• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,23% -0,03
  • EURO

    44,79% 0,18
  • GRAM ALTIN

    4183,50% 0,17
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Yedi Başak, ihtiyaç sahibi kadınların hayatına dokunuyor

GÜNDEM 1.05.2023 17:05:09 0
Yedi Başak, ihtiyaç sahibi kadınların hayatına dokunuyor

Yedi Başak, ihtiyaç sahibi kadınların hayatına dokunuyor

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği ihtiyaç sahibi kadınlar için düzenlediği ve başarılı bir şekilde tamamlanan “Yetenek Geliştirme ve Kalkındırma Programı” için mezuniyet töreni düzenlendi.
Yedi Başak İnsani Yardım Derneği tarafından 25 muhtaç kadına meslek edindirmek için 6 aylık eğitim ve üretim Yetenek Geliştirme ve Kalkındırma Programı düzenlendi. Programa katılan kadın kursiyerler, sürdürülebilir kalkınma maksadıyla belli durumlara göre seçildi. Kadınlara mesleki eğitim verme amacı güden projede kursiyerlerin dul, fakir ve ihtiyaç sahibi olmalarına dikkat edildi. Yedi Başak koordinasyonunda İl Milli Eğitim, Halk Eğitim Merkezi ve Uluslararası Helping Hands Derneği iş birliği ile gerçekleştirildi.

Birinci programın sonunda düzenlenen mezuniyet töreninde konuşma yapan Yedi Başak Dernek Başkanı Mustafa Bulut, “Programda dikiş nakış, mefruşat ve çeyizlik eğitimi gibi dersler verilerek her aşamasını içeren detaylı bir eğitim sunmaya çalıştık. İhtiyaç sahibi kursiyerlerin bu alandaki becerilerini geliştirmesini hedefledik. Kursiyerlere, el emeği ürünlerin yapımı, ürünlerin üretimi için de eğitim verdik. Program boyunca da kursiyerler el emeği ürünler ortaya çıkardılar. Bugün burada programımızın ilk mezunlarını vermenin mutluluğu içindeyiz. Umarım buradan kazanılan deneyimler ile ailenize ve kendinize daha rahat bir gelecek sunarsınız” dedi.

Yapılan uygulama ile kursiyer kadınlar, program boyunca hem bireysel hem de grup çalışmaları yaparak hem kendi becerilerini geliştirdiler hem de birbirlerinden öğrendiler. Programda elde edilen ürünler ise satılarak elde edilen gelir, başka ihtiyaç sahiplerine yardım ve insani yardım çalışmaları için kullanıldı.

Programın sonunda, kursiyerlere başarı belgeleri verildi. Ayrıca, programda üstün başarı gösteren ilk 4 kişiye dikiş makinesi hediye edildi. Yedi Başak Derneği, yetenek geliştirme ve kalkındırma programının başarısıyla birlikte, programın devamının planlandığı açıklandı.

Siyonist rejimden Gazze'de kalıcı işgal planı

Kutsal topraklardan dönüşler yarın başlayacak

Uluslararası Af Örgütü: Madleen gemisine müdahale uluslararası hukukun ihlalidir

Rus ordusu Donetsk'ten sonra: Dnipropetrovsk bölgesine yöneldi

12 ülke vatandaşlarının ABD'ye seyahatini yasaklamasına ilişkin karar yürürlüğe girdi

Malatya’da 2 araç çarpıştı: 4 yaralı

Kütahya'da 3.7 büyüklüğünde deprem!

Rusya- Ukrayna arasında esir takasının ilk aşaması gerçekleşti

Siirt'te silahlı kavga: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Adana'da serinlemek için suya giren iki kişiden biri kayboldu

Binlerce aktivist "Küresel Gazze Yürüyüşü" için Kahire'den Gazze sınırına yürüyecek

Traktör şarampole devrildi: 2 ölü

Kurban Bayramı'nda meydana gelen kazalarda 32 can kaybı

“Mağrip Direniş Konvoyu” Gazze’ye doğru yola çıktı

Malezya'da öğrencileri taşıyan otobüs kaza yaptı: En az 15 ölü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Netanyahu yönetimi, uluslararası toplumdan gerekli karşılığı görmelidir

Bingöl'de orman yangını

HÜDA PAR'dan Kurban Bayramı ziyaretleri

Yapıcıoğlu'ndan Madleen tepkisi: Bu saldırı tüm insanlık vicdanına karşı işlenmiş bir suçtur

Özgür Kudüs Platformu'ndan liderlere "Gazze kuşatmasına karşı harekete geçin" çağrısı

Brent petrol 66 dolar seviyesinde

Bingöl-Elâzığ Karayolu’nda zincirleme kaza: 1 yaralı

Bingöl'de aranan şahıs jandarma ekiplerince yakalandı

Evlerde bayram, yüzlerde tebessüm: Umut Kervanı binlerce aileye umut oldu

Bingöl’de 228 kök kenevir ele geçirildi

Kezer Köprüsü’nde kaza: Bir yaralı

"Küresel vicdan uyanışı başladı ve Gazze'deki abluka kırılana kadar durmayacak"

Altun'dan "Madleen" tepkisi: israil terör devletidir

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Madleen'e müdahale alçakça

AK Parti Sözcüsü Çelik: israili şiddetle lanetliyoruz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR