• BIST 100

    9696,79%-0,52
  • DOLAR

    38,78% 0,02
  • EURO

    43,13% 0,23
  • GRAM ALTIN

    4055,94% 0,52
  • Ç. ALTIN

    6571,60% 0,44

Diyarbakırlı iş kadını Atik: “Kadınlar ekonomik özgürlüklerini yakalamalı”

GÜNDEM 7.03.2023 10:20:03 0
Diyarbakırlı iş kadını Atik: “Kadınlar ekonomik özgürlüklerini yakalamalı”

Diyarbakırlı iş kadını Atik: “Kadınlar ekonomik özgürlüklerini yakalamalı”

Eğitim Uygulama ve Araştırma Vakfı Kurucu Başkanı Diyarbakırlı iş kadını Emel Uslu Atik, kadınların toplumda daha etkin ve aktif olabilmesi için ekonomik özgürlüklerini kazanmaları gerektiğini belirtti.
İş kadını Emel Uslu Atik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kendileri içi bir anma günü olduğunu belirterek, 8 Mart 1857’de New York’ta bir tekstil fabrikasında ‘daha iyi çalışma şartları’ istedikleri için başlattıkları eylemde hayatını kaybeden 129 kadın için bir anma günü olduğunu hatırlattı.
Kadınların kendilerini özgür ifade edebilecekleri ortamlar, ekonomik özgürlüklerini kazandırmak için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Atik, “Ekonomik özgürlük, bireyin istediği gibi çalışması, üretmesi ve yatırım yapması olarak tanımlanmaktadır. Ekonomik anlamda özgür olan birey, kadın olsun erkek olsun, sosyal yaşama daha kolay adapte olur. Ekonomik özgürlüğünü kazanmış ve sosyal anlamda kendini topluma kabul ettirmiş kadın, mutlu kadındır. Bizlerde kadınlarımızın bu mutluluğu yakalamaları için Ülkemizin tüm bölgelerinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. İş hayatına yeni atılan kadınlarımıza, öncelikle bir kariyer hedefi belirleyerek, bu istikamette yılmadan çalışmalarını, mesleki gelişim programlarına katılmalarını, etkileşime ve öğrenmeye açık olmalarını öneriyoruz” dedi.
Atik, “Dünyayı daha yaşanır bir yer yapmak için kaybedecek zamanımız yok. Kadın ve erkek, birlikte tüm yaralarımızı saracak, ekonomimizi ve sosyal yaşamımızı birlikte olunca aydınlığa çıkartabileceğiz. İzleri kalacak olsa da yaralarımızı birlikte sarabileceğimize, hep birlikte iyileşebileceğimize inanıyoruz. Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü bu umutla yeniden kuracağımız gelecek hayaliyle karşılıyoruz. Çünkü biliyoruz ki dünyayı kadınlar iyileştirir. Özellikle 11 ilde depremden kurtulan kadınlarımızla dayanışma içerisinde olmuş bulunmaktayız. Kadınlarımızı tekrardan iş hayatına teşvik ederek daha da güçlenecekleri, iş hayatındaki etkinliklerini artıracakları bir dayanışma ağı kurarak kadın ve çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla seferber olmuş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

Mardin’de öğretmeni öldüren zanlı tutuklandı

Cizre’de engelli anneler için etkinlik düzenlendi

Bingöl'de oto hırsızlığından 6 şüpheli yakalandı

HAMAS: Abbas güçlerinin katliamları halkımıza ihanettir

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 2 kilo 500 gram skunk ele geçirildi

Bingöl Üniversitesi’nde "Gazze" temalı konferans düzenlendi

Şehit Sacit Pişgin’in katiline müebbet hapis cezası

SGK Haftasında Mali Müşavirler Odası’na Ziyaret

İslami Cihad: Gazeteci Hasan Aslih suikastı insanlığa karşı işlenmiş savaş suçudur

Hukukçu Güneş: İşgalciler, terör örgütü gibi hareket ediyor ve insanlığa karşı suç işliyor

Mahmud Abbas güçleri, soykırımın başlangıcından bu yana 21 Filistinliyi şehit etti

Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Yiğit: Çiftçi desteklenirse ürün sayısı artar

Gazze'de katliam sürüyor: Son 24 saatte 46 şehit, 73 yaralı

Bingöl’ün üç ilçesinde fizik tedavi hizmetleri başladı

HÜDA PAR'dan Bursa İl Sağlık Müdürü'ne ziyaret

Gazze’de hamile kadınlar açlıkla boğuşuyor

Prof. Dr. Ahmet Tekin: Gazze yanarken susmak, yangına benzin taşımaktır

Siyonist saldırılarda Gazze'de 5 şehit: Siviller yine hedefte

Siyonist saldırılarda Gazze'de 5 şehit: Siviller yine hedefte

Siyonist saldırılarda Gazze'de 5 şehit: Siviller yine hedefte

Yorgun mermiler biri çocuk 2 kişiyi ağır yaraladı

Şanlıurfa'da trafik kazası: 1 ölü

YKS ve LGS’ye sayılı günler kala kaygıya dikkat!

Öğretmenleri taşıyan servis minibüsleri çarpıştı: 28 yaralı

Battalgazi Belediyesi'nden asfalt serimi çalışması

Batman Sanayi Sitesi Esnafı: Kavşak yapılmadı, mağdur ediliyoruz

Yahudi çeteler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Gazze uyuşturucuyla mücadele müdürü şehit edildi

Hindistan'ın Pakistan'a yaptığı saldırılarda 40 sivil hayatını kaybetti

HAMAS: Gazeteci Hasan İsleih suikastı, işgalin yeni bir savaş suçu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR