• BIST 100

    9701,55%0,01
  • DOLAR

    38,76% -0,05
  • EURO

    43,33% -0,21
  • GRAM ALTIN

    3959,11% -2,32
  • Ç. ALTIN

    6458,59% -1,17

İstanbul Havalimanı’nda yakalanan papağanların yeni yuvası Gaziantep Hayvanat Bahçesi

GÜNDEM 13.08.2024 13:27:28 0
İstanbul Havalimanı’nda yakalanan papağanların yeni yuvası Gaziantep Hayvanat Bahçesi

İstanbul Havalimanı’nda yakalanan papağanların yeni yuvası Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Kongo Cumhuriyeti’nden Bağdat’a götürülmek istenirken İstanbul Havalimanı’nda yakalanarak muhafaza altına alınan 252 kırmızı kuyruklu Jako papağanı yeni yuvaları Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne teslim edildi.
İstanbul Havalimanı’nda kargo bölümünde tespit edilen şüpheli sesler üzerine yapılan incelemelerde yasa dışı yollarla Kongo Cumhuriyeti’nden Bağdat’a gönderilmek istenen 252 adet kırmızı kuyruklu Jako papağanı bulundu. İstanbul Birinci Bölge Milli Parklar Müdürlüğü çalışanları ve havalimanı personeli, papağanların yurt dışına kaçırılacağını belirleyerek müdahalede bulundu. Kafeslerin açılmasıyla, papağanların kaçak olarak gönderilmeye çalışıldığı belirlendi.

Papağanlar yeni yuvası Gaziantep Hayvanat Bahçesi
Havalimanı yetkilileri, değerli olduğu bilinen papağanların İstanbul’da koruma altına alınması için harekete geçti. Yapılan ilk işlemlerin ardından 252 papanğın, doğal yaşam alanlarına sahip Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne teslim edilmesi kararlaştırıldı. İstanbul’dan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne getirilen papağanlar, yetkililere teslim edilerek yeni yuvalarına kavuştu.

En sevdikleri yiyeceklerle besleniyor
Yeni yuvalarında ayçiçeği çekirdeği ve karpuz gibi en sevdikleri yiyeceklerle beslenen papağanlar, karantina sürecinin ardından, ziyaretçilerin görebileceği diğer kafeslere alınacak. Papağanların sağlık durumlarının her geçen gün iyileştiği ve rahatladığı bildirildi.

“Papağanlar yeni yuvalarına kavuştu, en sevdikleri yiyeceklerden veriyoruz"
Konuyla ilgili açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, “İstanbul Havalimanı’nda, Kongo Cumhuriyeti’nden Bağdat’a göndermek üzere 252 tane kırmızı kuyruk Jako papağanı yakalandı. Kargo bölümünde sesleri çıkarmaları ile İstanbul Birinci Bölge Milli Parklar çalışanları ve personelleri bu hayvanların ülke dışına çıkacağını tespit ediyor. Kafeslerin açılmasını istiyorlar. Kargo bölümünde kafesleri açıldığı zaman burada Kongo Cumhuriyeti’nden Bağdat’a kaçak yollarla gönderilen kırmızı kuyruk papağanlar olduğu tespit ediliyor. Bu papağanlar toplam 252 tane. Evrakları olmadığı için de İstanbul Birinci Bölge Milli Parklar Müdürlüğü bu hayvanlara el koyuyor. Daha sonrasında Gaziantep Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığımıza haber verdiler. Biz de aynı gün kendi ekibimizle gittik ve hayvanları orada teslim aldık. Teslim aldığımız papağanlar uygun şartlarda taşınmadığı için su kayıpları, halsizlik ve bitkinlik gibi semptomları vardı. Biz hemen yoldayken papağanları tedavi etmeye başladık. Buraya getirince de papağanları kendi bölümlerine koyduk. Onların çok sevdiği meyveleri ikram ediyoruz. Günden güne rahatlıyorlar. Belli bir süre karantinada kaldıktan sonra da ziyaretçilerin görebileceği kafeslerine konulacak” ifadeleri kullandı.

İstanbul'da suya yüzde 10 zam geldi

Balıkesir'de zincirleme kaza: 4 yaralı

İşgal rejimi Gazze'de açlığı silah olarak kullanarak soykırım suçu işliyor

ABD ile Katar arasında 1,2 trilyon dolarlık ekonomik işbirliği anlaşması

Siirt’te kurban ve yaz Kur’an kursları bilgilendirme toplantısı düzenlendi

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz, Eczacılar Gününde eczacıların sorunlarını dinledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Belediyecilik insan hayatının her alanına dokunan bir kurumdur

Katar, Boeing’e 200 milyar dolarlık uçak siparişi verdi

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ayhan: TDBB üyeliğine seçilen başkanımızı kutluyoruz

Erzurum'da trafik kazası: 3 yaralı

Filistinli esirlerin önderi Bergusi: İşgal zindanları diriler kabridir, dünya sessizliği utanç verici

Sözleşmeli sağlık personeli yerleştirme sonuçları açıklandı

Nekbe'nin 77. yıl dönümünde işgalin Filistin halkına uyguladığı zulümlerin istatistiği

Yaklaşık 1,9 milyon Suriyeli ülkelerine geri döndü

Diyarbakır’da motosiklet kazası: 2 yaralı

Japonya'da askeri uçak düştü

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Malezya Başbakanı İbrahim görüştü

Yolcu otobüsü devrildi: 13 yaralı

Meteorolojiden Doğu Akdeniz için sağanak uyarısı

Açık havada vakit geçirmenin çocuklar için faydaları

AB'den Rusya'ya 17. yaptırım paketi

Bakım merkezlerindeki ihmallere karşı yetkilileri harekete geçmeye çağırıyoruz

ABD Başkanı Trump Katar'da

İran-Avrupa nükleer anlaşma görüşmeleri İstanbul'da yapılacak

Dışişleri Bakanı Fidan Ukrayna Dışişleri Bakanı Sibiha ile görüştü

İzmir'de 19 kilogram esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Ağrı'da Gazzeli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Siirt’te İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı yapıldı

HÜDA PAR’dan Türkiye Sakatlar Derneği Kovancılar Temsilciliği’ne ziyaret

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya'dan STK’lara ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR