• BIST 100

    9477,14%0,74
  • DOLAR

    38,01% 0,23
  • EURO

    42,04% 1,12
  • GRAM ALTIN

    3695,78% 1,63
  • Ç. ALTIN

    6053,11% 0,00

Türkiye’de elektrikli araç şarj istasyonu sayısı 11 bini aştı

GÜNDEM 5.04.2025 14:35:59 0
Türkiye’de elektrikli araç şarj istasyonu sayısı 11 bini aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'deki elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısının 11 bin 37'ye ulaştığını ve İstanbul'un en fazla şarj istasyonuna sahip il olduğunu duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısının şubat ayı sonu itibarıyla 11 bin 37'ye yükseldiğini açıkladı.

İstanbul, 2 bin 784 şarj istasyonu ile en fazla şarj istasyonuna sahip il olarak öne çıkıyor. Bakan Uraloğlu, elektrikli araçların kullanımının hızla yaygınlaşmasının ardından şarj altyapısının da ülke genelinde hızla büyüdüğünü belirtti.

Bakan Uraloğlu, elektrikli araç üretiminin ve talebinin arttığını, bunun da enerji ve ulaşım alanında yeni bir döneme işaret ettiğini söyledi.

Elektrikli araçların karbon emisyonunu azalttığını ve çevresel sürdürülebilirliğe önemli katkılar sağladığını vurgulayan Uraloğlu, Bakanlık olarak bu dönüşüme destek verdiklerini ifade etti.

Türkiye’deki elektrikli araç sayısının da hızla arttığını belirten Uraloğlu, 2024 Şubat ayında trafiğe kayıtlı elektrikli araç sayısının 93 bin 973 olduğunu, 2025 Şubat ayında ise bu sayının yüzde 121 artışla 208 bin 6'ya ulaşacağını duyurdu.

Elektrikli araç satışlarının da ciddi bir artış gösterdiğini belirten Bakan Uraloğlu, 2024 yılı Şubat ayında 10 bin 324 elektrikli araç satıldığını ve bunun, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 119 oranında bir artışa işaret ettiğini söyledi. Elektrikli araçların toplam otomobil satışlarındaki payı ise yüzde 5,7'den yüzde 13,6'ya yükseldi.

Şarj istasyonlarının illere göre dağılımı da dikkat çekici. İstanbul 2 bin 784 şarj istasyonu ile ilk sırada yer alırken, Ankara 1213, Antalya 732, Bursa 532, İzmir ise 504 istasyonla takip ediyor. Şarj altyapısının yüzde 70'i şehir içlerinde, yüzde 30'u ise şehirler arası yollarda yer alıyor. (İLKHA)

 

 

Arızalı trafik ışıkları kazaya davetiye çıkarıyor! 

Yeni Yüzyıl Partisi, Teşkilatlanmasını Kararlılıkla Sürdürüyor

Cizreli çocuklardan anlamlı bağış

Ensarullah Hareketi: ABD’ye ait MQ-9 tipi İHA’yı düşürdük

"Otizm her günün konusu olmalı, sessiz dünyalara ses olalım"

Dominik'te gece kulübünde meydana gelen çökmede ölü sayısı 100'e yaklaştı

Çin'den ABD'ye "gümrük tarifesi" tepkisi: Sonuna kadar mücadele edeceğiz

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Batman cinayetlerle, uyuşturucuyla anılmasın

"Kent Vizyonu" projesiyle Batman'da üretimin artırılması hedefleniyor

Kars’ta firari FETÖ hükümlüsü yakalandı

Şanlıurfa’da sulama kanalında kadın cesedi bulundu

Uluslararası İnegöl mobilya fuarı başlıyor

Şahin: “Batman cinayetlerle, uyuşturucuyla anılmasın”

ABD’de silahlı saldırı: 3 ölü, 3 yaralı

Batman'da motosiklet kazası: 4 yaralı

Adanalılar Gazze için bir araya geldi

Gümüşhane'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Altın yeniden yükselişe geçti

2 ilde uyuşturucu imalatçılarına operasyon: 16 gözaltı

Akaryakıta bir indirim geldi, yenisi için tarih verildi

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımı bekleniyor

Kovancılar'da Siyer Yarışması'nda dereceye girenler ödüllendirildi

Husumetlisinin iş yerini ateşe vermek isterken yaralandı

Diyarbakır’da aileler arasında silahlı kavga: Biri polis 10 yaralı

Malatya'da hırsızlıktan 1 tutuklama

Malatya'da oto hırsızlığından 1 gözaltı

Malatya'da Gazze protestosu: "Gazze için harekete geçilmeyen her bir saniye ahirette cehennem azabı olarak karşımıza çıkacaktır"

Sakarya'da Gazze için çağrı: İslam ülkeleri arasında askeri ittifak kurulmalıdır

Mardin’de akaryakıt yüklü tanker ile kamyonet çarpıştı: 4 yaralı

Gaziantepliler Gazze için bir araya geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ