• BIST 100

    9476,20%0,82
  • DOLAR

    38,92% 0,13
  • EURO

    44,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4121,03% -0,52
  • Ç. ALTIN

    6643,34% -0,27

Kudüs’te öldürülen imam Şanlıurfa’da defnedildi

GÜNDEM 23.05.2024 17:10:14 0
Kudüs’te öldürülen imam Şanlıurfa’da defnedildi

Kudüs’te öldürülen imam Şanlıurfa’da defnedildi

Kudüs’te İsrail polisi tarafından öldürülen imam Hasan Saklanan’ın cenazesi, memleketi Şanlıurfa’da defnedildi.
Kudüs’te İsrail polisi tarafından öldürülen Şanlıurfalı imam Hasan Saklanan’ın (34) cenazesi, 23 gün sonra kurulan diplomasi çalışmalarının ardından hava yolu ile memleketi Şanlıurfa’ya getirildi. GAP Havalimanında ailesi tarafından teslim alınan cenaze, yüzlerce araçlık konvoy ile Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Morguna götürüldü. Burada otopsi işlemleri yapılan cenaze yakınlarına teslim edildi.
Cenaze, merkez Eyyübiye ilçesindeki Eyüp Peygamber Camisine götürüldü. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazına imamın yakınları ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı. Cenazeye katılan vatandaşlar, slogan atarak İsrail’e tepki gösterdi. Tekbirler de getiren vatandaşlar, Hasan Saklanan ve Gazze’de hayatını kaybedenler için dua etti. Cami avlusunda dev Türk ve Filistin Bayrakları açan kalabalık, namazın ardından tabutun üzerini de Filistin Bayrağıyla örttü. Namaz ve duaların ardından imamın cenazesi cami bahçesinde yer alan mezarlıkta defnedildi.
Olayın geçmişi
Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Kepez kırsal Mahallesi’nde cami imamı olarak görev yapan 4 çocuk babası 34 yaşındaki Hasan Saklanan, Diyanet İşleri Başkanlı tarafından düzenlenen bir organizasyonla Ürdün’e gitti. Pasaportunu yanına alan Saklanan, kafileden ayrılarak 30 Nisanda Filistin’e geçti. İddiaya göre İsrail polisi, Mescid-i Aksa’ya girmeye çalışan Hasan Saklanan’a fiziki şiddet uygulayarak izin vermedi. Çarşı bölgesinden satın aldığı bıçakla polise saldıran Saklanan, vurularak öldürülürken İsrail polisi ise yaralandı.
Hasan Saklanan’ın naaşı, adli soruşturmanın tamamlanmasının ardından Tel Aviv Büyükelçiliği tarafından teslim alınarak Türkiye’ye getirildi.

Ensarullah'tan siyonist rejime 24 saatte 3 füze

Meksika’da dizel tesisinde patlama

BM: Gazze'de aileler hala yüksek kıtlık riskiyle karşı karşıya

ABD’de uçak kazası: 2 ölü, 8 yaralı

HÜDA PAR heyeti Bitlis'te temaslarda bulundu

Zelenski'den esir takası açıklaması

Kuzey Kore seyir füzesi fırlattı

Finlandiya'dan Rusya sınırında alarm

Alman askerleri Litvanya'ya konuşlandı

BM: Gazze'de zorla yerinden edilmeler devam ediyor

Siirt’te 4. yöresel yemek yarışması düzenlendi

Putin'den Ukrayna sınırında tampon bölge talimatı

Malatya'da Nezaket Okulları yıl sonu etkinliği düzenlendi

Malatya kültürü 7'inci Etnospor Kültür Festivali'nde tanıtılıyor

Cizre’de öğrenciler “Geleceğin Dâhileri Bilim Projesi”nde yarıştı

Malatya'da 200 adet tekerlekli sandalye dağıtıldı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 382 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Büyükşehir Belediyesinden Meydancık'a temiz içme suyu

MGK sonrası 8 maddelik bildiri:

Filipinler Devlet Başkanı Marcos tüm bakanların istifalarını istedi

HÜDA PAR Milletvekili Demir'den "yolsuzluk ve rüşvete" karşı çağrı: Denetim süreçleri de gözden geçirilmeli

Malatya'da torbacı operasyonu: 15 kişi tutuklandı

ABD’de küçük bir uçak yerleşim yerine düştü

Bingöl’de coğrafi işaretli Horoz Kuru Fasulye tohumu dağıtıldı

Bingöl’de ruhsatsız silah ele geçirildi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan ANFİDAP'a ziyaret

Bingöl'de yolcu otobüsünde uyuşturucu ele geçirildi

Rehber Gençlik Topluluğu "Dijital Çağda Aile Olmak" konulu konferanslarına devam ediyor

Yapay zeka uygulamaları insan iletişiminin yerini dolduramaz!

Gazze için düzenlenen kermesin gelirleri Umut Kervanı yetkililerine teslim edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR