince, nefesim yettiğince babamın emeklerini, babamın izinden giderek devam ettireceğim. Her sene bu günü güzel bir şekilde geçiriyorduk. Elimde çiçeklerle babama gidiyordum. Onun başarısını kutluyorduk ama bu sene öyle olmadı. Bu sene mezar taşına gelip kutlama yapmak nasip oldu. Gerçekten çok acı, babam Adıyaman’ın değerli bir sesiydi” dedi.

Türkiye nüfusunun dörtte biri çocuklardan oluşuyor

Siyonist işgalin Tulkerem kuşatması 82. gününde: Ev baskınları, yağmalar ve işkenceler

Ukrayna ve ABD, mineraller anlaşmasına ilişkin mutabakat imzaladı

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 4 yaralı

Uzmanlardan uyarı: Yazlık lastiğe geçmeyen hem güvenliğini hem cebini riske atıyor

Arıcılar bahar mesaisine başladı: Bal sezonundan umutlular

Otomobil ile tır çarpıştı: 4 yaralı

TP Fatıma Zehra Kız AİHL'den anlamlı ziyaret

Eğlenceli görüntülerinizi oluştururken siber güvenliğe ve gizliliğe dikkat edin

Mart ayında 195 bin taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

İşgalci siyonistler, Lübnan'da hedef aldığı araçta bir kişi şehid oldu

Florida üniversite kampüsünde silahlı saldırı: 2 ölü, 6 yaralı

İmam hatip öğrencilerinden Gazze'ye anlamlı destek

Bakan Kacır: Silvan tüneli, GAP'ın dev adımı

Siyonist rejimden Gazze'de yeni katliam: Han Yunus’ta 10 şehit

Bitlis'te uyuşturucu operasyonu

Çeşitli suçlardan hapis cezaları bulunan 3 şahıs yakalandı

Çiftçilere 6 milyar liralık destek ödemesi bugün yapılacak

Batman'da 223 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs operasyonla yakalandı

İki yeni uluslararası anlaşma Resmi Gazete’de yayımlandı

Altın fiyatları güne yukarı yönlü seyirde başladı

Merkez'in faiz kararı sonrası dövizde son durum

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 10 şüpheli gözaltında

Organize suç örgütlerine operasyon:158 gözaltı

ABD'nin Yemen’deki sivil katliamında şehit sayısı 33'e yaralı sayısı 80'e yükseldi

ABD'den siyonist rejime sığınak delici bomba sevkiyatı: Gündemde İran'a saldırı planı var

Ülke genelinde yağış beklenmiyor

BM: israilin Gazze'deki sağlık altyapısına saldırıları savaş suçudur

Katil rejim Gazze’de bir aileyi daha yok etti: 11 şehit

Yemen: ABD'nin Ras İsa Limanı katliamı siyonist rejimi desteklemek amacıyla yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ