• BIST 100

    9301,05%-1,25
  • DOLAR

    39,77% 0,04
  • EURO

    46,71% 0,72
  • GRAM ALTIN

    4248,58% -0,26
  • Ç. ALTIN

    6809,93% 0,05

Diyarbakır’ın Derman Baba’sı sokak hayvanlarını unutmadı

04 Ekim 2022, Salı 11:15
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Diyarbakır’ın Derman Baba’sı sokak hayvanlarını unutmadı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’ın Derman Baba’sı sokak hayvanlarını unutmadı

Diyarbakır’da 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle ‘Derman Baba’ olarak bilinen hayvansever Yılmaz Acu, hayvanların sadece bir gün değil, hayatın tamamında korunup kollanması gerektiğini söyledi.
Yıllardır hayırseverlik yapan Diyarbakır Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yılmaz Acu, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde de sokak hayvanlarını unutmadı. Acu, senelerce sokak hayvanlarına mama, yiyecek ve su temini konusunda bir grup hayırsever ile beraber, geniş bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.
Sekiz hayvansever insanla Sur, Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde kedi ve köpeklere, temin ettikleri kelle paça atıklarını ulaştırdıklarını söyleyen Acu “Gönüllü olarak bana yardımcı olan bu hayvan dostu insanların yanı sıra, çalışmalarımda destek olan hayırsever kurum ve kuruluşlar var. Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Erdal Seven, Diyarbakır Büyükşehir Belediyemiz Sağlık Daire Başkanı Muhammed Kasım Aydın’a teşekkür ediyorum. Motosikletimle, her gün sokak sokak gezerek, temin ettiğim kelle paçaları sokak hayvanlarına dağıtıyorum. Benim hayvan sevgim, henüz küçük yaşlarda başladı. Burada şu hususu da özellikle belirtmek istiyorum. Hayvanlara şiddet uygulayanları, bir kez daha uyarıyor ve kınıyorum. Bu tür insanlık dışı davranışlarda bulunanlarla ilgili, mutlaka ağır cezalar ve yaptırımlar uygulanmalı. Zaten hiçbirimiz bu tür vicdansızlığı tasvip etmiyor ve şiddetle reddediyoruz” dedi.
Soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarının donarak ölmelerinin önüne geçilmesi için barınaklar yapılması gerektiğine dikkat çeken Acu, “Birçok şoför yollarda dikkatsiz araç sürmekte ve tabii ki talep etmeden hayvanları ezmekteler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda bu konuyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Ülkemiz genelinde tüm belediyelerimiz, barınak kursunlar demişti. Gerçekten de belediyelerimiz, acilen konuya hassasiyet göstererek, hayvan barınakları inşa etmeliler. Her ilçede böyle bir barınak kurulması takdirde, sorun büyük ölçüde çözülmüş olur. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlar, resmi daireler, kendi bahçelerinde hayvanlar için kafesler yaparak, en azından soğuk kış günlerinde, hayvanların soğuktan donmalarının önüne geçebilirler” ifadelerinde bulundu.
Kur’an’ı Kerim’de hayvanlarla ilgili ayetlerin bulunduğuna değinen Acu, “Yüce Allah, Kur’an’ı Kerim’de, ‘Yeryüzünde yürüyen bütün hayvanlar ve kanatlarıyla uçan bütün kuşlar da, ancak sizin gibi birer ümmettir’ buyurmaktadır. Yine bir başka ayette, ‘En küçüğünden en büyüğüne kadar her hayvan, Cenab-ı Allah’ın eseri olarak kıymetli ve özeldir. Allah tarafından; insanlara emanet edilmiştir’ buyrulmaktadır. Yani hayvanlar, Allah’ın sessiz kullarıdır. Dolayısıyla, bütün insanlık âlemi, hayvanlara karşı son derece insaflı, şefkatli ve merhametli olmakla mükelleftir. Hayvanlara karşı merhametli olmak, İslami ve insani sorumluluklarımızdandır. Bizler evlerimizde rahat yaşıyor ve uyuyoruz. Hayvanlar ise nerede güvenilir bir yer bulsalar orada uyurlar. Yazın evlerimizin yanına, artan yemeklerden birer tabak ve bir tabak su koysak, Cenab-ı Allah katında, bir değer arz eder. Yani konu, bütün insanlığı ilgilendiren, hepimize sorumluluk yükleyen, son derece hassas ve ötelemeye gelmeyen bir konu. Lütfen, hiç değilse bu özel bir günde, böylesi hayati bir konuya hassasiyet gösterelim” diye konuştu.

Güney Afrika'da sel felaketi: 101 ölü

Şırnak'ta bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

İki araç yarıştı faturası ağır oldu

Kargo gemisi 3 binden fazla araç ile sulara gömüldü

Hizbullah İran liderliğini ve halkını tebrik etti

İran Lideri Hamanei’den halka kutlama videosu

Çin'den NATO'ya uyarı: Asya Pasifik'e doğru genişlememeli

Gazze'de yardım almaya çalışan 18 kişi şehit edildi

Rusya-Ukrayna arasında yeni esir takası

Yunanistan'da orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani ile görüştü

Tepeköy mayın şehidleri kabirleri başında yâd edildi

Traktör şarampole yuvarlandı: 1 ölü

Bursa'da lokanta alevlere teslim oldu

Çanakkale açıklarında 32 düzensiz göçmen kurtarıldı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi dolandırıcılara karşı uyardı

Kenya'daki protestolarda can kaybı 16’ya yükseldi

Çin’de meydana gelen sellerde 6 kişi öldü

Trafo patlaması izdihama yol açtı: 29 öğrenci öldü

BM: Gazze'de sağlık hizmetlerinden söz etmek mümkün değil

Sivas'ta 3,9 büyüklüğünde deprem

Büyükşehir Belediyesi'nden yerinde dönüşüm uyarısı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz’dan, ‘Uyuşturucu İle Mücadele Günü’ mesajı

Belediye Başkanı Geçit: Muharrem ayı; hüznün, ibadetin, şükrün ve paylaşmanın ayıdır

HÜDA PAR'dan Bingöl'de esnaf ziyareti

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: Türkiye, içerideki kripto siyonistlerle yüzleşmelidir!

Şanlıurfa’da “Hayatı kolaylaştıran küçük adımlar” sergisi ilgi gördü

HÜDA PAR’dan Bingöl'de Yeni Mahalle'ye ziyaret

Şanlıurfa'da ezan ve hutbe yarışması düzenlendi

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu meclisin anayasa yapma yetkisi vardır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Güney Afrika'da sel felaketi: 101 ölü

Şırnak'ta bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

İki araç yarıştı faturası ağır oldu

Kargo gemisi 3 binden fazla araç ile sulara gömüldü

Hizbullah İran liderliğini ve halkını tebrik etti

İran Lideri Hamanei’den halka kutlama videosu

Çin'den NATO'ya uyarı: Asya Pasifik'e doğru genişlememeli

YAZARLAR